Anasayfa / HABERLER / TEKEL İşçilerinin Direnişi 10. Gününde

TEKEL İşçilerinin Direnişi 10. Gününde

İşyerlerinin özelleştirilmesi nedeniyle 4-C kapsamına alınıp AKP hükümeti tarafından başka kurumlara nakledilmek istenen TEKEL işçileri 15 Aralık 2009 tarihinden bu yana 106 araçla geldikleri Ankara’da direniyorlar. 17 Aralık 2009 tarihinde Abdi İpekçi parkında polisin gazlı müdahalesi sonucunda havuzlara dökülen işçiler göz altına alınmış ve bu görüntüler kamuoyunda büyük tepki toplamıştı.

Direnişlerinin 10. Gününde KESK ve Bağlı sendikalar olmak üzere bir çok sivil toplum örgütü ve meslek odasının desteğini alan TEKEL işçileri direnişin sembolü oldular adeta. KESK ve Bağlı Sendikaların bir an olsun yalnız bırakmadığı İşçiler emekçiler arasında anlamlı bir dayanışmaya da vesile oldular.

 

KESK ve KESK’e bağlı Sendika Merkez Yönetim Kurulu üyeleri bugün  (24 Aralık 2009) toplanarak hep birlikte TÜRK-İŞ önünde bulunan TEKEL işçilerini ziyaret etti.

Coşkulu anların yaşandığı ziyarette KESK Genel Başkanı Sami Evren yaptığı konuşmada TÜRK-İŞ ‘in aldığı eylem kararını KESK olarak destekleyecekleri açıkladı.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu Başkanlar Kurulu toplantısı ardından dün yaptığı açıklamada TEKEL işçilerinin hakları verilene dek bir ay boyunca her hafta Cuma işe geç geleceklerini, bir saatle başlayacak bu eylemin her hafta birer saat artırılacağını belirtti. İlk Eylem 25 Aralık Cuma Günü başlayacaktır.

İşçi ve Memurlar; işçi memur el ele genel greve, ölmek var dönmek yok sloganları attılar.

 

100_3263

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

BASKILARINIZLA SÜRGÜNLERİNİZLE CEZALARINIZLA SENDİKAL MÜCADELEMİZİ ENGELLEYEMEYECEKSİNİZ!..

DİYARBAKIR PTT Başmüdürlüğü binası önünde toplanan Şube üye ve yöneticilerimiz, özlük hakları, liyakatsiz atamalar ve ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 − 12 =

Örnek Resim