Anasayfa / MANŞET / PTT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLE KURUMDA YAŞANAN SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN GÖRÜŞME YAPILDI!.

PTT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLE KURUMDA YAŞANAN SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN GÖRÜŞME YAPILDI!.

PTT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLE KURUMDA YAŞANAN SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN GÖRÜŞME YAPILDI!.

18 Temmuz 2024 tarihinde, Genel Sekreterimiz Yener KABALOĞLU, Genel Kadın Sekreterimiz Gülseren GÜNGÖRDÜ ve Genel Örgütlenme Sekreterimiz Ayhan ZENGİN tarafından PTT Genel Müdürlüğü ziyaret edilerek; Genel Müdür Yardımcıları ile genel sorunlar hakkında görüşmeler yapılmıştır.

Yapılan görüşmelerde;

  • Sendikamız tarafından, PTT Genel Müdürlüğe’ ne posta emekçilerini ilgilendiren konularda yazılmış olan yazılara, cevap verilmeme nedeni soruldu. Söz konusu sorunların kurumun çözmesi gereken sorunlar olduğu, bu sorunları içeren yazılara cevap verilmemesinin, mevcut sorunları daha derinleştireceği aktarılarak, sendikamızca yazılan yazıya cevap yazılması gerekliliği bildirilmiştir.
  • Hukuksuz yapılan yer değiştirme işlemlerine bir an önce son verilmesi, mahkeme kararlarının ivedilikle uygulanmasının kanuni bir zorunluluk olduğu bildirilmiştir.
  • Sorumluluğunu yerine getirmeyen, keyfi uygulamalarla sendikal ayrımcı tutum ve davranışlarıyla iş barışının bozulmasına neden olan Başmüdürlerin uyarılması talebi bildirilmiştir.
  • 17 Şubat 2024 tarihinde yapılan Görevde Yükselme Sınavından sonra münhal bulunan şef kadrolarının dolmasına rağmen, bazı işyerlerinde müdürlük yürütmesini memur, veznedar ve baş dağıtıcıların vekaletten sürdürdükleri, bu durumunda hakkaniyet ilkesi ile çeliştiği sendikamızca ifade edilmiştir. Görüşme yaptığımız Genel Müdür Yardımcıları, ‘bu konunun takipçisi olup araştırma yapacaklarını,’ ifade ettiler. Sendikamızdan, bu konu hakkında yazılı bir rapor talep ettiler. Sendikamız, hazırlanmakta olan raporu en kısa sürede iletecektir.
  • Deprem bölgesindeki PTT iş yerlerinin fiziksel koşullarının iyileştirilmesi konusu iletilmiş, prefabrik yapıların altyapılarıyla birlikte ivedilikle sonuçlandırılması talep edilmiştir.
  • Sendikamız tarafından, 399 KHK’ya tabi emekçilerin kariyer planlamalarının bir an önce yapılması talebi iletilmiştir.  Görüştüğümüz Genel Müdür yardımcıları ise “bu konuda çalışma yürüttüklerini, önümüzdeki süreçte  399” lu personelin kendi statüsünde yükselebileceği yeni sınavlarda  dahil olmak üzere, yükselme sınavlarının devam edeceğini ‘ bildirmişlerdir.
  • Promosyonların güncellenmesi konusunda, sendikamızın başvurusuna Kamu Denetçiliği Kurumunun verdiği tavsiye kararı yazıyla daha önce bildirilmiş olduğu halde, bu konuda PTT Genel Müdürlüğün hiçbir adım atmadığı iletilerek; promosyonların güncellenmesi talep edilmiştir.
  • Sendikamız tarafından görüşülen PTT Genel Müdür Yardımcılarına, personel yetersizliği hatırlatılmış, yükselme sınavı sonucundaki atamalar ile bu sorunun daha da derinleştiğini, personel alınmasının elzem olduğu iletilmiştir. Personel alımı konusunda, ‘önümüzdeki süreçte personel alımı yapılmayacağını, bütçe sorunu yaşadıklarını ve gündemlerinde personel alımı olmadığını ‘bildirmişlerdir.
  • Dağıtıcı kıyafetleri konusunda, emekçilerin tercihlerinin alınması gerekliliği iletilmiştir. Özellikle kadın dağıtıcıların dini inanç ve yaşam tercihleri göz önünde bulundurarak kıyafet tercihlerinin alınması hususu bildirilmiştir. Görüşülen Genel Müdür Yardımcıları, ‘bu konuda çalışma yürütüleceğini’ belirtmişlerdir.
  • Kamu tasarruf tedbirleri altında servisler ile ilgili yapılan görüşmede servislerin kaldırılmayacağı bilgisi verilmiştir.
  • Olağan tayin sonuçlarının temmuz ayı sonunda açıklanacağı görüştüğümüz Genel müdür Yardımcıları tarafından bildirilmiştir.
  • Kurumun yaptığı yükselme sınavında ilk yerleştirmeler sonucunda boş kalan kadrolara yedek atamaların ağustos ayı içerisinde yapılacağı, görüştüğümüz Genel Müdür Yardımcıları tarafından sendikamıza bildirilmiştir.

 

MERKEZ YÖNETİM KURULU

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

TARİHİMİZ RANT ALANI DEĞİLDİR. PEŞKEŞ ÇEKİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ….

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan tarihi PTT binasının boşaltılarak, ranta açılacağı iddialarına ilişkin 3 No.lu Şubemiz ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nine + two =

Örnek Resim