Anasayfa / Basın Açıklamaları / NE SORUŞTURMALARINIZ, NE İFTİRALARINIZ NEDE TETİKÇİ MUHBİRLERİNİZ BİZİ MÜCADELEMİZDEN ALIKOYAMAYACAK…

NE SORUŞTURMALARINIZ, NE İFTİRALARINIZ NEDE TETİKÇİ MUHBİRLERİNİZ BİZİ MÜCADELEMİZDEN ALIKOYAMAYACAK…

İş kollarımız da dün olduğu gibi bugünde sadece KESK HABER-SEN emek mücadelesini vermektedir. egemen siyasetin ve  onların var ettiği biatcı kültürün bu gün alduğu gibi geçmişte de sendikamız KESK Haber-Sen’ e ve üyelerimize dönük iftira, karalama ve itibarsızlaştırma saldırılarının bir benzerini de Remzi ALPARSLAN isimli şahıs yapmıştır. Dün olduğu gibi bu günde bu asılsız ve mesnetsiz iddiaları çürüteceğimizin bilinmesini isteriz.

Haber-Sen 7 Nolu Şubemizin düzenlediği MYK üyemiz Can DELİDUMAN’ ın okuduğu basın açıklaması metni aşağıdadır.

BASINA VE KAMUOYUNA

Van Posta İşleme ve Dağıtım Merkez Müdürlüğü’nde çalışan aralarında üyelerimizin de olduğu 10 arkadaşımız hakkında, aynı işyerinde çalışan Remzi Alparslan “örgüt üyesi oldukları, örgüt adına konuşmalar yaptıkları ve örgüte yardım ettikleri” yönünde CİMER’e şikâyette bulunmuş ve kurumumuzda idari soruşturma açılmasına neden olmuştur.

Soruşturma sürecinde arkadaşlarımızın ifadeleri alınmış, malum şahsın şikayet konusuyla ilgili sorular sorulmuştur. Arkadaşlarımız kurum nezdinde ve arkadaşları arasında zan altında bırakılarak itibarları zedelenmiştir.

Darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL ve çıkarılan KHK’lerle işine ekmeğine el konan kamu emekçilerinin büyük bir kısmı asılsız ihbarlar ve iftiralarla işinden edildiğini tüm kamuoyu bilmektedir.  Şikayette bulunan şahısta, dersine iyi çalışmış olacak ki (belki de birilerinin yönlendirmesiyle) arkadaşlarımıza iftirada bulunarak arkadaşlarımızı işinden ve ekmeğinden el çektirmek istemektedir. Remzi ALPARSLAN’ ın kendine biçtiği bu rolü kendi iradesiyle mi yoksa başkalarının yönlendirmesiyle mi yapmıştır, asılsız iftirasıyla sadece arkadaşlarımız işinden atılmayacak ailesiyle birlikte açlığa ve sefalete mahkum edeceğinin bilincinde midir? Haklarında daha önceden ne idari ne de adli bir soruşturma olmayan emekçilere, somut delil olmadan suçlamalarda bulunan şahıs kendini adli makamlar yerinde görmesi de gözden kaçırılmaması geren başka bir durumdur.  Çalışma arkadaşlarımıza yapılmaya çalışılan bu komplo girişimi kurumumuz nezdindede itibar görmemiş ve soruşturmada sonlandırılarak iftiracı şahıs 1/30 maaş kesim ile cezalandırılmıştır.

İftira, kanunda açıkça suç olarak nitelendirilmektedir. TCK’nın “İftira” başlıklı 267/1.maddesinde “Yetkili makamlara ihbar veya şikâyette bulunarak ya da basın ve yayın yoluyla, işlemediğini bildiği hâlde, hakkında soruşturma ve kovuşturma başlatılmasını ya da idarî bir yaptırım uygulanmasını sağlamak için bir kimseye hukuka aykırı bir fiil isnat eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.” hükmü yer almaktadır. Remzi ALPARSLAN hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağımızı sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Geçmişte, sendikamız KESK Haber-Sen’e ve üyelerimize dönük iftira, karalama ve itibarsızlaştırma saldırılarının bir benzerini de Remzi ALPARSLAN isimli şahıs yapmıştır. Dün olduğu gibi bu günde bu asılsız ve mesnetsiz iddiaları çürüteceğimizin bilinmesini isteriz. Bu olayın tarafı ve takipçisi olacağımızı kamuoyuyla paylaşmak isteriz.

 

YAŞASIN ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZ

YAŞASIN HABER-SEN YAŞASIN KESK

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

ŞİDDETE HAYIR.. ŞİDDETE GEÇİT VERMEYECEĞİZ..

BASINA VE KAMUOYUNA ŞİDDETE HAYIR.. ŞİDDETE GEÇİT VERMEYECEĞİZ.. Batmanda Merkez PTT Müdürlüğünde çalışan güvenlik personeli ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × 4 =

Örnek Resim