Anasayfa / Basın Açıklamaları / OHAL KALKTI ANCAK TEFTİŞ KURULU RAPORLARI İLE KAMUDAN İHRAÇLAR DEVAM EDİYOR!

OHAL KALKTI ANCAK TEFTİŞ KURULU RAPORLARI İLE KAMUDAN İHRAÇLAR DEVAM EDİYOR!

15 Temmuz darbe girişimi öncesinde çıkarılan 2016/4 sayılı Başbakanlık genelgesine istinaden 20 Temmuz’ da ilan edilen OHAL sonrasında hiçbir gerekçe gösterilmeden yaklaşık üç yıldır açıkta bulunan iki şube başkanımız ve bir sendika aktivistimiz ramazan bayramı arifesinde ULAŞTIRMA VE ALT YAPI BAKANI ONAYI İLE bayram hediyesi! olarak kamudan ihraç edildiler.

Ankara, Diyarbakır ve Gaziantep’ de  yaptığımız basın açıklaması ve basın toplantıları aşağıdadır.

ANKARA

Genel Merkezimizde konuya ilişkin  basın toplantısı gerçekleştirildi.

Basın açıklamasını Genel Başkanımız Musa ÖZDEMİR okudu.

DİYARBAKIR

Haber-Sen 3 Nolu Şubemiz, 20 Temmuz’ da ilan edilen OHAL sonrasında hiçbir gerekçe gösterilmeden yaklaşık üç yıldır açıkta bulunan iki şube başkanımız ve bir sendika aktivistimizin ihraç edilmesine ilişkin Diyarbakır PTT Başmüdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirildi.

Basın açıklaması metnini Şube Mali Sekreterimiz Yılmaz TEKİN okudu.

 

GAZİANTEP

KESK Gaziantep Şubeler Platformu olarak  20 Temmuz’ da ilan edilen OHAL sonrasında hiçbir gerekçe gösterilmeden yaklaşık üç yıldır açıkta bulunan iki şube başkanımız ve bir sendika aktivistimizin ihraç  edilmesine ilişkin Eğitim Sen de basın toplantısı gerçekleştirildi.

Basın açıklaması metnini KESK Eş Genel Başkanımız Mehmet Bozgeyik okudu.

 

BASINA VE KAMUOYUNA

OHAL KALKTI ANCAK TEFTİŞ KURULU RAPORLARI İLE KAMUDAN İHRAÇLAR DEVAM EDİYOR!

15 Temmuz darbe girişimi öncesinde çıkarılan 2016/4 sayılı Başbakanlık genelgesine istinaden 20 Temmuz’ da ilan edilen OHAL sonrasında hiçbir gerekçe gösterilmeden yaklaşık üç yıldır açıkta bulunan iki şube başkanımız ve bir sendika aktivistimiz ramazan bayramı arifesinde ULAŞTIRMA VE ALT YAPI BAKANI ONAYI İLE bayram hediyesi! olarak kamudan ihraç edildiler.

OHAL’in bittiğini ve KHK zulmünün son bulduğunu iddia edenler,  KHK ile yapılan bir değişiklikle:

31 Temmuz 2018 tarihli ve 30495 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7145 sayılı kanunun 26. Maddesiyle 375 sayılı KHK’ye eklenen geçici 35/B fıkrasının 9. Maddesi ile “657 sayılı kanuna ve diğer mevzuata tabi her türlü kadro, pozisyon ve statüde işçi dahil istihdam edilen personel, ilgili kurum veya kuruluşun en üst yöneticisi başkanlığında bağlı ilgili veya ilişkili olan bakan tarafından oluşturulan kurulun teklifi üzerine ilgili bakan onayı ile kamu görevinden çıkarılır.” denilerek kamu emekçilerinin ihraç edilmesi için önceden kılıf hazırlanmış ve hukuksuz bir şekilde hayata geçirilmiştir.

Üyelerimizin Anayasada ve Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınan temel hak ve özgürlükler kapsamında gerçekleştirilen eylem etkinlik ve basın açıklamaları suç olarak gösterilmiş ve bunun sonucunda soruşturmalar açılmıştır. Ancak dava açılıp açılmayacağı dahi net değilken arkadaşlarımız hukuksuzca ve antidemokratik bir şekilde ihraç edilmişlerdir.

Yaklaşık üç yıldır açıkta bulunan üyelerimiz ile ilgili soruşturma yürütenler tarafından hiçbir somut gerekçe  ortaya koyulamamıştır. Ve cezai işlem başlatılamamasına rağmen ilgili bakanın onayı ile üyelerimizin ihraç edilmesi hukuken yok hükmündedir. İdarenin ve ilgili bakanın kendilerini mahkeme yerine koymaları açıkça hukuk garabetidir. Hukuk devletinde ve demokrasinin egemen olduğu ülkelerde olmayacak uygulamalardır.

İktidar uzunca bir süredir kendine muhalif olan kesimlere yönelik başlattığı cadı avına devam etmektedir. Emekçilerin, anayasal ve demokratik bir hak olan çalışma hakkını elinden alarak, açlığa ve sefalete mahkûm etmeye çalışmaktadır. Kamudan İhracı bir silah olarak gören AKP iktidarı, kendine biat etmeyen, barıştan, demokrasiden, insan haklarından, özgürlüklerden, sendikal hak ve özgürlükler mücadelesinden yana kesimleri susturmak, baskılamak amacıyla kullanmaktadır.

Kamu emekçilerinin iş güvencesi OHAL ve KHK rejimi ile fiili olarak ortadan kaldırılması kabul edilir değildir. Üyelerimiz hala çeşitli yasal düzenlemeler ve düzmece soruşturmalarla çalışma hakkı elinden alınmaktadır.

Hükümetin bu uygulamalarının anti demokratik olduğunu bir kez daha dile getiriyoruz. Devletin ve onun yürütücüsü iktidar partisinin kendi ideolojik referansları doğrultusunda hareket etmekten vaz geçmesini, tüm yurttaşlara eşit mesafede, tarafsız ve demokratik bir siyaset izlemesinin etik gereği olduğunu hatırlatıyoruz.

Sonuç olarak: İhraç edilen tüm üyelerimiz işlerine iade edilene kadar mücadelemizin süreceğinin bilinmesini istiyoruz. Tüm bu baskılara karşın bu ülkenin onurlu ve mücadeleci kamu emekçileri olarak boyun eğmeyeceğiz.        

OHAL, KHK rejimi ve sonrasında teftiş kurulu raporları ile ihraç ettiğiniz arkadaşlarımızın tamamı işine geri dönecek, biz kazanacağız, emek kazanacak, demokrasi ve özgürlükler kazanacak.  13.06.2019

Tüm hukuksuzluklar gidecek, siz gideceksiniz.

Biz kazanacağız.

YAŞASIN ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZ

YAŞASIN KESK, YAŞASIN HABER-SEN

 

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

ŞİDDETE HAYIR.. ŞİDDETE GEÇİT VERMEYECEĞİZ..

BASINA VE KAMUOYUNA ŞİDDETE HAYIR.. ŞİDDETE GEÇİT VERMEYECEĞİZ.. Batmanda Merkez PTT Müdürlüğünde çalışan güvenlik personeli ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 + eleven =

Örnek Resim