Anasayfa / Basın Açıklamaları / Sendikal Mücadele Anayasamız ile Koruma Altındadır, Engellenemez!

Sendikal Mücadele Anayasamız ile Koruma Altındadır, Engellenemez!

PTT yönetimi Genel Merkez Yöneticilerimizi, Şube Yöneticilerimizi ve temsilcilerimizi başka iş yerlerine sürgün ederek ve materyallerimizi yok ederek sendikal çalışmalarımızı engellemeye çalışmaktadır. HABER-SEN olarak, bu zulüm ve baskı düzenine karşı, onurlu ve kararlı duruşumuzdan asla geçmeyeceğiz.

Bugün (18.03.2021 ) gerçekleştirdiğimiz basın toplantısının basın açıklaması metnini Genel Başkanımız Mesut BALCAN okudu. Genel Hukuk Sekreterimiz Can DELİDUMAN  sürgünler hakkında bilgilendirme yaptı.

BASINA VE KAMUOUYUNA

Haksız Hukuksuz Uygulamalarınızdan Vazgeçin

PTT Emekçileri, Covid-19 Pandemisi sürecinde başladığından beri hiç ara vermeksizin yoğun bir şekilde çalışarak milyonlarca yurttaşa hizmet vermeye devam etmektedir. Şu da bilinen bir gerçektir ki sağlık emekçilerinden sonra sahada en aktif çalışan ve bu süreçten etkilenen PTT Emekçileridir.  Bu kadar ağır iş yükü altında çalışırken aynı zamanda liyakatsiz yöneticilerin de baskıları bitmiyor.

PTT yönetimi 4688 Sayılı Kanun’un 18. maddesine göre ve aynı zamanda İLO’nun 151 sayılı ve 87 No’lu Sözleşmelerini hiçe sayarak hukuksuz kararlar vermeye devam etmektedir.

Sendikamızın Genel Merkez TİS Hukuk Sekreteri Mehmet Ali ELÇEK in görev yerinin kendi isteği dışında Sincan PDM’den  Mesa Batıkent Merkez Müdürlüğüne yapılması hukuksuz bir uygulamadır.

Sendikal hakların, sendika üye ve yöneticilerinin Anayasa, yasa ve uluslararası sözleşmelerle korunduğunu, sendika yöneticisinin görev yerinin değiştirilmesinin yasalara aykırı olduğunu çok iyi bilen PTT yönetimi Sendikamızın Genel Merkez TİS Hukuk Sekreteri Mehmet Ali ELÇEK in görev yerinin kendi isteği dışında değiştirerek  sendikamızı susturma çabası içine girmiştir.

İzmir de PTT bünyesindeki Park Konak adlı Taşeron Şirket sahibi sanki PTT de yetkili biri gibi; memur, müdür, dağıtıcı gibi PTT’nin kadrolu memurlarını sürgünle, iş yeri değişiklikleri ile tehdit etmektedir. Bu bağlamda;

Menemen PTT Merkez Müdürlüğünde Başdağıtıcı olarak çalışan üyemiz Engin GÜNEŞ’ i yine bu Müdürlükte çalışan taşeron şirket personelini, Şirketin haksız ve hukuksuz uygulamalarına karşı koruduğu ve çalışan emekçilerine haklarını hatırlattığı için; Kütahya Başmüdürlüğü emrine 3 (Üç) ay geçici görev ile isteği dışında görevlendirilerek sürgün edilmesinde ,bu şirketin rol oynadığını düşünüyoruz.

08 Mart 2021 tarihinde yöneticilerimizce, örgütlenme çalışması için Toroslar Posta Dağıtım Merkez Müdürlüğün’de Merkez Müdürü tarafından Haber-Sen Genel Merkezince İl Temsilciği adına gönderilmiş olan 180 sayfalık sendikanın çalışmalarını anlatan kitaplar, İdari Hizmet Sözleşmesi el broşürleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü bildirileri ve sendikamız resmi yazışma evraklarının iş yeri temsilcisinin masasından alınıp imha edilmesi kabul edilir bir durum değildir. O evrakları imha eden yasalara aykırı davranan yetkili hakkında Cumhuriyet savcılığına suç duyurunda bulunulmuştur.

Tüm bu saldırıların politik olduğu aşinadır. Ülkemizde son dönemde ki haksız hukuksuz uygulamalar yaşamın her alanına sirayet eder duruma geldi. Daha dün ülkedeki en büyük ikinci muhalefet partisi hakkında kapatma davası açılırken, uzunca bir süredir yapılan haksız hukuksuz uygulamalara karşı halkın sesi olan Ömer Faruk GERGERLİOĞLU’ nun Milletvekilliğinin düşürülmesi demokrasiye vurulan bir darbedir.

Kurulduğu günden bu yana nitelikli kamusal hizmeti savunan Sendikamız HABER-SEN, haksız ve hukuksuz uygulamalara karşı her koşulda mücadele etmiştir; bugün de bu mücadelesini sürdürmektedir. Baskılara Soruşturmalara, Sürgünlere, özelleştirmeye, güvencesiz ve esnek çalışmaya, performans sistemine yani çalışma hayatında iş barışını bozan tüm uygulamalara karşı sesini yükseltmiştir; bundan sonra da güçlü biçimde itirazını sürdürecektir. 18.03.2021

ENGİN GÜNEŞ’İN SÜRGÜNÜNÜ KİM İSTEDİ !

İzmir İli Menemen Posta Dağıtım Merkez Müdürlüğünde Başdağıtıcı olarak çalışan Sendikamız üyesi Engin GÜNEŞ’in Kütahya iline üç ay geçici olarak görevlendirilmesi PTT ‘yi Kim yönetiyor sorusunu akıllara getiriyor.

Engin GÜNEŞ iş yerinde gelen posta gönderilerinin sevk idaresinin yanında sorumluluğu altına çalışan emekçilerinde her türlü sorun ve sıkıntılarıyla ilgilenmesi gerektiği bilinciyle iş yerinde yaşanan huzursuzluğa görev ve yetkileri çerçevesinde müdahale etmesi bazı kişi ve çevreleri rahatsız etti.

İş yerinde çalışan Park Konak Taşeron Emekçilerine şirket yetkilisi olduğunu söyleyen birisinin telefon açtığını telefon sonrası işçilerin ağlamaları moral bozukluğu Başdağıtıcının gözünden kaçmamıştır. Telefon açan şahsın emekçilere üyesi oldukları sendika olan PTT Sen den istifa etmeleri yoksa işten atılacakları tehditti sonrasında taşeron emekçilerinin huzursuzluklarına kayıtsız kalmayan görevinin ve yetkisinin gereği olarak telefon açan şahsı arayan üyemiz bu yaptığının suç olduğunu Anayasa ve Sendikalar Kanununa aykırı davrandığını bildirerek konuşmasını bitirdi.

Ardından gelen telefonun karşısındaki ses Kendini Park Konak Şirket sahibi Yavuz ÇAKIR olarak tanıtarak üyemiz Engin GÜNEŞ’e tehdideler savurmuş ve telefonu kapatmıştır. Yaşanan olay sonrası Müdür ve Başmüdür aranarak bilgilendirilmiş PTT –Sen tarafından bu durum tutanak altına alınmıştır.

Olaya sonrasında Küthya iline üç ay geçici görevle görevlendirilmiştir. Defalarca görüşme talebimize olumlu yanıt vermeyen PTT Yetkililerine buradan sesleniyoruz. PTT yi Kim Yönetiyor… Görevine laikiyle yerine getiren Engin GÜNEŞ’i ödüllenmek yerine cezalandırarak sürgün etmenizi birilerimi istedi?

Buradan tekrar tüm kamuoyuna sesleniyoruz. Nerde Haksız Hukuksuz Uygulama varsa karşılarında duracağız. Emeği ve Emekçiyi savunmaya devam edeceğiz.. Üyemiz Engin GÜNEŞ’in tekar görev yerine dönmesi için gerekli çalışmaların ivedilikle yapılarak geri dönüşünün sağlanması ve mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz. 18.03.2021

 

                                                                                                          HABER-SEN

                                                                                               MERKEZ YÖNETİM KURULU

 

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, İKTİDARIN KANALIDIR.

KAMU HİZMETİ YAYINCILIĞI YAPMASI GEREKEN TRT YİNE BİLDİĞİNİZ GİBİ! TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × 1 =

Örnek Resim