Anasayfa / Basın Açıklamaları / Taleplerini içeren binlerce dilekçe basın açıklamamızdan sonra Cumhurbaşkanlığına iletilecek

Taleplerini içeren binlerce dilekçe basın açıklamamızdan sonra Cumhurbaşkanlığına iletilecek

Dünyada ve ülkemizde yaşanan koronavirüs (covid-19) salgınının yarattığı ciddi tehlike nedeniyle, örgütlü olduğumuz Kurumlardan PTT’ de çalışanlarının sağlığı ve geleceği hiçe sayılarak alınması gereken önlemler eksik kalmıştır.

HABER-SEN olarak gerek PTT emekçileri gerekse de halk sağlığı açısından meselenin ciddiyetinin anlaşılmadığını ve PTT de yaşanan bir çok sorunun çözümü için Cumhurbaşkanlığına iletilmek üzere sorunlarımızı içeren bir metinle başlattığımız imza kampanyasını tamamlamış bulunmaktayız.

Toplanan imzaların Cumhurbaşkanlığına iletilmesi ve konu hakkında gerçekleştirdiğimiz basın toplantısının moderatörlüğünü Genel Sekreterimiz Burak USTAOĞLU’ nun yaptığı basın toplantımızın basın metnini Genel T.İ.S Hukuk Sekreterimiz Yaşar POLAT okudu.

BASINA VE KAMUOYUNA

Covit-19 salgınıyla mücadele amacıyla çıkarılan 2020/4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile Kamuda uzaktan çalışma ve dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemi uygulanmaya başlamıştır.

Ancak PTT çalışanları ve özellikle de postacılar bu Genelge dışında bırakılmıştır.

PTT çalışanları 1840 yılından beri savaş zamanında dahi görevini layıkıyla yerine getirmiştir. Pandemi süreci boyunca da vefakâr ve fedakârca kamu hizmeti üretmeye devam etmiştir. Ancak PTT yönetimi pandemi süreci boyunca kamu hizmeti yürütmek amacının dışına çıkarak özel şirket mantığıyla ticari faaliyet yürütmüş ve yürütmeye de devam etmiştir.

Özel kargoların dağıtamadığı gönderileri dahi, PTT emekçilerine zorla dağıttırılmış, dağıtıcı arkadaşlarımız çuvallarla yüzlerce gönderi dağıtmak zorunda bırakılmış, itiraz eden çalışanlara moobing uygulanmış sürgünle tehdit edilmiş hatta birçok arkadaşımız sürgün edilmiştir.

Pandemi süreci bir kez daha göstermiştir ki, PTT kar amacı güden bir anonim şirket mantığıyla değil, tekrardan kamusal nitelikli ve herkes için ulaşılabilir hizmet üreten bir kamu kurumu misyonuyla yönetilmelidir.

PTT iş yerlerine yapmış olduğumuz ziyaretlerde sorunlar dinlenmiş, taleplerimizi içeren dilekçeler çalışanlarla paylaşılmıştır.

-Taşeron ve İHS’li çalışma biçimi kaldırılarak; güvenceli iş, güvenli bir gelecek amacıyla ve iş barışının bozulmaması için tüm çalışanlara ayrım yapılmaksızın kadro verilmesi,

-55 yaşından sonra resen emekliliğe sevk edilen dağıtıcılara yıpranma haklarının verilmesi,

-4 yıllık fakülte mezunu olan dağıtıcıların ayrım gözetilmeksizin memurluğa atanmasının yapılması,

-Üst düzey yöneticilere yapılan skala ayarlamasının ayrım gözetmeksizin tüm çalışanlara da yapılması,

-Tüm PTT çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmesi,

-50’nin üzerinde çalışanı olan işyerlerinde kreş açılmasını ve daha küçük işyerlerinde bundan yararlanamayan tüm çalışanlar için kreş yardımı yapılması

taleplerini içeren binlerce dilekçe basın açıklamamızdan sonra Cumhurbaşkanlığına iletilecektir.

Bir dilekçe örneğini de siz basın emekçileriyle paylaşıyoruz.22.07.2020

YAŞASIN ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZ

YAŞASIN HABER-SEN YASASIN KESK

HABER-SEN

MERKEZ YÖNETİM KURULU

 

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 − 3 =

Örnek Resim