Anasayfa / MANŞET / Afet Farkındalık Eğitimleri İçin AFAD ile Protokol İmzaladık!

Afet Farkındalık Eğitimleri İçin AFAD ile Protokol İmzaladık!

Konfederasyonumuz KESK ile AFAD, 2021 Türkiye Afet Eğitim Yılı kapsamında iş birliği protokolü imzaladı. Bugün imzalanan protokol sayesinde KESK içinden afet farkındalık eğitmenlerinin yetiştirilmesi, KESK’in personeline ve paydaşlarına afet eğitimlerinin verilmesi kolaylaştı. 1 Nisan’da yürürlüğe giren protokol ile eğitim seferberliğinde önemli bir adım daha atılmış oldu.

AFAD toplantısına AFAD Bşk. Yrd. Dr. Önder Bozkurt, Eğitim Dairesi Bşk. Nalan Aydın ile Yürütme Kurulu üyelerimiz İlhan Yiğit, Gülistan Atasoy ve Yusuf Şenol katıldı. Konfederasyonumuz adına “Afet ile farkındalık eğitimi işbirliği” protokolünü MYK üyemiz İlhan Yiğit imzaladı. “Afet değil tedbirsizlik öldürür.”

AFAD, 2021 Türkiye Afet Eğitim Yılı kapsamında, düzenlenen eğitimlerin toplumun tüm kesimlerine kolaylıkla ulaşması için işbirlikleri çerçevesinde ‘Afet Farkındalık Eğitimleri İşbirliği Protokolünü’konfederasyonumuz KESK ile imzaladı. Protokol, sendikalardan da afet farkındalık eğitmenleri yetiştirilmesini sağlayacak. Afet farkındalık eğitimlerinin KESK personelinin yanı sıra KESK’in paydaşı kurumlara yaygınlaşması da mümkün olacak. Protokol ayrıca AFAD Gönüllülük Sistemi, sivil savunma ve işyeri acil durum planları gibi konularda da uzaktan ve yüz yüze eğitimler gerçekleştirilmesine imkân verecek.

Protokol kapsamında, eğitimler ve tanıtım faaliyetleri kapsamında kullanılacak tüm yazılı, görsel, işitsel materyalin tasarım ve içeriği AFAD tarafından hazırlanacak. KESK personelinin AFAD Gönüllülük Sistemi’ne katılması teşvik edilecek, isteklilerin AFAD Gönüllüsü olması için destek verilecek. Uzaktan/yüz yüze gerçekleşecek eğitimlerin organizasyonu KESK tarafından yapılacak, teknik altyapı ve ekipmanlar sağlanacak.

   

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × one =

Örnek Resim