Anasayfa / MANŞET / Canan Kaftancıoğlu Şahsında Düşünce ve İfade Özgürlüğüne Verilen Cezayı Kınıyoruz!

Canan Kaftancıoğlu Şahsında Düşünce ve İfade Özgürlüğüne Verilen Cezayı Kınıyoruz!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun sosyal medyada yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek 9 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılması ile ülkemizde demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne ağır bir darbe daha indirilmiştir.

Adalet Bakanın Yargı reformunda birinci paketimiz düşünce ve ifade özgürlüğünü daha da güvenceye alıcı, tutuklamadaki keyfiliği, uygulamadaki farklılığı ortadan kaldıran düzenlemeler içeriyor” açıklaması yaptıktan yaklaşık iki sat sonra Kaftancıoğlu şahsında düşünce ve ifade özgürlüğünün 9 yıl 8 ay hapisle cezalandırılması manidardır.

Türkiye’de bağımsız olması gereken yargının üzerine uzun süredir siyasal iktidarın gölgesinin düştüğünü bilmeyen yoktur. Tüm yetkilerin tek bir kişinin elinde toplandığı sistem ile birlikte iktidar elinde bir sopaya dönüşen yargı halkın oyları ile seçilmiş belediye başkanından sanatçısına, hakkını hukukunu arayan işçisinden kamu emekçisine, sanatçısından gazetecisine kadar her kesime karşı bir baskı aracına dönüşmüştür.  

Son olarak geçtiğimiz hafta toplam 81 barodan 55’inin katılmadığı, sarayda yapılan,  “Adli Yıl Açılış Töreni”  yargı bağımsızlığının kırıntılarının dahi ortadan kaldırılmak istendiği gözler önüne sermiştir.

Gittikçe daha antidemoktarik ve baskıcı hale gelen bir atmosferde, daha önce yaşadığımız sayısız örnekte olduğu gibi, Canan Kaftancıoğlu hakkında açılan davanın da hukuki değil, tamamen siyasi bir dava olduğu açıktır.

31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde üst üste hezimetler yaşayan siyasal iktidar bu hezimetlerde payı olan partilere karşı bir intikam operasyonu başlatmıştır. İstanbul belediye seçimlerinde kazanılan başarının en önemli mimarlarından Kaftancıoğlu hakkında açılan dava ve verilen ceza bu intikam operasyonun bir parçasıdır.

KESK olarak Canan Kaftancıoğlu şahsında ifade özgürlüğünü ve tüm demokratik muhalefeti yargı sopası ile sindirmeyi hedef alan baskıları kınıyoruz.

Bu ülkede yaşayan tüm insanlarımızın, hepimizin demokrasiye, hukuka, adalete,  bağımsız bir yargıya ihtiyacı vardır. Demokrasiden, emekten, adaletten yana olan herkesi her geçen gün yakıcılığını daha fazla hissettiren bu ihtiyaca cevap vermek için yan yana gelmeye, omuz omuza mücadele etmeye çağırıyoruz.

                                                                                                                                   KESK Yürütme Kurulu

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eighteen + five =

Örnek Resim