Anasayfa / MANŞET / Parlamenter Rejime Bir Darbe Daha İndirildi!

Parlamenter Rejime Bir Darbe Daha İndirildi!

İktidar, parlamenter rejimin ortadan kaldırılmasına yönelik en ciddi girişimini anayasa değişikliği ile yeni rejime geçişte yaparken o günden bugüne Saray dışındaki tüm kurum ve kuruluşları sembolik düzeye indirme, etkisizleştirme, “demokratik sistem işliyor” algısı yaratmaya yönelik vitrinlik malzemeye dönüştürme çalışmasına olanca hızıyla devam ediyor.

Emek ve meslek örgütlerinin işleyişine müdahaleyi ve etkisiz kılmayı amaçlayan düzenlemenin Meclis’in diğer gündemlerin başında geldiğini belirten iktidar bir kez daha gerilimden medet umarak kutuplaşmayı derinleştirecek politikaları devreye sokmuştur.

Ülke olarak en zorlu süreçlerimizden olan içinden geçtiğimiz salgın sürecinde her kesimi gözeten kararlar alması gereken Meclisi tatil ederek tüm kararları Saray’dan alan iktidar, Meclis açılır açılmaz yine Saray’dan geldiği söylenen talimatla muhalif parti üyesi üç milletvekilin vekilliğini düşürerek sadece Meclise değil seçme ve seçilme hakkına da büyük bir darbe indirmiştir.

Milyonlarca vatandaşımızın iradelerini temsil eden üç milletvekilinin vekilliklerini düşürmek onlara oy vermiş vatandaşlarımızın seçme haklarının ayaklar altına alınması, oylarının çöpe atılmasıdır. Kayyum uygulamalarının yönetim biçimi haline getirilmesidir. 

CHP ve HDP’li üç milletvekilinin vekilliklerinin düşürülmesi sadece onlara oy vermiş vatandaşlara değil asgari demokratik değerleri savunan, bunlara inanan tüm kesimlere yönelik bir saldırı ve saygısızlıktır. Kararı kınıyor, protesto ediyoruz.

KESK olarak, iktidarı bir kez daha uyarıyor, Meclisi tümden işlevsizleştirmeye, temel hak ve özgürlükleri ortadan kaldırmaya yönelik sistematik yönelimlerine, baskılara son vermeye çağırıyoruz.

Halklarımız ve emekçiler iradelerine sahip çıkacak, yüzyıllarca süren mücadelenin ve bedeller ödenerek kazanılmış demokratik değerlerin bir çırpıda ortadan kaldırılmasını kabul etmeyecektir. Gerilim ve kutuplaştırma siyasetine geçit vermeyecek, eşitlik ve özgürlük temelinde birlikte yaşamı savunmaya devam edecektir. Sadece koronavirüse karşı değil faşizm salgınına karşı da mücadeleyi birlikte yürütecektir.

YÜRÜTME KURULU

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × four =

Örnek Resim