Anasayfa / Basın Açıklamaları / SORUYORUZ; TRT HABER YETKİLİLERİ, NE YAPMAYA ÇALIŞMAKTA VE KİME HİZMET ETMEKTEDİR?

SORUYORUZ; TRT HABER YETKİLİLERİ, NE YAPMAYA ÇALIŞMAKTA VE KİME HİZMET ETMEKTEDİR?

BASINA VE KAMUOYUNA

TRT iktidarın borazanı değildir, tarafsız ve objektif yayıncılık yapmalıdır!..

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu TRT, Anayasa ve yasasının kendisine yüklediği, özerk ve tarafsız yayıncılık görevine biran önce dönmelidir. TRT iktidarların ve güç odaklarının algı operasyonlarının aracı olmamalıdır.

Geçmişte FETÖ operasyonlarının uygulama alanına dönüştürülen TRT, sanki hiç ders alınmamış gibi bugün de “Masumiyet Karinesi”nin ihlal edildiği ve habercilik etik ilkeleri ile bağdaşmayan yayıncılığı sürdürmektedir. Bugün bu haberlere konu olan kişi ve kurumların itibarları iade edilmiş; haberleri yaptıranlar ise terör örgütüne üye olmakla yargılanarak, hapishanededirler.

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Prof.Dr. Şebnem Korur FİNCANCI’nın evinde gözaltına alınması ile ilgili haberin müzik döşenerek kurgulanmış olması, TRT Haber geleneğinde olmayan ve objektif habercilik kriterlerinden uzak bir algı operasyonuna dönüştürülmüştür.

Soruyoruz; TRT Haber yetkilileri, ne yapmaya çalışmakta ve kime hizmet etmektedir?

Dezenformasyon Yasası’nın kabul edildiği ve bazı maddelerinin uygulanmaya başladığı bu günlerde, yayıncılık ilkelerini çiğneyen ve tarafsızlığını kaybeden TRT’nin bu haberini kim, nasıl değerlendirecektir. Ya da görmemezlikten gelinerek, iktidarlara hizmet etmesi meşrulaştırılacak mıdır?

TRT ‘de de örgütlü Haber-Sen olarak, TRT’yi bir kez daha tarafsız, objektif ve toplumun tüm kesimlerine eşit yayıncılık yapmaya davet ediyoruz. TRT yönetiminin kişi ve kurumları suçlayan, töhmet altında bırakan, hedef gösteren yayıncılığı topluma zarar veriyor. Bu yayıncılık halkın doğru haber alma hakkını ortadan kaldırıyor ve TRT kurumunun güvenirliliğini de yok ediyor. Bu yanlıştan biran önce dönülmelidir.  TRT yönetiminin yayın anlayışını bir kez daha protesto ediyor, halkın televizyonu halkı gerçek haberler yaparak bilgilendirmesi konusunda uyarıyoruz.  28.10.2022

HABER-SEN

                                                                                                          MERKEZ YÖNETİM KURULU

 

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ten + 2 =

Örnek Resim