Anasayfa / Basın Açıklamaları / SENDİKAL ÖRGÜTLENME HAKKIMIZ HİÇBİR ŞEKİLDE ENGELLENEMEZ!…

SENDİKAL ÖRGÜTLENME HAKKIMIZ HİÇBİR ŞEKİLDE ENGELLENEMEZ!…

Adana Başmüdürlüğünün sendikamız emekçilerine uyguladığı baskı ve kanun tanımaz durumu; KESK MYK Zeynep Korkmaz, Eğitim-Sen MYK Ahmet Karagöz, Genel Başkanımız Mesut Balcan ve emekçilerin katılımıyla kınandı.
Genel Merkezimiz tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasında açıklama metnini Genel Başkanımız Mesut Balcan okudu.
Yaşasın KESK
Yaşasın Haber-Sen
Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz

BASINA VE KAMUOYUNA

BASKILAR SORUŞTURMALAR SÜRGÜNLER BİZİ YILDIRAMAZ!..

SENDİKAL ÖRGÜTLENME HAKKIMIZ HİÇBİR ŞEKİLDE ENGELLENEMEZ!…

Sendikamız KESK HABER-SEN kamu sendikacılığı açısından Emek Barış ve Demokrasi Mücadelesi tarihinde önemli bir yere sahiptir. Haber-Sen 1989 Bahar Eylemleri süreciyle başlayan kamu sendikacılığı hareketinin önemli bir bileşeni olmuş ve 1992 yılında kendi iş kolunda Tüm Haber-Sen adıyla ilk sendikayı kurmuştur.

Tüm anti demokratik uygulamalara rağmen üyelerimizden aldığımız güç ve direnç sendikal mücadelemize ışık tutmuş ve 31 yıl önce başlattığımız onurlu yaşam kavgamızın adı bugün KESK/HABER-SEN’ le devam ediyor. Tarih boyunca sendikal mücadelemiz birçok engellemeyle karşılaşmış olsa da bu engelleri aşmayı başarmıştır.

Sendikaların yürüttüğü faaliyetlerin engellenemez oluşu hukuki açıdan güvence altına alınmıştır. 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun 18. Maddesinde “Kamu işvereni kamu görevlileri arasında sendika üyesi olmaları veya olmamaları nedeniyle bir ayırım yapamaz” ifadesi yer almaktadır. Ayrıca  5237 sayılı Türk Ceza Kanununun “Sendikal Hakların Kullanımının Engellenmesi”  başlıklı 118. Maddesi ile de sendikal faaliyette bulunma hakkı yasal güvence altına alınmıştır.

Bu çerçevede 11 Kasım 2023 tarihinde, örgütlü olduğumuz Seyhan Posta Dağıtım Müdürlüğü önünde şubemizin yapacağı basın açıklaması öncesinde posta emekçileri bilgilendirilmek istemiştir. Adana PTT Başmüdürünün güvenlik görevlilerini arayarak şube yöneticilerimizin dağıtım müdürlüğüne alınmaması yönünde talimat verilmiş ve sendikal örgütlenme hakkı engellenmiştir. Başmüdürlüğün kanunsuz tutumundan dolayı kınıyor ve bu tutumunun sebebini biliyoruz. Bu konu tutanak altına alınarak Adana PTT Başmüdürlüğü ve Başmüdür Korkmaz Gencer hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulacaktır.

Buradan Basına ve Kamuoyuna Sesleniyoruz;

  • Hemen hemen tüm ülkemiz genelinde tüm Posta Dağıtım Merkezlerinde olduğu gibi, Seyhan Posta Dağıtım merkezinde, Posta dağıtıcılarına sayı dayatması uygulanıyor. Bu bir angaryadır ve suçtur.
  • Güvencesiz çalıştırılan firma personeli eliyle tebligat yaptırılıyor. 7201 Tebligat yasasına göre bu suçtur.
  • Sendikal ayrımcılık yapılarak 4688 sayılı kanuna göre suç işleniyor.

KESK/HABER-SEN olarak konunun takipçisi olacağımızı bildiriyoruz. Posta emekçileri sahipsiz değildir. Gün gelecek devran dönecek ve bu kanunsuzluğu yapan herkes hesap verecek. Habersen geçmişte olduğu gibi bundan sonra da tüm baskı ve engellemeleri aşarak emek barış ve demokrasi mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir.  14.11.2023

HABER-SEN

MERKEZ YÖNETİM KURULU

 

BASKILAR BİZİ YILDIRAMAZ!..

ZAFER DİRENEN EMEKÇİNİN OLACAK!..

BİZ KAZANACAĞIZ!…

YAŞASIN KESK! YAŞASIN HABERSEN!

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 − two =

Örnek Resim