Genel Başkanımız Mesut Balcan, 2 Nolu Şube Başkanımız Yaşar Polat, Şube Kadın Sekreterimiz Gülkız Atmaca ile Sol Parti ve Ordu Şubeler platformunun katılımıyla, PTT Başmüdürlüğü önünde basın açıklaması yapıldı. Açıklamada; liyakatsiz yöneticilerin, yasalara aykırı gerçekleştirdikleri tayin adı altındaki sürgünlere karşı çıkıldı.

 

BASINA VE KAMUOYUNA

BASKILARINIZLA SÜRGÜNLERİNİZLE CEZALARINIZLA SENDİKAL MÜCADELEMİZİ ENGELLEYEMEYECEKSİNİZ!.

184 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan PTT, günden güne geçmişinden uzaklaşarak yeni bir hal almaktadır. Bu yeni hal; teknolojik gelişmeler ışığında vatandaşa kaliteli hizmet sunmak değil, baskı ve angarya ile biz çalışanlara kurumu yaşanılamaz ve çalışılamaz bir duruma sokmadır.

Şüphesiz bu durumun nedeni; daha önce de defalarca dile getirdiğimiz, liyakatsiz atamalardır. Liyakati, hukuku ve ahlaki değerleri hiçe sayıp; bir memuru; sırf yandaş olduğu için, müdür, başmüdür, daire başkanı vb. unvanlarla ödüllendirip kaliteli hizmetin önüne geçip sadece kendi çıkarları için hareket etmektedirler.  Böyle yönetme şekli beraberinde çürümüşlüğü, zulmü ve adaletsizliği getireceği gün gibi ortadayken; bu yönetim tarzında ısrar, kurumun geçmişine ve alın teri ile bu kurumu büyütenlerin emeğine ihanettir.

Ordu PTT Başmüdürlüğünde görev yapan yöneticimiz Kübra Evliyaoğlu, Şube Yönetiminde  görev almasına rağmen kendi memleketine çok uzak bir yere, insanlık dışı bir uygulama ile karşı karşıya kalmış, hukuksuz bir şekilde verilen disiplin cezaları gerekçe gösterilerek Ordu dan Ağrı Eleşkirt’e sürgün edilmişti. Bu hukuksuzluğa karşı sendikamızın açtığı dava ile arkadaşımız bir hukuk zaferi ile yerine dönmüştür.

Kamu kurumlarında görev alan idareciler koltuklarını koruyabilme adına; kendilerine verilen hukuksuz emirleri sorgulamadan yerine getirmektedirler. Şuan Merkez Denetleme Kurulunda yer alan arkadaşımız davayı kazanmasına rağmen buradaki liyakatsiz amirler arkadaşımızı ilçeye sürgün etmişlerdir. Bu kadar mı bizden korkuyorsunuz?

Emekçilere baskı uygulayacağınıza kurumdaki yolsuzluklarla, liyakatsiz atamalarla, Sayıştay raporları ile uğraşın.

Son bir ayda kamuoyunda 2022 Sayıştay raporlarında PTT’de dünya kadar usulsüzlük dönmüş, bunları sorgulayan yok. Buradan Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyoruz ve soruyoruz;

PTT de Neler Oluyor; Tek Tek açıklıyoruz!..

  • Sayı dayatması ile ağır iş yükü yükleniyor. PTT Yönetimi suç işliyor!..
  • Tebligat yasasına aykırı tebligat dağıtılıyor. PTT Yönetimi suç işliyor!..
  • Cumartesi günleri ve Bayramlarda çalıştırmanın rutin çalışma günü haline gelmemesi gerekirken bu günlerde çalıştırma yaptırılıyor. PTT Yönetimi suç işliyor!..
  • 2018,2019,2022 Sayıştay usulsüzlük görüyor. PTT Yönetimi suç işliyor!…
  • 4688 Sendikalar Yasasına aykırı hareket edip sendikal ayrımcılık yapılıyor. PTT Yönetimi suç işliyor!..

Arkadaşımıza ceza veren PTT yönetimine soruyoruz. Bize neden ceza verdiniz? İddia ettiğiniz gibi mi?  Yoksa keyfi ve mevzuat dışı çalışmadan mı? Biz söyleyelim neden ceza aldığımızı; liyakatsiz kişileri tanımadığımızdan, hiçbir bir bilimsel dayanağı olmayan, sayı dayatmanıza karşı çıktığımızdan, insan onuruna yakışmayan, baskı ve angaryaya dayalı çalışma sisteminize boyun eğmediğimizden, her şart ve koşulda sizden yana değil, emekçi arkadaşlarımızdan yana tavır aldığımızdan, yani kısacası sizler; bizim buradaki varlığımızdan rahatsız oldunuz.

Bu şekilde davranarak bizi korkutacaklarını, susturacaklarını ve yıldıracaklarını sananlar, asıl sizler korkun. Çünkü biz bu ve benzeri saldırılar karşısında yıllardır mücadelemizi ve dayanışmamızı büyüttük ve daha da büyüteceğiz. Üyelerimiz ve bütün PTT emekçileri ile bundan sonraki süreçte de birlikte hareket etmeye devam edeceğiz. Biz, egemenlerin adaletsiz, eşitsiz dönen bu çarkının pir parçası olmayacağız. Bu çarkı döndüren dişlilerden biri olmayacağız. Biz ait olduğumuz sınıfın çıkarları için mücadele ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. 18.01.2024

HABER-SEN

MERKEZ YÖNETİM KURULU

YAŞASIN KESK.. YAŞASIN HABER-SEN    

                           

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

GAZETECİLİĞİN SORUNLARI CEMİYETLER, SENDİKALAR VE KONUNUN TARAFLARIYLA KONUŞULDU

Türkiye’de gazetecilik ciddi ve sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Medya sivil toplum kuruluşları, sendikalar, cemiyetler dayanışma ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nineteen − three =

Örnek Resim