Anasayfa / Basın Açıklamaları / Cumhurbaşkanı'na Hakaret Davasında Beraat!

Cumhurbaşkanı'na Hakaret Davasında Beraat!

Geçtiğimiz yıl 24 Kasım’da Giresun’da “Soma Katliamını” protesto eden emek ve demokrasi güçlerine açılan davanın duruşması bir başka davaya neden olmuştu.

Konfederasyonumuz Eş Genel Başkanı Şaziye KÖSE ve Giresun Eğitim Sen Şube üyemiz Emine BEYAZER’e, 25 Kasım günü sendikalarımız ve çeşitli kadın örgütlerinin düzenlediği “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü” etkinliklerinde atılan slogan ve konuşmalardan dolayı, güvenlik güçlerinin yaptığı video çekimleri gerekçe gösterilerek “Cumhurbaşkanına hakaret” davası açılmıştı.

Saray ve AKP, totaliter ve otoriter bir yeni rejimin inşası sürecinde, tüm muhalif odakları, tüm aykırı ve muhalif sesleri susturmak için, baskılarla, tutuklamalarla, davalarla toplumu yeni rejime “biat” etmeye zorluyor. Otoriterleşen iktidarların ast konuma itmeyi hedeflediği ilk kesim ise kadınlar ve kadın mücadelesi olmaktadır.

Giresun’da görülen dava da bu saldırıların bir parçasıdır.

EĞİTİM SEN ve BES yönetim kurulu üyelerimizin de katılımıyla görülen dava, 25 Kasım’ın uluslararası boyutta “kadına karşı şiddetle mücadele günü” olduğu, açılan davanın da son derece politik bir “kadın” davası olduğu vurgulandı. Yapılan savunmada: “Yaşanılan son süreçlerde hukukun hiç olmadığı kadar siyasi iradenin zaptı rapt altına sokulduğu, eleştirinin hakaret olarak kabul edildiği, bu konu ile ilgili çok sayıda dava açılmasının manidar olduğu, ülke yönetiminin en tepesinde bulunan, görev yapan kişilerin tüm sorunların ve çözümlerinin tarafı olduğu, bundan dolayı eleştirilere tahammüllü olmaları gerektiği vurgulandı. Atılan slogan ve yapılan konuşmaların direkt olarak kadınların sorunları ve talepleri ile ilgili ironik eleştiriler olduğu, şahsi hiçbir hakaret içermediği, eleştiriye tahammülü olmayan görevlilerin bu görevleri zorla ifa etmedikleri, tahammül gösterilemediğinde görevi bırakmaları gerektiği vurgulandı.”

Yapılan savunmadan sonra, Konfederasyonunuz Eş Genel Başkanı Şaziye KÖSE ve Giresun Eğitim Sen Şube üyemiz Emine BEYAZER beraat etmiştir.

Bir kez daha tekrarlıyoruz: KESK, kamu emekçilerinin yegane mücadele örgütü ve kamu emekçilerinin “kadın yüzü” olmaya, kadın mücadelesini büyütmeye devam edecektir. Kuruluşundan bu güne baskı ve sindirmelerle yüz yüze olan konfederasyonumuzun bu baskılara verdiği cevap nettir: “DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ!”

KESK Eş Genel Başkanı Şaziye KÖSE

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

19 − 13 =

Örnek Resim