Anasayfa / Basın Açıklamaları / GAZİANTEP PTT BAŞMÜDÜRLÜĞÜNDE SAYI DAYATMASI İLE BASKI UYGULANIYOR..

GAZİANTEP PTT BAŞMÜDÜRLÜĞÜNDE SAYI DAYATMASI İLE BASKI UYGULANIYOR..

BASIN YAYIN KURULUŞLARI HABER MERKEZLERİNE

GAZİANTEP PTT BAŞMÜDÜRLÜĞÜNDE SAYI DAYATMASI İLE BASKI UYGULANIYOR..

Gaziantep PTT Başmüdürlüğünde iş bırakmanın temel sebebi emekçilere yüklenen ağır iş yüküdür. Dağıtıcılara sayı dayatmasının had safhada olduğu bir durum söz konusudur.

Emekçiler, Gaziantep’te Başmüdür ve müdürlerin baskısı ile günde 150 adet posta gönderisiyle merkezden çıkmaya ve en az 100 adedinin dağıtılmasına zorlanmaktadır. Bu durum emekçilere gayri resmi yollarla, WhatsApp gruplarından veya şifahi yolla söylendiği, tarafımıza bildirilmektedir.

Bugün Gaziantep’ de iş bırakanların sadece taşeron firma emekçileri değil, bütün dağıtıcılar olduğunu ifade etmek gerekir. Haber-Sen olarak daha önce sayı dayatmasının yapılamayacağının defalarca söyledik ve bu konuyla ilgili basın açıklamaları yaptık. Ayrıca bu konu ile ilgili kazandığımız davalar da var. Buna rağmen PTT’deki liyakatsiz idareciler kanunlara uymayarak suç işlemeye devam ediyor. Günlük yapılabilecek dağıtım sayısı; her cihetin, her bölgenin coğrafi konumu, bina sayısının fazlalığı gibi unsurlara bağlı olarak değişmektedir. Ayrıca, dağıtıcılar Tebligat Kanunu hükümlerine uygun tebliğ işlemi yapmakla yükümlüdür. Havaların bu kadar sıcak olduğu ortamda ise sürekli sahada olan dağıtıcıların çalışma koşulları yeniden düzenlenmeli ve idareciler tarafından yapılan baskı derhal son bulmalıdır.

Artan iş yüküne ve çalışma koşullarına göre uygun sayıda personel çalıştırılması gerekmektedir. Bu konuda sorumluluğun idarelerde olduğu açık iken emekçiler iş yükü altında ezilmekte, disiplin cezası verileceği yönünde uyarılarla baskıya maruz kalmaktadır.

1982 Anayasa’sının “II. Zorla çalıştırma yasağı” başlıklı 18. maddesinin birinci fıkrası şu şekildedir: “Madde 18. – Hiç kimse zorla çalıştırılamaz. Angarya yasaktır”.

Anayasa’nın 18. maddesinde zorla çalıştırma yasağıyla birlikte angaryanın da yasak olduğu belirtilmiştir. Hiç kimsenin zorla çalıştırılamayacağı, angaryanın yasak olduğu, çalışma veya sağlanan hizmetin karşılığının mutlak surette ödenmesi gerektiği Anayasa’nın amir hükmüdür.

Bu sorunun çözümü için PTT Genel Müdürlüğünün derhal personel alımını gitmesi gerekir.

Diğer taraftan PTT’de çalışan emekçiler geçinemeyecek bir duruma geldi. Ev kiralarının 10 bin -15 bin olduğu ortamda çalışan Taşeron firma emekçi 14 bin 400 TL ücret almaktadır. Keza İHS ve 399’a göre çalışan posta emekçileri de buna yakın bir ücret almaktadır. Emekçiler üzerinde ekonomik baskının yükü de ağırdır.

Buradan bir kez daha uyarıyoruz! Emekçiler üzerindeki baskıya son verip, emekçilerin mali, sosyal ve özlük haklarında iyileştirme yapın.

Her ne olursa olsun, biz haksızlığa ve hukuksuzluğa uğrayan tüm PTT emekçilerinin yanında olacağız. Şu unutulmamalıdır ki; hiç bir yönetim keyfi-hukuksuz bir biçimde baskı kurarak başarılı olmamıştır ve olamaz..11.08.2023

 

HABER-SEN

MERKEZ YÖNETİM KURULU

BASIN AÇIKLAMASI

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three − two =

Örnek Resim