Anasayfa / Basın Açıklamaları / GÜVENCELİ İŞ, GÜVENCELİ GELECEK İÇİN; İHS’Lİ EMEKÇİLERE KADRO..

GÜVENCELİ İŞ, GÜVENCELİ GELECEK İÇİN; İHS’Lİ EMEKÇİLERE KADRO..

İHS Basın açıklamsı Metni-11.08.2022

BASINA VE KAMUOYUNA

İNSANCA BİR YAŞAM, GÜVENCELİ İŞ, GÜVENLİ GELECEK İÇİN

21.Yüzyılda değil, sanki ilkel çağlarda yaşıyoruz. Posta dağıtıcıları adeta köle gibi çalıştırılıyor. Posta dağıtıcıları, haftada 6 gün çalışıyor, resmi ve dini bayramlarda doğru düzgün tatil yapamıyor, yasal hakları olan yıllık izinlerini bile kullanamıyorlar. PTT personelinin iş yükünü azaltacak ve PTT’nin verdiği hizmetin kalitesini artıracak çözüm, kadrolu personel istihdamını artırmak ve bir an önce personel alımı yapmaktan geçmektedir.

PTT Genel Müdürlüğü sorunları çözmek yerine dayatmacı ve baskıcı politikalarla PTT emekçilerini hayatını zindana çevirmiştir. PTT emekçileri, yönetimin belirlediği işlem hedefine ulaşmak için hızlı işlem yapmakta ve kendi sağlığını riske atmaktadır. Oysa bu işlemlerin kurallara uygun yapılması halinde PTT yönetiminin belirlediği hedeflerin gerçeklikle bir alakası olmadığı anlaşılacaktır.

Güvencesiz çalıştırılan taşeron firma çalışanı emekçilerin güvencesi olmadığından yapılabilecek işin çok üzerinde iş verilmektedir. Aynı zamanda yeni yapılan sözleşme ile ücretleri düşüren ve insani olmayan performans sistemi ile daha sıkıntılı bir alan oluşmuş durumdadır.  Emeği ile geçinen bütün emekçilerle her zaman dayanışıp mücadele edeceğimiz buradan belirtiyoruz.

‘’BAKANLIKÇA YAPILAN ÇALIŞMAYA  İDARİ HİZMET SÖZLEŞMELİ PERSONEL DAHİL EDİLMELİDİR.’’

2022 ve 2023 yıllarında kamu personelinin mali ve özlük haklarına ilişkin 6. dönem toplu sözleşme metni 25 Ağustos 2021 tarihli resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Söz konusu toplu sözleşme metninin “Sözleşmeli personel istihdamına ilişkin çalışma” başlıklı 52’inci maddesinde “Kamu kurum ve kuruluşlarının görüşü alınarak, sözleşmeli personel mevzuatında düzenleme yapılması suretiyle sözleşmeli personelin statülerinin yeniden belirlenmesine ilişkin çalışma” yapılacağı hüküm altına alınmıştır.

Aynı zaman da toplu sözleşme görüşmelerinde kamuda yer alan tüm sözleşmeli personellerin kadroya alınması hususunda çalışma yapılacağı ve 2023 yılı içerisinde ‘’Kamuda Sözleşmeli Personel’’ konusunun çözüme kavuşturulacağı belirtilmiştir. Ancak PTT AŞ bünyesinde çalışan İDARİ HİZMET SÖZLEŞMELİ personel bu kapsama alınmamış ve hatta tartışmaya bile açılmamıştır. Ancak önemle belirtmek isteriz ki, PTT AŞ bünyesinde istihdam olunan İdari Hizmet Sözleşmeli personel modeli ne Anayasamızda ne de 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda öngörülen bir istihdam modeli değildir. İdari Hizmet Sözleşmeli olarak istihdam edilen emekçilerin, mali, özlük, sosyal  hakları bakımından adaletin sağlanması için biran önce kadro verilmelidir.

Bundan dolayıdır ki  PTT de çalışan İHS’li emekçilerin yapılacak olan çalışmanın içine dahil edilmesi gerekir.  Yapılması gereken çalışmaları daha önce konu ile ilgili vekillere dosya sunmuştuk.  Aynı zamanda buradan sorumlu olan tüm yetkililere bir daha sesleniyoruz.  Posta emekçilerin sesine kulak verin.  Çalışma huzurunu bozan ‘’parçalı personel  yapısına’’ derhal son verin.11.08.2022

Kurumda yaşanan angaryaya son!

PTT emekçileri köle değildir!

YAŞASIN ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZ,

YAŞASIN KESK, YAŞASIN HABER-SEN

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × one =

Örnek Resim