Anasayfa / Basın Açıklamaları / İLETİŞİM ANAYASAL HAKTIR, ENGELLENEMEZ!…

İLETİŞİM ANAYASAL HAKTIR, ENGELLENEMEZ!…

Ülkemiz 14 Mayıs 2023 Pazar günü tarihinin en kritik seçimine gidiyor. Hep birlikte diktatörlüğe giden yolu kapatıp, demokratik bir ülkeye ulaşmak için yurttaşlar olarak sandığa gideceğiz.

Bu süreçte hem telefon hem de internet üzerinden yapılacak iletişim hayati önemdedir. Seçime 2 gün kala ülkenin internet altyapısını sağlayan firmalardan Varlık Fonu bünyesindeki TURKCELL’in personeline gönderdiği duyuru ile kamu yayın kurumu olan TRT’nin personele yönelik uygulamaları, seçim günü iletişimin kısıtlanacağı ve halkın doğru mecralardan haber alabilme hakkının engelleneceği yönündeki kuşkuları artırmaktadır!

Buradan bir kez daha ifade ediyoruz:

İletişim, Anayasanın 22. Maddesine göre temel bir haktır ve engellenemez. 14 Mayıs Pazar günü halkın internet ya da telefon üzerinden iletişim hakkını herhangi bir şekilde engelleyen tüm sorumlular,  anayasal suç işlemiş olurlar ve yargılanırlar.

Basın, Yayın ve İletişim Emekçileri Sendikası olarak bu uyarıyı tüm halkımız adına yapıyoruz ve tüm sorumluları suç olan herhangi bir işleme girişmemeleri için uyarıyoruz.

Halkımıza saygıyla duyurulur.  12.05.2023

HABER-SEN

MERKEZ YÖNETİM KURULU

 

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

19 − 7 =

Örnek Resim