Anasayfa / Basın Açıklamaları / LİYAKATSİZ ATAMALARA VE SÜRGÜNLERE HAYIR…

LİYAKATSİZ ATAMALARA VE SÜRGÜNLERE HAYIR…

Yalova PTT Başmüdürlüğünde üyemize verilen sürgün kararına karşı Genel Merkez Kadın Sekreterimiz Ayşe Noyan Koluman ile 4 No.lu Şube yöneticilerimiz, Başmüdürlük önünde basın açıklaması yaptı. PTT‘deki hukuksuz atamalar eleştirildi. Açıklamayı Genel Merkez Kadın Sekreterimiz Ayşe Noyan Koluman okudu. Koluman “Artan iş yükü altında ezilen posta emekçileri ödüllendirilmeleri gerekirken mobbingle, sürgünle, cezalandırmayla karşı karşıya kalmaktadırlar.” dedi.

Konuya ilişkin basın metni;

BASINA VE KAMUOYUNA

Ülkenin sosyo-ekonomik koşullarının günden güne kötüleşmesi kamu emekçileri tarafından dikkatle takip edilmektedir. Yandaş sendikanın imzaladığı satış sözleşmesi sonrası alınan zam, enflasyon rakamları karşısında adeta ezilmiştir. Yoksulluk sınırı altında yaşamaya mahkûm edilen kamu emekçileri yandaş sendikalardan istifa etmekte ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası oluşturulan korku duvarlarını yavaş yavaş yıkmaya başlamışlardır.

Pandemi ile birlikte bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kargo- posta trafiğinde aşırı bir artış olmuş ve personel üzerindeki iş yükü artmıştır. Buna rağmen PTT yönetimi uzun yıllardır personel alımı yapmamaktadır. Artan iş yükü altında ezilen posta emekçileri ödüllendirilmeleri gerekirken mobbingle, sürgünle, cezalandırmayla karşı karşıya kalmaktadırlar.

Gerek ülkemizde yaşanan ekonomik kriz gerekse de kurumuzda görülen sıkıntılardan ötürü haberleşme hizmet kolunda da emekçiler, gerçek emek mücadelesi veren sendikamız Haber- Sen’e ilgi göstermeye başlamış ve sendikamız günden güne üye sayısını artırarak büyümeye devam etmektedir. Bu büyüme yandaş sendikaların yöneticisiyken sınavsız ve liyakatsiz bir şekilde kurumdaki görevlerinde yükselen bazılarını korkuttuğundan dolayı uzun zamandır sendikal mücadelemizi baltalamaya çalışan kararlara imza atılmaktadır. PTT Yönetmeliğinde “atamalarda kuruluşta geçen hizmet süresi esas alınır ve yer değiştirmeler hizmeti en az olandan başlanmak üzere yapılır” denilmesine rağmen liyakatsiz yöneticiler yönetmeliği hiçe sayarak sendika şube yöneticilerimizi, işyeri temsilcilerimizi, üyelerimizi “hizmet gereği” adı altında il dışı ve il içi tayin etmektedirler. Bu yapılan haksız ve hukuksuz atamaların son örneği Yalova PTT Başmüdürlüğü’nde yaşanmıştır.

Yalova PTT Müdürlüğünde görevli Ercan Kurt arkadaşımız isteği dışında Çiftlikköy’e “hizmet gereği” denilerek tayin edilmiştir. Geçici görevlendirme yapılırken dahi önce gönüllü personel olup olmadığı sorulup eğer gönüllü yoksa “kuruma son gelen personel ilk gider” uygulaması tatbik edilmektedir. Ancak Yalova PTT Müdürlüğü’nün en eski personellerinden biri olan arkadaşımız, Yalova PTT Başmüdürü tarafından tayini çıkarılırken geçici görevlendirme koşulları dahi uygulanmadan kendi isteği dışında keyfi bir şekilde atamasını yapılmıştır. Hakkında herhangi bir adli veya idari cezası olmayan,  herhangi bir disiplin soruşturması geçirmeyen özveriyle çalışan emekçi arkadaşımız sürgün edilmiştir. Sürgünün durdurulması için Yalova PTT Başmüdürü ile defalarca diyalog kurulmuş ancak sonuç alınamamıştır. Yapılan bu sürgünle Ercan KURT arkadaşımız özelinde bütün PTT emekçilerine gözdağı verilmek istenmektedir. KESK/Haber-Sen baskılarınıza boyun eğmedi eğmez. Yaptığınız zülüm ve hukuksuzluk karşısında her zaman olduğu gibi susmayacağız, boyun eğmeyeceğiz.

Haksız, hukuksuz ve keyfi sürgünler gerçekleştiren, emekçileri baskı ve mobbing ile ezen liyakatsiz PTT Başmüdürlerinden hukuk karşısında hesap soracağız. Her birinden adalet karşısında davacı olacağız, kurumumuzu ve PTT emekçilerini karanlıktan kurtaracağız! 02.01.2022

YAŞASIN KESK

YAŞASIN HABER-SEN

HABER-SEN 4 NO.LU ŞUBE

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eight − seven =

Örnek Resim