Anasayfa / Basın Açıklamaları / LİYAKATSİZ ATAMALARI TANIMIYORUZ

LİYAKATSİZ ATAMALARI TANIMIYORUZ

MYK üyelerimiz ve Şube Başkanlarımızın katılı ile Diyarbakır PTT Başmüdürlüğü önünde liyakatsiz atamalara karşı gerçekleştirilen basın açıklamasında açıklamayı Sendikamız adına Genel Başkanımız Mesut BALCAN okudu.

BASINA VE KAMUOYUNA

Ülkemizin posta ve haberleşme sektöründeki öncü kuruluşu olan PTT, 1840 yılından günümüze; savaşta, depremde, doğal afetlerde ve her türlü olumsuz koşul altında bu ülke haklarına hizmet götürmüş köklü bir geçmişe sahiptir. Bu köklü geçmişi yaratan ise kurulduğu günden beri, tüm zorluklara rağmen alın teriyle hizmet veren, fedakar ve liyakat sahibi PTT emekçileridir.  Her türlü koşul altında ülke halklarına hizmet etmeyi kendine görev bilmiş PTT emekçileri 2013 yılında çıkarılan bir kanunla güvencesiz bir şekilde çalışmaya mahkum edilmiştir. Bu tarihten itibaren kurum içi liyakat rafa kaldırılmış ve yerini itaat ve sadakate bırakmıştır.

Özellikle 2016 darbe girişimi ile beraber gelişen süreci kendi lehine çevirerek, Ohal KHK’leri ile bir çok muhalif emekçiyi ihraç eden iktidar, kendine yakın olanları ise sadakatleri karşılığında mükâfatlandırarak hak etmedikleri görevlere atamıştır.  31 Mart 2019 yerel seçimlerinde İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde seçimi kaybeden iktidar, bu tarihten sonra bu belediyelerde çalışan, kendine yakın bürokratları, ülkenin köklü kuruluşlarına yönetici olarak atamıştır. Bu kuruluşların başında gelen PTT, iktidar tarafından üst yönetim kademelerine getirilen fakat PTT iç işleyişi ve kurumda yürütülen hizmetler hakkında bilgi sahibi olmayan kişilerce kötü yönetilmeye başlanmıştır.

Pandemi sonrası gelişen süreç ile birlikte biz emekçiler üzerindeki iş yükü artmış, zaten eksik olan personelle iş yürüyemez hale gelmiştir. Biz emekçilerin personel alım talepleri görmezden gelinmiştir. Artan iş yükünü bahane ederek, emekçilerin daha fazla çalışmasını isteyen, bunun karşılığında ise biz emekçilere sadece baskı, sürgün ve cezaları reva gören anlayış iktidar tarafından liyakatsiz bir şekilde üst görevlere getirilen anlayıştır.

Bu anlayış iktidara ve yandaş sendika olan Memur-sen’e yakın olan kişileri görevlerine bakmaksızın hak etmedikleri görevlere atamaya başlamışlardır.

 

Özellikle kendisi de liyakatsiz olan PTT İnsan Kaynakları Daire Başkanı Ali YAZ göreve başladıktan sonra, yandaş sendika yöneticisi olan memurlar birçok ilde müdür, başmüdür yardımcısı ve başmüdür yapılmıştır. Ne yazık ki bu liyakatsiz atamalar ilimizde de gerçekleşmiştir. Diyarbakır PTT başmüdürlüğünde geçtiğimiz ay Destek Hizmetleri Müdürlüğü vekaletine bakan üyemiz ve aynı zamanda şef olan Fadıl BÜLBÜL görevden alınmış, yerine yandaş sendika üyesi teknik personel Ertan YAVUZ getirilmiştir. Daha bu atamanın sıcaklığı dururken iktidar tetikçisi ve yandaş sendikanın yöneticisi olan memur Hatice TARHAN kurumdaki en hassas görevlerden biri olan İnsan Kaynaklarına müdür olarak atanmıştır. Yerine atandığı kişi ise şef ünvanlı Yaşar ŞEN’dir.

Bulduğu her fırsatta sendikamızı kötüleyen, sendikamızın yaptığı eylem ve etkinlikleri terörize etmeye çalışan Hatice TARHAN, bir memurken bile iktidar ve yandaş sendikadan aldığı güçle emekçiler üzerinde baskı ve korku oluşturmaya çalışan bir kişinin insan kaynaklarına atanmasının doğuracağı sonuçların neler olabileceği sendikamız tarafından bilinmektedir.

Buradan bu atamaları yapanlara sesleniyoruz; yaptığınız atamalar liyakatsizdir ve açıkça hukuka aykırıdır. Bu atamaların doğuracağı olumsuzlukların tek sebebi de sizlersiniz. Ülkenin her yerinde yapılan liyakatsiz atamalara karşı olan sendikamız Haber-sen Diyarbakır’da da yapılan bu atamalara karşıdır. Atanan yandaş kişilerin atandıkları görevleri kullanarak emekçiler üzerinde oluşturacakları her türlü baskı sendikamıza yapılmış olacaktır. Sendikamız bu durum karşısında gereken tüm demokratik yol ve yöntemleri kullanacaktır.23.03.2022

HABER-SEN GENEL MERKEZİ

YAŞASIN HABER SEN

YAŞASIN KESK

YAŞASIN ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZ

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, İKTİDARIN KANALIDIR.

KAMU HİZMETİ YAYINCILIĞI YAPMASI GEREKEN TRT YİNE BİLDİĞİNİZ GİBİ! TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 − ten =

Örnek Resim