Anasayfa / Basın Açıklamaları / Mevzuat Dışı İşlemlere Onay Vermeyen Baki Çınar’ın Sürgün Edilmesi Kabul Edilemez!

Mevzuat Dışı İşlemlere Onay Vermeyen Baki Çınar’ın Sürgün Edilmesi Kabul Edilemez!

Genel Başkanımız Mesut Balcan, KESK Eş Genel Başkanımız Şükran Kablan Yeşil ve Tarım Orkam Sen Genel Başkanı Ahmet Keleş’in ve SES Genel Eş Başkanı Hüsnü Yıldırım’ın  katılımıyla geçmiş dönem HABER-SEN Genel Başkanlığının ve KESK Basın-Yayın Sekreterliği görevini de yürüten Baki Çınar’ın sürgün kararına itiraz etmek için basın toplantısı düzenledik. Haber-Sen Genel Merkezinde düzenlenen basın toplantısında, üyemiz Baki Çınar’ın mevzuat dışı işlemlere onay vermediği için sürgün edilmesinin kabul edilemez olduğunu kamuoyuna bildirdik. Tüm haksız ve hukuksuz uygulamaların karşısında olduğumuzu bir daha yineledik.

 

 

BASINA VE KAMUOUYUNA

PTT Yönetimi, PTT ile ilgili zararların ve yolsuzlukların had safhada olduğu bir dönemde, kendilerine biat etmeyen çalışanları susturmak ve pasifize etmek için baskı politikalarına devam etmektedirler. Bu zararların sebebi çalışan kamu emekçileri değil, PTT’yi kamu hizmeti veren bir kurum olmaktan çıkarıp şirket gibi işletme hevesinde olanlardır. PTT’yi zarara uğratan yöneticiler ise yargılanmak yerine ödüllendirilerek yüksek maaşlarla yeni görevlere getirildiler.

Sendikamız üyesi 2005-2011 yılları arasında Merkez Yönetim Kurulu üyeliği ve Genel Başkanlığını yapan aynı zamanda Konfederasyonumuz 2011-2014 yılları arasından MYK üyeliğini yapan halen de Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı Proje Yatırım Müdürlüğünde iş yeri temsilcimiz olan Baki ÇINAR,  2001 yılından bu yana çalıştığı işyerinden isteği dışında sürgün edilmiştir.

Baki ÇINAR’ın çalıştığı PTT Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı Proje Yatırım Müdürlüğü, Kurumun bilişim teknolojileri alanındaki altyapı yatırımlarının tedarikini sağlayan birim olup, üyemiz 2008 yılından bu yana bu Müdürlükte çalışmaktaydı.

Üyemiz 2018 yılı başından bu yana Başmühendis ünvanlıyla fiili olarak bu birimin sorumluluğunu yürütmekteydi. PTT yönetimi,  müdür olarak atanmak için gereken her türlü koşulu fazlasıyla sağlamasına rağmen üyemizi, sendikal ve siyasal fikirlerinden dolayı hak ettiği müdürlük unvanına atamamıştır. Bu dönemde hiçbir şekilde hak etmeyen yüzlerce kişiyi değişik unvanlara atayan PTT yönetimi, haksızlık ve hukuksuzlukta sınır tanımamaya devam etmektedir.

Bu sürgünün nedeni, kısa bir süre önce 200’e yakın Mühendis, Tekniker vb. personelin çalıştığı Bilgi Teknolojileri ve Bilişim Daire Başkanlıklarına,  Daire Başkan Vekili olarak atanan kişiyle yaşadığı tartışmalardır.

AÖF İşletme Mezunu olduğu belirtilen ve hiçbir kamu kurumu tecrübesi olmayan bu kişi,  üyemizin sorumlusu olduğu birimden talep ettiği satınalma mevzuatı dışındaki istemler nedeniyle üyemiz “mevzuat dışında herhangi bir işlemin yapılmayacağı” yönündeki tutumu nedeniyle yaşanan tartışmalar neticesinde üyemiz sürgün edilmiştir.

4688 Sayılı Kanun’un 18. maddesine göre, “Kamu işvereni, işyeri sendika temsilcisi, sendika işyeri temsilcisi, sendika il ve ilçe temsilcisi ile sendika ve sendika şube yöneticilerinin işyerini (…) sebebini açık ve kesin şekilde belirtmedikçe değiştiremez. Kamu işvereni kamu görevlileri arasında sendika üyesi olmaları veya olmamaları nedeniyle bir ayırım yapamaz.”

Proje Yatırım Müdürlüğünde iş yeri temsilcimiz olan Baki ÇINAR’ın sürgünü 4688 Sayılı Kanun’a da aykırıdır.

Liyakatı bu Daire Başkanlıklarında yöneticilik yapmaya uygun olmayan bir kişinin bu görevde halen tutulması açık bir hukuksuzluktur ve Sendikamız bu durumu yargıya taşıyacaktır.

Yine aynı kişinin mevzuat dışında işlem yapılması yönündeki talebi suç unsuru taşımaktadır. Sendikamız bu durumu takip ederek herhangi bir suç oluşması halinde yargısal süreçleri başlatacaktır.

Üyemiz Baki ÇINAR’ın görevini yaptığı, mevzuat dışı işlemlere onay vermediği için sürgün edilmesi kabul edilemez. Buradan tekrar tüm kamuoyuna sesleniyoruz. Nerde Haksız Hukuksuz Uygulama varsa karşılarında duracağız. Emeği ve Emekçiyi savunmaya devam edeceğiz.. Üyemiz Baki ÇINAR tekrar görev yerine dönmesi için mücadelemiz devam edecektir.

HABER-SEN

                                                                                                                                              MERKEZ YÖNETİM KURULU

YAŞASIN ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZ

YAŞASIN KESK YAŞASIN HABER-SEN

 

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fifteen − seven =

Örnek Resim