Anasayfa / Basın Açıklamaları / PTT BİRAN ÖNCE DEPREM BÖLGESİ İÇİN GEREKLİ HASSASİYETİ GÖSTERMELİDİR

PTT BİRAN ÖNCE DEPREM BÖLGESİ İÇİN GEREKLİ HASSASİYETİ GÖSTERMELİDİR

BASINA VE KAMUOYUNA

PTT BİRAN ÖNCE DEPREM BÖLGESİ İÇİN GEREKLİ HASSASİYETİ GÖSTERMELİDİR

Sendikamız deprem felaketinin başından itibaren Merkez Yönetim Kurulu olmak üzere birçok yetkilisi ve üyeleri ile birlikte bölgede bulunmaktadır. Birebir kurumumuzda yaşanan sorunlar ve eksiklikler felaketin yaşandığı işyerlerimizde tespit edilmiş olup, PTT Genel Müdürlüğüne yazılarımız ile bildirilmiş ve PTT emekçilerinden gelen talepler de yine Genel Müdürlüğe iletilmiştir.

Ancak, ne yazıktır ki PTT yönetimi böylesine büyük bir felakette, tıpkı pandemi döneminde olduğu gibi diyaloğu ve iletişimi her zamanki gibi sendikamıza kapatmıştır. Kriz dönemlerinde ortaklaşarak sendikalar ile nitelikli bir kamu hizmeti görebilmeyi gerçekleştiremeyen PTT yönetimi, üstüne üstlük bir de deprem bölgesinde çalışma hayatını zorlaştıran, koordinasyonu ve sürdürülebilir kamu hizmetini yürütememiştir. Bunun ana sebebi ise ben bilirim, ben ne dersem odur mantığıdır. 182 yıllık kurumun geldiği nokta budur.

Liyakatsiz, ehliyetsiz ve biatçı PTT yönetimi bizleri her zaman ki gibi yine şaşırtmayarak, deprem koordinasyonunda ve kamu hizmetinin sürdürülebilir olmasındaki uygulamaları ile ve bölgedeki depremi yaşayan PTT emekçilerine insanlık dışı uygulamalarıyla enkazın altında kalmıştır.

Ülkenin birçok kurumunda olduğu gibi PTT hizmetlerinin de durma noktasına gelmesinin sebebi koordinasyonu, planlamayı, ön görüyü ve insiyatifi kullanamayan, aksine bu hizmetleri gördürebilmek için acılı, canları yanmış, travmada olan bölgedeki PTT emekçilerine akıl ve mantık dışı bir şekilde adeta ortaçağ zihniyetiyle emirler yayınlayarak her zamanki baskıcı yönetim şeklini göstermiştir PTT yönetimi. Bölgedeki liyakatsiz iş bilmez Başmüdürlere yetkiyi bırakan PTT Genel Müdürlüğünün bu tavrı sonucu da Başmüdürler acıyı, travmayı, yıkılan evleri ve en önemlisi de insanlıklarını bir kenara bırakarak, hiçbir zaman bu kurumun tarihinde görülmemiş bir şekilde depremi yaşayan PTT emekçilere akıllara ziyan baskıcı zihniyetlerini göstermişlerdir. Kamu hizmeti böyle baskıcı, insanlık dışı uygulamalar ile görülemez, bu durum olsa olsa vicdanları paramparça eden bir hal alır.

PTT Genel Müdürlüğüne defalarca yazılar yazdık, tıpkı pandemi felaketinde olduğu gibi, 11 ilimizde her açıdan mağdur olan PTT emekçilerinin çalışma hayatları ile ilgili ve yine ekonomik kayıplarının karşılanması ve 182 yıllık kurumun diğer kurum ve şirketlerde olduğu gibi kendi çalışanları ile dayanışma içerisinde olmaları hususunda. Bırakın yazılarımızın tamamına cevap vermeyi, dayanışmayı, çalışma koşullarını ve barınma gibi birçok problemin büyümesine neden oldular bölgedeki başmüdürler.

PTT yönetimini bir kez daha buradan uyarıyoruz. Vakit kaybedilmeden yanlıştan dönülmeli ve biran önce olağanüstü durumda olan PTT emekçilerinin hayatlarını kolaylaştırıcı, dayanışmanın büyütüldüğü ve insan onuruna yakışır kararların alınarak hayata geçirilmesini bir kez daha haykırıyoruz. Depremin ilk gününden beri alanda olan Haber-Sen olarak, kurumumuzun ve emekçilerinin öncelikle deprem bölgesi olmak üzere tüm sorunları için mücadelemizi sürdüreceğiz.  27.03.2023

YAŞASIN KESK

YAŞASIN HABER-SEN

PTT Deprem Bölgesinde Hasasiyet Gst.27.03.23

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 + 17 =

Örnek Resim