Anasayfa / Basın Açıklamaları / PTT 'nin Milli Piyango Bileti Satışı Hakında Açıklama

PTT 'nin Milli Piyango Bileti Satışı Hakında Açıklama

PTT Genel Müdürlüğünün Milli Piyango İdaresi ile yaptığı Milli piyango ana bayiliği ve parekende satışı sözleşmesi nedeniyle özel gün ve yılbaşı çekilişlerindeki piyango biletleri iade edilememektedir. Bazı işyerlerinde bu biletlerin satılmaması halinde memurdan tahsil edileceği yönünde uygulamalar başlamıştır.

PTT Genel Müdürlüğü Yayınlamış olduğu genelge ile:

Başmüdürülüklere gönderilen piyango biletlerinin en fazla %10’u kadar iade edilecektir. Yılbaşı özel çekilişine ait biletlerde kesinlikle iade yapılmayacaktır.

bir başka maddede ise:

Özel çekilişe ait biletlerin üzerindeki çekiliş tarihi itibariyle satışa sunulduğu tarihten itibaren belirli bir sürede tüketilmesi, bu sürede satışı yapılmayan biletlerin iade edilmesi veya değiştirilmesi iade mevzuatına uygun olmadığından söz konusu biletlerin çekiliş tarihinde önce her türlü önlemin alınarak satışının sağlanması gerekmektedir.

denilmiştir.

Sendikamızın 7 Aralık 2009 tarihinde konu hakkında basına geçtiği Basın açıklaması aşağıdadır.

 

PTT MİLLİ PİYANGO BİLETİ DE SATMAYA BAŞLADI

 

PTT Genel Müdürlüğü Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü ile yaptığı sözleşme gereği Milli Piyango Baş Bayiliğini alarak PTT işyerlerinde komisyon karşılığı Milli Piyango biletleri satmaya başladı.

 

Ancak yılbaşı-bayram gibi özel günlerde satışa sunulan biletlerden PTT iş yerlerinde satılamayanların iadesi Milli Piyango Genel Müdürlüğüne yapılamıyor. Kısaca PTT iş yerlerinde satışa sunulan özel günlere ait biletlerin tümü satılmak zorundadır. Bu kapsamda yeni yıl piyango biletlerini satamayan memur yandı.

 

PTT Genel Müdürlüğü piyango biletlerini PTT çalışanlarından tahsil etmeye hazırlanıyor.

PTT Genel Müdürlüğü bahse konu hukuksuz sözleşmeyi gerekçe göstererek yayınladığı genelgelerle PTT emekçilerine “her ne sebep olursa olsun piyango biletlerini satın” talimatı vermiştir. Satılamayan bilet ücretlerinin personelden tahsil edileceğini duyurmuştur.

 

VATANDAŞIN YILBAŞINA KADAR PTT’YE UĞRAMASINI ÖNERMİYORUZ!

Biletlerin iade edilememesi nedeniyle birçok işyerinde yöneticiler biletleri satabilmek amacıyla akla ziyan uygulamalara imza atmaya başladı.

Tüm PTT memurları seferber edilerek PTT işyerlerinde herhangi bir nedenle hizmet almaya gelen Vatandaşa ısrarla bilet almaları teklif edilmektedir.

Yaşlılık maaşını PTT’den alan yoksul ve yaşlı vatandaşlarımız, maaşı cebine girmeden piyango bileti satın almaya zorlanıyor.

Elektrik faturasını, kredi kartı borcunu ödemeye gelen veyahut çocuğuna para havale etmeye gelen vatandaşa milli piyango bileti satışı yapılıyor. Bu durum ahlaki olmadığı gibi PTT gibi bir kurumun işi de değildir. Bu durum istismardır.

PTT memurları bu durumdan utanç duymaktadır.

 

PTT 113 kurum ve kuruluş ile 137 ayrı iş ve işlem için protokol imzalayarak tahsilât merkezi olmaya başladı. PTT kozmetik’ten tutun telefon makinesi satışına ve dernek işlemleri yapmaya kadar asli görevi olmayan birçok iş ve işlemi yapmaya başladı. Oysa PTT’nin asli görevi olan Posta hizmetleri atıl duruma gelmiştir. Vatandaşın mektubu, gönderileri zamanında ulaşmamakta, yeterli sayıda Postacı olmadığı için posta hizmetleri durma noktasına gelmiştir.

 

PTT emekçileri haftada 6 gün çalıştırılmakta, 1,15 kuruş karşılığında istenilen saate fazla çalıştırmaya çağrılmakta, Dini ve ulusal bayram tatil hakları kullandırılmamakta, yıllık izinleri gasp edilmektedir. Ağırlaşan iş koşulları karşısında çalışanların dayanacak gücü kalmamıştır. Bunlar yetmezmiş gibi  PTT’nin asli görevleri dışında yaptığı  sözleşmelerle  başka kurum kuruluşların taşeronluğunu yaparak emekçilerin iş yükü her geçen gün artmaktadır.

 

Şimdide satılmayan Milli Piyango bilet paralarının çalışanlardan alınmak istenmesi yeni bir hukuksuzluğun ve keyfiliğin örneğidir.

 

Ulaştırma Bakanı ve PTT Genel Müdürlüğü bin bir türlü hukuksuzluğa ve hak gaspına imza atarak PTT emekçilerinin sabrını denemektedir. İktidar mekanizmasını emekçiler üzerinde bu şekilde hor kullanan, haklara saygısı olmayan başka bir hükümet ve bürokratı olmamıştı. 07.12.2009

                                                                               

 MERKEZ YÖNETİM KURULU     

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

GAZETECİLİĞİN SORUNLARI CEMİYETLER, SENDİKALAR VE KONUNUN TARAFLARIYLA KONUŞULDU

Türkiye’de gazetecilik ciddi ve sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Medya sivil toplum kuruluşları, sendikalar, cemiyetler dayanışma ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × 1 =

Örnek Resim