Anasayfa / Basın Açıklamaları / Emredersin! Demedik Sürüldük..

Emredersin! Demedik Sürüldük..

 Ankara 2 Nolu Şubemiz Başkanına sahip çıktı.

Posta İşleme ve Dağıtım Merkezi (APİD) Başmüdürlüğü çalışanı postacılar,  2 No’lu Şube Başkanı Yaşar Polat’ın bir ay içerisinde iki kez sürgün edilmesini protesto etti. Postacılar, APİD Başmüdürü Ali Aybal’ın istifasını istedi.

APİD binası önünde mesai başladığı saatlerde toplanan postacılar, “İş yerinde baskıcı, tehditkar, zorba müdür istemiyoruz”, “PTT çalışanı yalnız değildir” dövizlerini taşıdı, “Başmüdür istifa”, “Baskılar, sürgünler bizi yıldıramaz” sloganları attılar.

Açıklamayı şube sekreteri Tarık Karabulut yaptı. Daha sonra söz alan Haber Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Elçek de, emekçilerin üzerindeki baskıların giderek arttığını söyledi.

Basın Metni:

BASINA VE KAMUOYUNA

Değerli meslektaşlar, cefakar ve fedakar posta çalışanları; ‘sizlere kurumun camekanı ve vitrinisiniz!’ diyen yöneticiler, bizim ne koşullar da çalıştığımızı herhalde “bilmemektedirler” aslında daha çok kar için daha çok sömüren bu sömürgenler kendi düzenlerinin devamı için her yolu denemekten çekinmemektedir. Bu gücü kendilerinde bulmalarının nedeni bizim örgütsüzlüğümüz ve birlik olamayışımızdır.

Birlik olmamamızdan güç alan PTT yöneticileri cihetlerimizi büyütüyor, çalışma saatlerimizi yükseltiyor, havasız-sağlıksız-karda-çamurda-sıcak-soğuk çalışma koşullarında bizi çalışmaya zorluyorlar, evraklar üzerinde oynayarak evrakta sahtecilik yapabiliyorlar, yasal hakkımız olan dilekçe hakkımızı engelleyebiliyorlar(sümen altı ediyorlar), adama göre cihet ayrımı yapabiliyorlar,  bazı sendikaları kayırıp bazı sendika yöneticilerini sürebiliyorlar, kurumun yönetim kademelerindekiler (amir,şef,baş dağıtıcı, müdür, BAŞMÜDÜR gibi…) çalışanlar üzerinde demoklesin kılıcı görevini görüp ve kurumumuzu askeri kışlaya çevrilebiliyorlar… ve daha onlarca yüzlerce haksız-hukuksuz uygulama yapabiliyorlar. Son süreçte sendikamız Haber-Sen olarak PTT de ki sorunlara ilişkin yaptığımız eylemlilikler işvereni, PTT yöneticilerini rahatsız etmiştir. Saldırılarında daha da pervasızlaşmış, azgınlaşmışlardır. Yıllardır uğradığımız saldırılara karşı bizde omuz omuza mücadele ettik, yılmadık, tabi biz yılmadık ama bizi sömürenlerde yılmadı saldırmaya, hakkımızı gasp etmeye, sömürmeye devam ettiler /ediyorlar.

Her gün yaşadığımız sömürüyü ağır iş koşullarını tekrar tekrar anlatmayacağız bu gün burada toplanmamızın bambaşka bir sebebi var. Bunları söylememizin nedeni hepimizin tanıdığı, sevdiği, saydığı ve ne kadar mücadeleci olduğunu bildiğimiz Şube Başkanımız  YAŞAR POLAT’ın  sürülmesidir…

Ankara Posta İşleme ve Dağıtım Merkezi Başmüdürlüğü (APİD) Başmüdürü Ali AYBAL’ın sendika yöneticilerini işçi ve emekçilerin temsilcisi olarak görmeyip, kendi emrinde çalışan uşağı gibi görmesi dönemi son bulmuştur. Başmüdürlerin kurumumuzu istedikleri gibi at oynatabilecekleri kendi çiftlikleri sanma zamanı artık bitmiştir. Çünkü biz KESK Haber-Sen olarak kurulduğumuz günden buyana buna müsaade etmedik ve etmeyeceğimizi de bir kez daha yineliyoruz. Şube Başkanımız Yaşar POLAT; PİD Başmüdürü Ali AYBAL’ın sendikacılarla yaptığı toplantılarda çalışanların hakkını savunduğu, itaat etmediği, mücadeleci olduğu ve emredersiniz başmüdürüm demediği için sürülmüştür.

Genel Başkanımızın PTT Genel Müdür’ü ile defalarca yaptığı görüşmelerde Yaşar POLAT’ın geri döneceğini sözünü almasına rağmen başkanımız hala sürgündedir. Üstelik bu da yetmemiş başkanımız sürgün yerinden bu seferde Çankaya Dağıtım ve Toplama Merkez Müdürlüğü’ne ikinci defa sürgün edilmiştir. Kendini  bilmezce yapılan bu saldırılar bizi yıldırmayacağı gibi daha da güçlü ve kararlı bir duruş sergilememize neden olmuştur. Biz bu durumdan birlik ve mücadeleyi daha da çok büyüterek çıkacağımızı dosta ve düşmana bildiririz. Şube Başkanımız eski görev yerine (Babaharman Dağıtım ve Toplama Merkez Müdürlüğü’ne) dönünceye kadar eylem ve etkinliklerimiz yükselerek devam edecektir. 

Bu şekilde davranarak bizi korkutacaklarını, susturacaklarını ve yıldıracaklarını sananlar kendileri korksunlar. Çünkü biz bu ve benzeri saldırılar karşında yıllardır mücadelemizi ve dayanışmayı daha da büyüttük/büyütüyoruz. Üyelerimiz ve bütün posta emekçileri ile bundan  sonraki süreçte de birlikte hareket etmeye devam edeceğiz. Biz egemenlerin adaletsiz eşitsiz dönen bu çarkının bir parçası olmayacağız bu çarkı döndüren dişlilerden biri olmayacağız. Biz ait olduğumuz sınıfın çıkarları için mücadele ettik etmeye de devam edeceğiz…

BASKILAR BİZİ YILDIRAMAZ!

KURTULUŞ YOK TEK BAŞINA YA HEP BERABER YA HİÇ BİRİMİZ!

YAŞASIN ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZ!

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, İKTİDARIN KANALIDIR.

KAMU HİZMETİ YAYINCILIĞI YAPMASI GEREKEN TRT YİNE BİLDİĞİNİZ GİBİ! TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 + 2 =

Örnek Resim