Anasayfa / Basın Açıklamaları / TRT, AKP'nin borazanlığını yapıyor

TRT, AKP'nin borazanlığını yapıyor

TRT’nin kamu yayın kurumu olma özelliğini terk ederek, AKP politikalarını savunmayan kesimlere yayınlarında yer vermemesi sendikamız Genel Merkezi tarafından TRT Genel Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi.

Basın açıklamasına TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, KESK MYK üyeleri ve KESK’ e bağlı sendikaların yöneticileri ve üyeleri de katılarak destek verdi.

Genel Başkanımız Ufuk Beytekin konuşmasında “ Anayasayı, kendi yasasını yok sayan, özerk ve tarafsız olamayan TRT, artık her dönemde olduğundan daha çok tartışılmaktadır. TRT’nin tartışılmasına neden olan şey; yayın politikasıdır, yayınlarının içerikleridir, siyasi kadrolaşmadır, halkın parasının yandaşlara hortumlanmasıdır. Kısaca TRT’yi, tartışılır hale getiren TRT yönetiminin icraatıdır” dedi.

Genel Başkanımız konuşmasını “TRT Genel Müdürü eleştirilere tahammül edemiyor, eleştirilince kontrolünü kaybediyor. Tıpkı başbakan Recep Tayyip Erdoğan gibi, tıpkı diğer AKP’liler gibi. AKP nasıl kendisine yöneltilen hiçbir eleştiriyi karşılıksız bırakmıyor, eleştirenleri cezaevlerine dolduruyorsa, İbrahim Şahin de, kendisini eleştiren TRT emekçilerine hayatı zindan ediyor. Ankara 1 No’lu Şube Başkanımız Osman Köse, provokasyon ve sözde soruşturma sonucunda, uydurulmuş şahitler ve taraflı müfettiş marifetiyle Ocak ayında sürgüne gönderildi. Ocak ayından bu yana Osman Köse’ye ‘mobbing’in her türü uygulanıyor. Sadece Osman Köse’ye değil, Sendikamızın diğer yöneticilerine, işyeri temsilcilerine ve üyelerimize yapmadıkları baskı kalmadı. Haber-Sen, TRT’de kamu hizmeti anlayışı ile yayın yapan, özerk, demokratik ve katılımcı bir TRT yaratmak için  örgütlendi. Yola çıktığımız günden bu yana bu mücadeleden geri adım atmadık, bundan sonra da atmayacağız. Doğru bildiğimiz yolda yılmadan, önümüze çıkarılan engelleri aşarak yürümeye devam edeceğiz” diyerek tamamladı.site-haber-2

Basın açıklamasını KESK Genel Sekreterimiz İsmail Hakkı Tombul yaptı.

Basın Açıklaması Metni basin-aciklamasi-aralik2011-trt1

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × two =

Örnek Resim