Anasayfa / Basın Açıklamaları / TRT YAYINLARINDA KADIN DÜŞMANLIĞINA SON VERİLSİN!

TRT YAYINLARINDA KADIN DÜŞMANLIĞINA SON VERİLSİN!

BASINA VE KAMUOYUNA
TRT YAYINLARINDA KADIN DÜŞMANLIĞINA SON VERİLSİN!
TRT yonetimi duymuyor, israrla devam ediyor.
TRT ekranlarinda hamile kadinlarin sokaga cikmasini terbiyesizlik olarak niteleyen Omer Tugrul Inancer, bu kez de, kadinlarin calismamasi gerektigini, calisan kadinlarin aileyi dagittigini iddia etti.
Inancer, kadinlarin bir patronun emrinde calismaktansa, evde kocalarinin emri altinda olmalari gerektigini soyledi.
Bu gerici, kadin bedenine dusman ifadelere, ne yazik ki asinayiz.
Bakan Mehmet Ali Simsek “Kadinlar is aramazsa, issizlik orani yukselmez” diyebiliyor. Trabzon Il Milli Egitim Muduru “Kizlar ve erkekler odalarina cikarlarken ayni merdivenleri kullaniyorlar. Bundan buyuk rahatsizlik duyuyorum” aciklamasinda bulunabiliyor. Iktidar partisinin Unye Tanitim ve Medya Baskani “Ortusuz kadin perdesiz eve benzer. Perdesiz ev ya satiliktir ya da kiralik” diye sayiklayabiliyor. Yani iktidarin butun elitleri, asirilasmis bir erkek-egemen ideolojinin icinden konusuyor ve kadinlara nasil yasamalari gerektigini soyleme curetini kendilerinde bulabiliyorlar.
‘Kadinlarla erkeklerin esit olmadiginin’ gerici argumanlarla defalarca dile getirildigi bu siyaset biciminde, cinsiyetcilik ve cinayet ureten dil surekli olarak yeniden uretiliyor. Bu dil yuzunden kadina yonelik siddet, her turden tecavuz, iskence, baski ve tutuklamalar ise durmaksizin artiyor.
Bunlari biliyor ve direniyoruz.
Ama bu karanlik ortam da yetmiyor.
Bir kamu kurumu olan ve tum Turkiye Cumhuriyeti yurttaslarindan toplanan paralarla yayin yapan TRT, kadin dusmani soylemin acikca ifade edilmesine, gerici ideolojinin yayginlasmasi ve giderek siradanlasmasina hizmet ediyor.
TRT, bir tarikat mensubu olmaktan oteye baska bir ozelligi olmayan Omer Tugrul Inancer’e program yaptirmaya devam ediyor.
Inancer’in kadin dusmani sozlerine karsi olusan tepkiye ragmen Inancer Persembe gunu yine TRT ekranlarindaydi.
Buna itiraz ediyor ve direniyoruz.
Ozellikle kadin orgutlerini bu gerici, cagdisi anlayisa karsi tepki gostermeye, ulusal ve uluslararasi mevzuattan kaynaklanan tum mesru filli yollari kullanmaya davet ediyoruz.
TRT’yi verdigi paralarla var eden tum yurttaslari, TRT’de olan bitene duyarsiz kalmamaya, tepki gostermeye cagiriyoruz.  28.09.2013
KESK/ HABER-SEN
ANKARA 1 NOLU SUBE YONETIM KURULU
Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

19 + 15 =

Örnek Resim