Anasayfa / Basın Açıklamaları / TRT’Yİ CEMAATLERE VE TARİKATLARA TESLİM ETMEYECEĞİZ

TRT’Yİ CEMAATLERE VE TARİKATLARA TESLİM ETMEYECEĞİZ

TRT-Liyakatsız Atamaları Kabul Etmiyoruz-29.07.22

BASINA VE KAMUOYUNA

İktidarın kanalı haline gelen TRT’de liyakatsiz atamalar devam ediyor.

Kurumun bütün yöneticileri, daire başkanları, kanal koordinatörleri kurum dışından atanıyor.

Hatta kurumda artık “Cemaat Savaşları” yaşanıyor. Kurumu Cemaatlere teslim etmeyeceğiz. Bunu kabul etmiyoruz, alışmayacağız…

Kurumda yıllardır cemaatçi yapılanmanın atadığı yöneticilerle mücadeleden sonra, şimdi de tarikatlarda yetişmiş, şiddeti öven kişiler yönetici olarak atanmaya başladı.

Medyada yer alan haberlerde açıkça terörü öven fotoğraflar ve köşe yazıları paylaşan Hamit YAZ, ne büyük talihsizlik ki Radyo Dairesi Başkanlığına getirildi.

Bir süre önce Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden TRT Diyarbakır Müdürlüğü’ne atanan Hamit YAZ’ın, açıkça tarikatları ve şiddeti övdüğü ortadadır. Yaz’ın, Diyarbakır’da görev yaptığı süre içinde sosyal medya hesabı üzerinden de cihatçıları öven ve destekleyen paylaşımlarda bulunmaya devam ettiğini de görmekteyiz.

YAZ’ın geçen yıllarda yaptığı sosyal medya paylaşımlarının medyada yer almasıyla, şiddet unsurlarını kullanan tarikatları övdüğü, ulusal değerlere saldırdığını açıkça gördük. Hatta bazı yayın organlarındaki köşe yazıları ise devleti tehdit eder niteliktedir!

Basında hakkında çıkan haberlerden sonra Hamit YAZ, konularla ilgili sosyal medya paylaşımlarını silmiş, köşe yazılarını kaldırmıştır. Kişinin zihniyetini buradan da anlamak mümkündür.

Radyo Dairesi Başkanlığı’na getirilen Hamit YAZ’ın AKP’lilerle kurduğu yakın ilişki de dikkati çekiyor. YAZ, özellikle bölge temsilciliği görevini sürdürürken AKP’li çok sayıda milletvekili, parti yöneticisi ve kayyumluk da yapan Valilerle bir araya geldi. YAZ, çok sayıda AKP’liyi konuk olarak TRTKürdi programlarında da ağırladığını görmekteyiz.

YAZ’dan boşalan koltuğa ise Anadolu Ajansı eski Diyarbakır Bölge Müdürü Erdem GÜLTEKİN getirildi. Yine ajanslardan gördüğümüz kadarıyla GÜLTEKİN’in de cihatçı tarikatlara yakınlığı ile bilinmektedir.

TRT yönetimi Hamit YAZ’ı taltif ederken, Diyarbakır Müdürlüğü’ne ise yine aynı görüşteki bir kişiyi dışarıdan atamaktadır. Kurum adeta cemaatlere teslim edilmektedir.

Kuruma personel alımında güvenlik soruşturmaları yapılırken, emekçiler sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle hiç yoktan terörist ilan edilirken, kurum yönetimlerine laiklikten uzak, cemaatçi kişileri yönetici yapılmaktadır.

Konya Selçuk Üniversitesi’nin 2 yıllık Tapu ve Kadastro Bölümü mezunu olan, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden TRT’ye atanan Hamit YAZ’ın yayıncılık eğitiminden bahsetmek mümkün müdür? Ya da Diyarbakır Anadolu Ajansından cemaat haberleri yüzünden açığa alınan Erdem GÜLTEKİNin tarafsızlığından bahsetmek ne kadar olasıdır?

Halkın TRT’sinde bu kabul edilemez!

Ülkenin resmi yayın kanalı, kamu hizmeti yayıncılığı yapmakla görevli TRT’den kirli ellerinizi çekin. 29.07.2022

LİYAKATSİZ ATAMALARI KABUL ETMİYORUZ !

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × 3 =

Örnek Resim