Anasayfa / Basın Açıklamaları / ÜCRETSİZ PASO HAKKI ENGELLENEMEZ.

ÜCRETSİZ PASO HAKKI ENGELLENEMEZ.

Düzce Belediyesi tarafından posta dağıtıcılarının ücretsiz seyahat kartlarının iptal edilmesi üzerine, İstanbul Anadolu yakasına bağlı Düzce temsilciliğimiz tarafından  PTT Başmüdürlüğü önünde basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasını İstanbul Anadolu yakası şube başkanı Fahri karasu okudu.

Basın açıklamasını okuyan şube başkanımız Fahri Karasu, ilk olarak sorunlarını sıraladı. “Personel eksikliği gerekçesiyle senelik izinlerimizi kullanamaz olduk. İzin istediğimizde “Yerine adam bul, izine git” cevabı aldık. Saati 1.54 kuruştan mesai yaptık. Ramazan ve Kurban Bayramlarında kamu çalışanları 9 gün idari izin yaparken biz dağıtıcılar bırakın idari izin kullanmayı resmi tatil olan dini bayramlarımızda bile çalışmak zorunda bırakıldık.”

PTT emekçileri kara listeye eklendi

Şube başkanımız şunları söyledi. “Ulaştırma zarar ediyor ve PTT A.Ş oldu gerekçesiyle dağıtıcıların Düzce Belediye otobüslerinden ücretsiz yararlanma hakkına son verilmiştir. Meclis tarafından posta emekçileri kara listeye eklendi. Ulaştırma ile sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Murat Metek Bey PTT’nin özelleştiği ve ulaştırmanın da zarar ettiği gerekçesi sunularak pasolarımızın iptal edildiğini söyledi. Ücretsiz seyahat kartları ne belediyelerin ne de PTT Genel Müdürlüğünün lütfü değildir. Alınan karar yasalara aykırıdır. Dağıtıcıların ücretsiz toplu taşımadan yararlanmalarını yasaklayan Düzce Belediyesi halkın hızlı haber alma hakkını engellemiştir.”

Basın Açıklaması Metni için tıklayın

Gazete haberleri

Duzce-Postasi-03.02.2015-1

Duzce-Manset-03.02.2015-1

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

GAZETECİLİĞİN SORUNLARI CEMİYETLER, SENDİKALAR VE KONUNUN TARAFLARIYLA KONUŞULDU

Türkiye’de gazetecilik ciddi ve sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Medya sivil toplum kuruluşları, sendikalar, cemiyetler dayanışma ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nineteen − 12 =

Örnek Resim