Anasayfa / DUYURULAR / ACIMIZ TARİFSİZ

ACIMIZ TARİFSİZ

ACIMIZ TARİFSİZ,

BİR CAN KAYBINA DAHA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK!

Aylardır, defalarca yaptığımız tüm uyarı ve alınması gereken zaruri önlemleri talep etmemize rağmen, PTT A.Ş. yetkilileri hiç bir önlemi almadığı gibi olağan iş akışını sedece kar etme hırsı ve işlem adetlerinin hedeflerini yükseltme bilinciyle sürdürmüştür. Tüm ülkede PTT iş yerlerinde aklın ve bilimin yolunu izleyerek, özellikle sendikamızın hayati önem arz eden taleplerini görmezden gelen bir yol izleyen PTT A.Ş. yönetiminin geldiği son nokta maalesef bir PTT emekçisinin can kaybına neden olmuştur.

Gelinen noktada, Samsun PTT Başmüdürlüğü emekçisi, aynı zamanda 35 yıl PTT’ye bir fiil hizmeti olan, ayrıca 3 Ocak 2021 tarihinde emekliye ayrılacak arkadaşımız Rafet Varan’ı (64) bu sabah COVID-19 salgını nedeniyle kaybettik. COVID-19 tedavisi gören ve bu sebeple hayatını kaybeden, Rafet Varan arkadaşımızın defin işlemleri de COVID-19 önlemleri kapsamında olmasına rağmen, pandemi döneminde genel olarak tüm ülke genelinde vaka ve ölüm sayılarını istatistiklerde düşük gösterme çabasında olan iktidar, arkadaşımızın vefat raporunu da “kalp krizi” olarak belirtmektedir. Şeffaf bilgiler gizlendiği gibi tarafsız davranılmamaktadır.

Acımız da kaygılarımız da her geçen gün artıyor.

PTT iş kolunda, tüm emekçilerimizin pandemide aylar boyunca, en büyük risk grubunda oldukları idrak edilmelidir, bir can kaybına daha tahammül edecek halimiz kalmamıştır. PTT A.Ş. yönetiminin bir an önce konunun ciddiyetini anlayarak, başta sendikamızın defalarca yazılı olarak ve basın açıklamaları ile talep ettiği salgın süreciyle ilgili aklın ve bilimin yolunda ki talepleri hayata geçirilmelidir.

Bir kargo paketi veya bir işlem adedi kesinlikle hiç bir zaman bir insan hayatından değerli değildir, mevzu bahis bile olamaz!

Sendikamız, tüm PTT emekçilerinin bu zorlu ve sıkıntılı süreçte sesleri olmaya devam edeceği gibi, haksız, hukuksuz ve pandemide alınmayan önlemlerle ilgili olarak, gerek hukuksal, gerekse fiili ve meşru mücadelesini sonuna kadar sürdürecektir.

Haber-Sen MYK

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × five =

Örnek Resim