Anasayfa / DUYURULAR / PTT' de EK ÖDEME ADALETSİZLİĞİ

PTT' de EK ÖDEME ADALETSİZLİĞİ

 EK ÖDEME ORANLARINDA YAPILAN DÜZENLEME 

399 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi çalışan kamu emekçilerinin 01.07.2011 tarihinde avans olarak aldıkları farklar 21.10.2011 tarihinde Yüksek Planlama Kurulu Kararı ile kesinleşmiştir. Yüksek Planlama Kurulu bir kez daha emekçileri böl parçala yönet taktiğini hayata geçirmiştir.

Yüksek Planlama Kurulunun yaptığı ek ödeme oranlarındaki değişiklikle emekçiler arasındaki ücret adaletsizliğini derinleştirmiştir. Uzman, Amir, Şef ve Güvenlik Şeflerine artış sağlarken diğer emekçilere herhangi bir artış sağlanmamıştır. Buda gösteriyor ki siyasi iktidar emekçiler arasında gelir dağılımında büyük bir uçurum yaratmaktadır.

PTT nin tüm yükünü sırtında taşıyan sabah saat 8.00 da işbaşı yapan kar, çamur, fırtına, soğuk demeden cefakâr ve fedakâr posta dağıtıcılarının ve saat 8.30’da iş başına oturan ancak öğle arası haricinde ihtiyaçlarını karşılamak için lavaboya bile gidemeyen gişe emekçilerinin emekleri hiçe sayılarak ek ödeme artışı yapılmamıştır.

Halka büyük özveriyle hizmet vererek, zor koşullarda çalışan PTT emekçileri(Ek ödemeyi hak eden ama alamayan), ek ödeme dışında bırakılan tüm personelin ek ödeme oranı en üst düzeyden hesaplanarak (yani %100 oranında) bütün emekçilere yansıtılması için kararname yeniden düzenlenmelidir.

Emekçiler arasında büyük tepkiye yol açan ek ödemelerdeki adaletsizliğin giderilmesi için, emekçilerin birlikte vereceği bileşik mücadele ile bu haksızlığın geri püskürtüleceği inancımızla bütün emekçileri demokratik haklarını savunmaya çağırıyoruz.

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × three =

Örnek Resim