Anasayfa / DUYURULAR / FİLO UYGULAMASI HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİ

FİLO UYGULAMASI HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİ

Filo uygulaması ile ilgili olarak birçok merkezden şikâyet gelmektedir. Bazı sendikalar tepkileri durdurmak amaçlı araç kullananlara ilave ücret verileceği söylentisini yaymaktadır. Böyle bir uygulama söz konusu değildir.

Araç kullanma kişinin rızasına bağlı olup zorunluluk yoktur. Bu konuda avukatımızın hazırladığı bilgi aşağıdadır.

 

PTT Genel Müdürlüğü tarafından merkez ve taşra teşkilatının çeşitli hizmetlerinin yaptırılması amacıyla şoförsüz araç edinilmesi yoluna gidilmiş ve firmalarla hizmet alımı sözleşmeleri yapılmıştır. Taşıtlar şoförsüz olduğu için, taşıtların şoför ya da taşıt sürme yetkisi verilen personel tarafından kullanılması yoluna gidilmiştir.

PTT Genel Müdürlüğü Taşıtları Sürebilecek Personelin Belirlenmesine ilişkin Esas ve Usuller’de kurulan komisyon tarafından yapılan sınav sonucu başarılı olanlara taşıt sürme yetkisi verileceği düzenlenmiştir.

2006/10194 sayılı Taşıtları Sürebilecek Kamu Görevlilerinin Belirlenmesine ilişkin Esaslar ve Usuller’in 5/1. maddesinin (c) bendinde Kamu görevlisi, taşıtı sürmeyi kabul etmiş olmalıdır.” düzenlemesi bulunmaktadır. Bakanlar Kurulu kararı uyarınca düzenlenen PTT Genel Müdürlüğü Taşıtları Sürebilecek Personelin Belirlenmesine ilişkin Esas ve Usuller’in 8/1. maddesinin (a) bendinde de aynı şekilde, personelin taşıt sürmeyi kabul ettiğine dair yazılı beyanın gerektiği düzenlemesine yer verilmiştir. Bu düzenlemelerden de anlaşılacağı üzere taşıt sürmeye kabul etmeyen personele taşıt sürdürülmesi mümkün değildir.

Taşıt sürmek istemeyen personele zorla  “taşıt sürmeyi kabul ettiğine dair bir belge” imzalatılması hukuka aykırı olacağı gibi, bu belgeyi imzalamadan taşıt sürdürülmesi de hukuka aykırıdır.

Kurum tarafından verilen taşıtı kullanma istemeyen personelin “taşıt sürmeyi kabul ettiğine dair bir belge”yi imzalamama hakkı bulunmaktadır.

TAŞITLARI SÜREBİLECEK KAMU GÖREVLİLERİNİN BELİRLENMESİ HAKKINDA USUL VE ESASLAR

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

16 − ten =

Örnek Resim