Anasayfa / DUYURULAR / PTT A.Ş. Hakkında Bilgilendirme

PTT A.Ş. Hakkında Bilgilendirme

Uzun bir süredir gündemde olan PTT Genel Müdürlüğü’nün “Anonim Şirket” yapılması konusunda edindiğimiz bilgiye göre, AKP hükümeti Kanun Hükmünde Kararname (KHK) aracılığı ile kamuoyundan ve çalışanlardan gizleyerek, önceki taslağı güncelleştirmiş ve bu kez “sektörel düzenlemeleri ayrıştırarak” sadece kuruluşumuzu A.Ş. yapmayı planlamış ve bu yöndeki yazışmalara hız vermiştir. KHK’nin yürürlüğe girmesi ile birlikte  PTT A.Ş. Ana sözleşmesi ve PTT A.Ş.’de yeni istihdam edilecek personelin işe alınması,görevde yükselmesi ve tüm özlük haklarına ilişkin KHK’de öngörülen düzenlemeler için PTT Genel Müdürlüğü tarafından bir komisyon oluşturularak çalışmalara başladığı söylenmektedir. Taslakta tam olarak ne olduğu konusunda net bir bilgi olmasa da, kurumun içini boşaltmak ve amaçlarına ulaşmak adına emeklilik sınırına gelmiş personele bir teşvik olduğu kanaati yaygındır. Sendikamız PTT’nin A.Ş yapılması sürecinin, özelleştirme talanının ilk aşaması olduğu bilinci ile bu sürece karşı her türlü mücadeleyi yapmaya kararlı olduğunu defalarca beyan etmiştir.

PTT emekçilerinin geleceklerini belirsiz kılan ve bugünlerde çıkması muhtemel olan KHK’ye karşı özellikle işyerlerinde birlik ve dayanışma içerisinde olması, gerçek sahibi halk olan kurumumuzu peşkeş çektirmemek için yapacağımız eylem/etkinliklerimiz için bir arada omuz omuza bulunmaları çok  önemlidir.

Ayrıca bizim dışımızdaki sendika veya derneklerin, somut verilere dayanmayan bir takım duyumlar üzerinden hareket ederek çalışanlar üzerinde kafa karışıklığı yaratmaktan başka bir faydası olmadığı bilinmelidir.

İşimize,Kurumumuza,Geleceğimize sahip çıkmak için kayıtsız kalınmamalı yapacağımız eylem ve etkinliklere tüm PTT emekçilerinin bu bilinçle katılmaları gerekmektedir.

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × one =

Örnek Resim