Anasayfa / DAVALAR HAKKINDA / TRT GENEL MÜDÜRÜ'ne DANIŞTAY'DAN HUKUK DERSİ!
TRT ARŞİVLERİNİN TALANINI DURDURDUK! TRT EMEKÇİLERİ ARTIK KİRALANAMAYACAK!

TRT GENEL MÜDÜRÜ'ne DANIŞTAY'DAN HUKUK DERSİ!

BASINA ve KAMUOYUNA

 TRT ARŞİVLERİNİN TALANINI DURDURDUK!
 TRT EMEKÇİLERİ ARTIK KİRALANAMAYACAK!

AKP hükümeti TRT arşivlerini yandaş vakıflara, derneklere, yardım kuruluşlarına ve belediyelere talan ettirmek için bir Bakanlar Kurulu Kararı çıkardı.
8 Mart 2008 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı’na göre Kurum personeli de kiralanabilecekti.
Bakanlar Kurulu kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali

için dava açtık. Danıştay 10. Dairesi 20 Ocak 2009 tarih ve 2008/3619 sayılı kararı ile Bakanlar Kurulu Kararı’nın yürütmesini durdurdu.

TRT yönetimi, artık TRT arşivlerini yandaş vakıflara, derneklere, yardım kuruluşlarına ve AKP’li belediyelere talan ettiremeyecek.

hukuk

TRT EMEKÇİLERİ KİRALANAMAYACAK

TRT’de Kamu Hizmeti yerine tüccar anlayışını hâkim kılmaya çalışan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, TRT emekçilerini de kiralanacak ve gelir getirecek bir malzeme gibi görüyordu. Bunun için bir yönetmelik çıkardı.

22 Mayıs 2008 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Personeli’nin Konser, Festival ve Benzeri Sanat Faaliyetlerinde Görevlendirme Usul ve Esaslarına Dair Yönetmeliğe göre TRT spikerleri ve teknisyenleri de özel yayın kuruluşlarına kiralanabilecekti. Bu yönetmelikten sonra Euro 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası maçlarını anlatması için TRT’nin üç spor spikeri ATV’ ye kiralanmıştı.

Bu yönetmeliğin 2–5 ve 9’uncu maddelerinin yürütmesinin durdurulması ve iptali için dava açtık.
Danıştay 5. Dairesi 24.12.2008 tarih ve 2008/4096 sayılı kararı ile yönetmeliğin 2–5 ve 9 maddelerinin yürütmesini oybirliği ile durdurdu.

Danıştay 5. Dairesi yönetmeliğin 2. maddesindeki “radyo ve televizyon programları” ibaresinin yürütmesini “spiker ve teknisyenler” yönünden durdurdu.

Yönetmeliğin görevlendirmeler için ödenecek ücreti ve istisnaları belirleme yetkisini Genel Müdür veya yetki devri yapacağı genel müdür yardımcısı ya da hizmet birim amirine verilmesini düzenleyen 5 ve 9’uncu maddelerinin yürütmesi de durduruldu.

Bu maddelerin yürütmesinin durdurulması ile TRT yönetimi artık hiçbir TRT emekçisini kiralayamayacak.

“Ben yasa, yönetmelik tanımam” diyen, kadrolaşmasının önündeki engelleri kaldırmak için yasa değiştiren TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in hukuksuzluklarına, usulsüzlüklerine karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. 19 Mart 2009

Ali YILBAŞI
Genel Başkan

DANIŞTAY KARARLARINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, İKTİDARIN KANALIDIR.

KAMU HİZMETİ YAYINCILIĞI YAPMASI GEREKEN TRT YİNE BİLDİĞİNİZ GİBİ! TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × 5 =

Örnek Resim