Anasayfa / HABERLER / GÜNCEL / Pakistan’da Yaşanan Katliamı Lanetliyoruz!

Pakistan’da Yaşanan Katliamı Lanetliyoruz!

Dün, (27 Mart) Pakistan’ın Lahor bölgesinde bir lunaparkta  düzenlenen intihar saldırısında, aralarında kadın ve çocukların da olduğu en az 72 kişi hayatını kaybetmiş, 300’den fazla kişi yaralanmıştır. Kadın ve çocukları hedef alan ve tüm dünyayı büyük bir üzüntüye boğan bu acımasız saldırıyı gerçekleştirenleri lanetliyor, Pakistan halkına bağ sağlığı diliyoruz.

Çocukların hiçbir şeyden habersiz olarak oyun oynadığı bir sırada gerçekleştirilen bu insanlık dışı katliamı, yıllardır din ve mezhep ayrımcılığı üzerinden hayata geçirilen politikalardan bağımsız değerlendirmek mümkün değildir. Hangi gerekçe ile yapılmış olursa olsun, bu acımasız katliamı gerçekleştirenler, sadece kadınları ve çocukları katletmemiş, insanlığa ve onun en temel değerlerini hedef almıştır.

Öte yandan geçmişte Ortadoğu’yu kendi emperyalist çıkarları doğrultusunda “Yeşil Kuşak” projesi ile biçimlendirme politikasını benimseyenler; bugün Irak Babil’de bir stadyumu, Pakistan’da çocuk parkını hedef alacak kadar insanlık dışı katliamları gerçekleştiren radikal gruplar kadar suçludur. Bu nedenle Ortadoğu’yu kendi çıkarları doğrultusunda biçimlendirmeye çalışanların geçmişte palazlandırdıkları, sırtını sıvazladıkları gerici vahşet örgütlerince işlenen cinayetleri, katliamları lanetlemesi bu suçu örtemez.

KESK olarak Pakistan’da gerçekleştirilen bu acımasız saldırıyı lanetle kınarken Pakistan halkına üzüntülerimizi iletiyor, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

     KESK Yürütme Kurulu

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, İKTİDARIN KANALIDIR.

KAMU HİZMETİ YAYINCILIĞI YAPMASI GEREKEN TRT YİNE BİLDİĞİNİZ GİBİ! TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × two =

Örnek Resim