Anasayfa / DAVALAR HAKKINDA / Sendikal Faaliyet Engellenemez…

Sendikal Faaliyet Engellenemez…

Sendikamız ve iş kolunda faaliyet gösteren diğer sendikalar (Bağımsız Haber Sen, Türk Haber Sen) tarafından PTT’yi Anonim Şirket haline dönüştüren, hizmeti pahalılaştıran, iş güvencesini ortadan kaldıran yasa tasarısının geri çekilmesi için 27 Mart 2013 tarihinde iş bırakma eylemi yapılması kararı alınmıştır.

Haber Sen İstanbul 9 Nolu Şube Yönetim Kurulu alınan grev kararının uygulanması ile ilgili Eyüp PTT Merkez Müdürlüğü’nde görevlendirilen sendika temsilcileri Eyüp PTT Merkez Müdürü tarafından engellenmeye çalışılmıştır. Eyüp PTT Merkez Müdürü çalışanları “sicil notlarını düşürmekle” tehdit etmiştir. Sendikal faaliyeti engellememesi, bu eylemin bir hak olduğu konusunda uyarılmasına rağmen sendikal faaliyeti engellemeye ve hakaretlerine devam ederek suç işlemiştir.

Eyüp PTT Merkez Müdürü demokratik bir tepkiyi engellemek, Anayasa, Uluslararası Sözleşmeler, AİHM ve Danıştay kararları ile bir hak olduğu tartışmasız hale gelen iş bırakma eylemini etkisiz hale getirmek, sendikal faaliyeti engellemek amacıyla, eyleme katılmamaları konusunda çalışanlara baskı uyguladığı gibi sendika görevlilerine hakaret etmiştir.

Eyüp PTT Merkez Müdürü hakkında “sendikal hakların kullanılmasının engellenmesi” gerekçesi ile dava açılmıştır. İstanbul 21. Asliye Ceza Mahkemesi’nin 2015/325E, 2016/75K sayılı kararı ile “sendikal hakların kullanılmasının engellenmesi suçunun” sabit olduğuna “sanığın 6 ay 7 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına, hükmün açıklamasının geri bırakılmasına karar verilmiştir.

HÜKÜM 001

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sixteen + sixteen =

Örnek Resim