Anasayfa / DAVALAR HAKKINDA / Yargı Kararları / MAHKEME BİR SÜRGÜNÜ DAHA HUKUKA AYKIRI BULDU

MAHKEME BİR SÜRGÜNÜ DAHA HUKUKA AYKIRI BULDU

PTT’nin Hizmet gereği gerekçesi ile yapmış olduğu atama işlemi iptal edildi.
İdarelerin çalışanlarını atamaları ya da görev yerlerini değiştirmeleri konusunda takdir yetkisi bulunmakla birlikte, bu yetkinin kamu yararına ve hizmet gereklerine ve mevzuata uygun olarak kullanılması gerekmektedir. Üyemizin görevinde başarısızlığı olmamasına, hakkında başlatılan soruşturma olmamasına rağmen Yönetmelik hükmüne aykırı olarak yapılan atama işleminin kamu yararına ve hizmet gereklerine aykırı olması sebebiyle açmış olduğumuz davada mahkeme tarafından iptal kararı verildi.
Kararda “Bu durumda, Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü Personeli Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin yukarıda belirtilen 17. maddesinin 2. fıkrası hükmü gözetildiğinde, davacının bulunduğu birimde birime en son geldiği tarih itibariyle hizmeti daha az olan aynı unvanlı personel bulunmasına rağmen, davacının iş gücünün yetersiz olduğuna dair bir tespit de ortaya konulmaksızın davacının Çarşı PTT Merkez Müdürlüğü Serbest Bölge Şubesine pozisyonu ile birlikte nakledilmesine ilişkin dava konusu işlemde hukuka ve mevzuata aykırılık bulunmadığı sonucuna varılmıştır.” denilmektedir.

Mahkeme Kararı için TIKLAYINIZ GÜLBİN AVUNÇ-ATAMA

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

TRT’NİN ÇALIŞANLARINI KAMERA İLE TAKİP ETMESİ MAHKEMECE HUKUKA AYKIRI BULUNDU

TRT Oran Yerleşkesinde bulunan stüdyoların rejilerindeki kameralı takip sistemlerinin kaldırılması ve Devamlılık Stüdyolarındaki rejilere kameralı ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × 5 =

Örnek Resim