Anasayfa / MANŞET / PTT’de yaşanan haksızlıklar artık hat safhaya gelmiştir.

PTT’de yaşanan haksızlıklar artık hat safhaya gelmiştir.

BASINA VE KAMUOYUNA

PTT’DE İŞ ÇOK…  PERSONEL YOK…!

Gişe ve Dağıtımda Baskı ve Mobbing Var

PTT’de yaşanan haksızlıklar artık hat safhaya gelmiştir.

Yeter artık dayanacak gücümüz kalmadı…

PTT son zamanlarda haksız hukuksuz,  insan onuruna yaraşmayan uygulamalara imza atmaktadır.  Bazı illerde personel eksikliğinden kaynaklı biriken gönderilerin biran önce dağıtılması gerekliliği öne sürülerek pazar günlerinde de çalışmayı ve 80-100-120 gönderi dağıtma zorunluluğu dayatılmaktadır.   Bu açıkça insan haklarına bir saldırıdır ve hukuka aykırıdır.

Aynı zamanda gişe de çalışan emekçilere Pttcell, sigorta, kredi vb. konulardaki işlem adedi ile ilgili Genel Müdürlüğün talebi doğrultusunda Başmüdürler kendi alt amirlerine baskı uyguladığı için gişelerde çalışan emekçilerde mobbing ve baskıya maruz kalmaktadır. Keza bazı şubelerde insanlık dışı çalışma koşulları mevcuttur. Şube de tek çalıştırılma da bunun sadece bir örneğidir.

PTT Genel Müdürlüğünden Başmüdürlüklere gönderilen talimatlar ve online toplantılarda İHS ve Firma çalışanlarına dağıtılacak gönderilerde sayı dayatması gerekçe gösterilerek iş sözleşmesinin fesih edilebileceği vurgusu emekçi düşmanı zihniyetin tezahürüdür. Çalışan bir posta emekçisinin yapabileceği işten fazla iş yükleyemezsiniz. Kanunlara aykırıdır.

PTT Genel Müdürlüğü sorunları çözmek yerine dayatmacı ve baskıcı politikalarla PTT emekçilerini hayatını zindana çevirmiştir. PTT emekçileri, yönetimin belirlediği işlem hedefine ulaşmak için hızlı işlem yapmakta ve kendi sağlığını riske atmaktadır. Oysa bu işlemlerin kurallara uygun yapılması halinde PTT yönetiminin belirlediği hedefin üçte birini bile yapmak mümkün değildir.

PTT yönetiminin  insanlık dışı uygulamalarına karşı bütün posta emekçilerinin birleşerek bu zulme dur deme zamanı gelmiştir. PTT suç işliyor. Aynı zamanda usulüne uygun olmayan şekilde işlem yapmaya zorluyor. Biz buradan bütün emekçi dostlara çağrıda bulunuyoruz. Sayı dayatmasını kabul etmeyin, yanlış yaptığınız işlemlerde direk yargılanırsınız. Usulüne göre işlem yapın.  İdari amir size baskı kuruyorsa hemen tutanak altına alın ve sendikanıza çağrıda bulunun. Sendikanın varlık sebebi budur. Nerde bir hukuksuzluk varsa sendika orada olmalıdır.

Geçici çözümlerle güvencesiz istihdam sağlamakla sorun çözülemez. Kamu kurumunun sorumluluğu çalıştırdığı emekçinin mutluluğunu da düşünmekten geçmektedir. İştirak şirketleri üzerinden yapılan alım veya yapılacak alım sadece patronları zengin etmektedir. Kamunun varlıkları kamuya değil, emekçileri düşünmeyen patronlara aktarılıyor.

Posta dağıtıcıları adeta köle gibi çalıştırılıyor. Sanki 21. yüzyılda değil de ilkel çağlarda yaşıyoruz. Posta dağıtıcıları, haftada 6 gün çalışıyor, resmi ve dini bayramlarda doğru düzgün tatil yapamıyor, yasal hakları olan yıllık izinlerini bile kullanamıyorlar. PTT personelinin iş yükünü azaltacak ve PTT’nin verdiği hizmetin kalitesini artıracak çözüm, kadrolu personel istihdamını artırmak ve bir an önce personel alımı yapmaktan geçmektedir

Ekonomik krizin bu kadar derin olduğu dönemde madem ki PTT  emekçilerini düşünüyorsunuz….

Haydi HODRİ MEYDAN;

  • 3600 Posta Emekçilerine de Verilmelidir.
  • İHS’ kadroya alınmalıdır.
  • Promosyon ödemesi en üsten verilmesi için şeffaf bir işleyiş yürütülmelidir. Hiçbir Posta emekçisi yoksulluk ücretinin altında bir ücret almamalıdır.

Buradan tekrar PTT Yönetimine Sesleniyoruz;  PTT’de Zulüm Var… Kurulduğumuz günden bugüne  kadar PTT emekçilerinin zulüm altında ezilmesine karşı çıktık.  Çıkmaya da devam edeceğiz.  Tüm baskı ve saldırı politikalarınızı haklı onurlu mücadelemizle geri püskürtüp, hep ezilen emekçinin yanında olacağız. 16.06.2022

Kurumda yaşanan angaryaya son!

PTT emekçileri köle değildir!

YAŞASIN ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZ,

YAŞASIN KESK, YAŞASIN HABER-SEN

 

HABER-SEN 2 NOLU ŞUBE

      YÖNETİM KURULU

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, İKTİDARIN KANALIDIR.

KAMU HİZMETİ YAYINCILIĞI YAPMASI GEREKEN TRT YİNE BİLDİĞİNİZ GİBİ! TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nineteen − seven =

Örnek Resim