Anasayfa / MANŞET / 28 YILDIR YANIYOR BU ATEŞ, HİÇ SÖNMEDİ, SÖNMEYECEK…

28 YILDIR YANIYOR BU ATEŞ, HİÇ SÖNMEDİ, SÖNMEYECEK…

Öldüren hep siz oldunuz, ölenler ise biz…

Yakanlar hep siz oldunuz, yananlar ise biz…

28 yıldır yanıyor bu ateş, hiç sönmedi, sönmeyecek…

Ülkemiz tarihinde bir utanç sayfası 2 Temmuz. Madımak katliamının 28 yılında acımız yine taze, yine yanıyor içimiz. Bu insanlığa karşı işlenmiş bir suç, hiç unutulmayacak bir suçtur. Tarihe Kara bir leke olarak geçen katliamın üzerinden 28 yıl geçti.

2 Temmuz 1993’te davetli oldukları Pir Sultan Abdal Şenliklerine katılmak için Sivas’a giden çoğu Alevi ve solcu, aydın ve sanatçılar, kaldıkları Madımak Otelinde, radikal İslamcılar tarafından yakıldı. Şenliğe yönelik saldırılar, devletin gözü önünde, bir hafta öncesinden hazırlıkları yapılarak gerçekleştirilmiştir. 2 Temmuz günü Sivas’ta gerilim doruğa çıkmış ve gerici binlerce kişi, etkinliğe katılmak için Sivas’ta bulunanların sığınmak zorunda kaldığı Madımak Oteli’ni kuşatmıştır. Devlet, bu kuşatmayı dağıtmak için hiçbir girişimde bulunmamış, bu kuşatma ve sonrasında otelin ateşe verilerek 33 kişinin katledilmesi, dakika dakika kameralar tarafından kaydedilmiş ve canlı yayında tüm dünyaya izletilmiştir.

İnsanlığın yüzkarası bu olay güvenlik güçlerinin gözleri önünde gerçekleştirildi. Katliamdan sonra bu olayda yer alan gerici katil güruh içinden sadece çok küçük bir grup hakkında dava açıldı. Uzun süren yargılamalar sonunda çoğu ya hiç ceza almadı ya da küçük cezalarla kurtuldu. Hatta gericilerin avukatları bugün siyasi iktidar içinde kendine yer bile buldu.

Bu coğrafyanın unutturulmak istenen katliamları dan biridir Madımak.. tıpkı Ankara, Maraş, Reyhanlı, Roboski, kanlı 1 Mayıs gibi…

Türkiye’de bugün de olduğu gibi siyasal iktidarların katliamların üstünü örtmek, katliamları gözden kaçırmak, silikleştirmek, sorumlularını aklamak zihniyeti vardır.

Hâlbuki yaralarımızı sarmak, kayıplarımızın eksik kalan yasını tutmak, geçmişimizle yüzleşmek bizi demokrasiye taşıyacak. Bu yüzden, baskıcı ve yasaklayıcı tüm zihniyetlere karşı çıkmak zorundayız. Bu yüzden hiç bir katliamı unutmayacağız, unutturmalarına izin vermeyeceğiz.

Sivas’ın ateşi hiç sönmedi, sönmeyecek.

#unutMADIMAKlımda

 

HABER-SEN

MERKEZ YÖNETİM KURULU

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × 5 =

Örnek Resim