Anasayfa / MANŞET / AYRIMCILIĞA SESSİZ KALMAYACAĞIZ

AYRIMCILIĞA SESSİZ KALMAYACAĞIZ

Mersin PDM önünde yapılan “Sürgünlere Karşı” basın açıklamasında Genel Başkanımız Mesut Balcan; PTT’nin kamu kurumu olduğunu, ama yöneticilerin kendilerini şirket sahibi olarak gördüklerini, emekçilerin eksik personelle çalıştırıldığını ve mobing uygulandığını, ifade etti. Açıklamayı 7 No’lu Şube Sekreterimiz Ahmet Aydoğan okudu.

 

BASINA VE KAMUOYUNA

Mersin PTT Başmüdürünün yaratmak istediği korku imparatorluğunu tanımıyoruz. Kendini ebedî gören nice zalimler gibi bu korku imparatorluğu da yıkılmaya mahkumdur.

Mersin PTT Başmüdürlüğü bünyesinde çalışan PTT emekçilerinin sorunları içinden çıkılmaz bir hal almıştır. Artan iş yükü ve personel eksikliğinin yanı sıra, ortak akılla sorunları çözmek yerine baskıcı  ve otoriter bir yaklaşımla emekçilerin taleplerine kulak tıkayan PTT Başmüdürü iş barışını ve huzurunu bozmaktadır.  Hiç bir muhalif sesin çıkmasına tahammülü olmayan Mersin Başmüdürü kanun  yönetmelik ve insani tüm değerlerden uzak tamamen kendi hükmünü sürmek istediği bir korku imparatorluğu kurmuştur.  Müdürlerin Şeflerin görev alanına  müdahale edip Merkez Müdürlerinin haberi dahi olmadan emekçilerin görev yerlerini keyfi bir şekilde değiştirerek adeta tek adam hükmünü sürmektedir.   

KESK Haber-Sen olarak Mersin Başmüdürünün yaptığı uygulamaları ve emekçilere karşı kullandığı onur kırıcı söylemleri defalarca dile getirmemize rağmen PTT Genel Müdürlüğünün cezasızlık politikası bu baskıları ve onur kırıcı söylemleri arttırmaktadır. Dile getirdiğimiz gerçekler karşısında sendikamız üye ve yöneticilerine karşı düşmanlık hukuku artmakta adeta öç alır gibi üye ve yöneticilerimiz il içinde hizmet gereği adı altında sürgün edilmektedir .  Yaklaşık üç hafta önce Mersin’de bulunan Genel Müdürlük Müfettişine yaşanan sorunlar hakkında rapor sunulduktan sonra bu hafta içinde üyelerimize karşı baskılar artmış iki üyemizin il içinde görev yerleri değiştirilmiştir.

Bahçelievler Posta Dağıtım Müdürlüğünde çalışan üyemiz Gökhan Safi, İHS yönetmeliğinin 69.maddesine göre  PTT tarafından gerek duyulması halinde hizmet gereği olarak görev yerinin değiştirilmesini kabul eder, hükmü gerekçe gösterilerek Toroslar Posta Dağıtım Merkez Müdürlüğüne,  Toroslar Posta Dağıtım Müdürlüğünde çalışan üyemiz Nuran Eren Kara Metropol Merkez Müdürlüğüne sürgün edilmiştir.

Daha önce de  dile getirdiğimiz üzere il içi atama ve görevlendirmeler sendikamıza karşı silah olarak kullanılmaya devam ediyor. İl içinde Başmüdür tarafından yapılan görevlendirme ve tayinlerde hizmet gereği adı altında üyelerimizin görev yerleri keyfi olarak değiştirilerek cezalandırılmak istenmektedir. İdarelerin çalışanlarını atamaları ya da görev yerlerini değiştirmeleri konusunda takdir yetkisi bulunmakla birlikte, bu yetkinin mevzuata uygun olarak kullanılması gerektiğini ve sınırsız olmadığını bir kez daha hatırlatıyoruz. Son yaşanan il içi sürgünlerle Mersin PTT Başmüdürünün görev ve yetkilerini sendikamıza karşı ayrımcılık baskı ve mobbing aracı olarak kullandığı bir kez daha ayyuka çıkmıştır. Gerçekleri çarpıtma konusunda çıraklıktan ustalığa geçen Mersin Başmüdürünün haklarında hiçbir soruşturma olmadan hizmet gereği adı altında yaptığı sürgünler derhal iptal etmeli ve Mersin Başmüdürlüğü hakkında  gerçek bir soruşturma başlatılmalıdır.

KESK Haber-Sen olarak adeletsizliğe hukuksuzluğa , adam kayırmaya ve keyfî uygulamalara alışmayacağımızı bir kez ilan ediyoruz.

Mücademiz tüm emekçiler içindir…  Emeğimizi yok sayan, güvencesiz çalışma koşullarını dayatan, iş barışını bozan baskı mobbing ve ayrımcılığa karşı tüm emekçileri KESK Haber-Sen de mücadeleyi büyütmeye ve bu korku imparatorluğunu hep birlikte yıkmaya davet ediyoruz

BİZLERİ YILDIRAYACAKSINIZ!…

BOYUN EĞMEYECEĞİZ BİAT ETMEYECEĞİZ!…

BİZ KAZANACAĞIZ!…

YAŞASIN KESK YAŞASIN HABER-SEN!….

 

HABER-SEN

MERSİN İL TEMSİLCİLİĞİ

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

GAZETECİLİĞİN SORUNLARI CEMİYETLER, SENDİKALAR VE KONUNUN TARAFLARIYLA KONUŞULDU

Türkiye’de gazetecilik ciddi ve sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Medya sivil toplum kuruluşları, sendikalar, cemiyetler dayanışma ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two + twelve =

Örnek Resim