Anasayfa / MANŞET / Dünya Sendikaları İskoçya’nın Edinburg Şehrinde Toplandı

Dünya Sendikaları İskoçya’nın Edinburg Şehrinde Toplandı

Sendikamızın da üyesi olduğu,  İşkolumuzun uluslararası örgütü olan UNI‘nin çağrısıyla  29-30 Ekim 2016 tarihleri arasında üyesi olan dünya sendikalarıyla İskoçya’nın Edinburg şehrinde bir toplantı yapıldı.

img_20161030_100241-1

30 ülkenin katılım sağladığı toplantıda  Haber-Sen adına Sendikamız Genel Başkanı Cemalettin YÜKSEL 2 saatlik bir sunum yaparak Türkiye’de sendikamıza yönelik yapılan baskıları ve yaşananları anlatarak oturumu tamamladı.

img_20161030_114947

Ülkemizde son gelişmeleri, hukuki süreci, darbe girişimini ve tüm gelişmelerle ilgili bilgilendirme yapıp iş kolumuzda yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Özellikle 15 Temmuz Darbe Girişimi bahane edilerek, başta iş kolumuz olmak üzere hukuksuz bir şekilde ihraç, açığa almalar, tutuklamalar ve tüm demokratik haklarımıza saldırılar üzerinden tartışma yürütüldü.

Sunumdan sonra, soru cevap şeklinde yapılan tartışma sonucunda 33 ülkenin oybirliği ile Haber-Sen ile tam dayanışma kabul edildi.

Bunun sonucunda taleplerimizi yazılı olarak ileteceğimizi bildireceğimizi dile getirdik.

TALEPLERİMİZ;

  • Ülkemizde Kamu Emekçilerinin üzerindeki baskıların kalkması için üyesi olduğumuz UNİ ve UNİ’ ye bağlı işkolumuzdaki tüm dünya sendikalarının bir mektup yazarak yaşananlar hakkında bilgi edinmesi ve yapılan hukuksuz saldırıların kaldırılmasının talep edilmesi
  • UNİ’ nin örgütlü olduğu ülkelerde tüm sendikaların ülkemizde yapılan baskıları dillendirerek destek amaçlı 1 saatlik iş bırakma eyleminin yapılması
  • Aynı zamanda sendikamızın örgütlü olduğu Ulaştırma Bakanlığına bağlı olan PTT – TRT- BYEGM –RTÜK teki baskılara karşı bir protesto amaçlı faks eyleminin organize edilmesi

Bu taleplerimiz başta olmak üzere her türlü eylem ve dayanışma etkinliğinin kararı alınmıştır.

img_20161030_100225-1

Yıllardır Uluslar arası sendikalara üye olmak isteyen sarı sendikaların uluslar arasında esamesi okumuyor iken bizler uluslar arası ilişkiler kısmında söz sahibiyiz. Biz kurulduğumuzdan bu güne hep emekçinin çıkarlarını savunduk ve ne olursa olsun savunmaya devam edeceğiz.  Sarı sendikalara ve onları destekleyen yöneticilere duyurumuzdur… Sizler Kaybedeceksiniz…Bizler Kazanacağız..

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

ÜÇ FİDANIMIZI VE ÇINARIMIZI EMEK VE DEMOKRASİ MÜCADELEMİZDE YAŞATACAĞIZ!

Bugün 6 Mayıs. Demokrasi ve özgürlük mücadelesi veren, Deniz Gezmiş’in, Yusuf Aslan’ın Hüseyin İnan’ın idamının ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twelve − three =

Örnek Resim