Anasayfa / MANŞET / HEPİMİZE GEÇMİŞ OLSUN, ŞİMDİ DAYANIŞMA ZAMANI, YARALARI SARMA ZAMANI!

HEPİMİZE GEÇMİŞ OLSUN, ŞİMDİ DAYANIŞMA ZAMANI, YARALARI SARMA ZAMANI!

Sabahın erken saatlerinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinden gelen deprem haberi ile hepimiz bir kez daha sarsıldık.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı göre sabah saat 04.17’de Maraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Depremin şiddeti ile Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay illerimiz sarsılmıştır. Şu ana kadar 74 yurttaşımız hayatını kaybederken çok sayıda vatandaşımız da yaralanmıştır. Bazı binalar tamamen yıkılmış, bazıları da ciddi hasar görmüştür. Arama kurtarma çalışmaları sürmektedir

KESK olarak depremde hayatını kaybeden tüm insanlarımızın yakınlarına baş sağlığı, yararlılara acil şifalar diliyoruz.  Yaşanan acı ve yıkımı yüreğimizde hissediyoruz. Can kaybının daha fazla artmamasını, yaşanan felaketin boyutlarının daha fazla büyümemesini canı gönülden temenni ediyoruz.

Şimdi depremde yakınlarını, evini, barkını kaybeden tüm insanlarımızın acılarına ortak olmak için vakit kaybetmeden hemen harekete geçme zamanıdır. Konfederasyonumuz ve üye sendikalarımız yaşanan acının yaralarını sarmak için üzerine düşen görevi yerine getirmeye hazırdır.

Bu sürecin her aşamasını dayanışma ile aşacağız.

Konfederasyonumuz gerek merkezi gerek yerel düzeyde diğer emek, meslek ve demokrasi güçleriyle birlikte oluşturacağı kriz masalarıyla tüm güç ve olanaklarını hayata geçirecek, yaraları sarmaya, acıları azaltmaya çalışacaktır. Konfederasyon ve sendika MYK üyelerimizden oluşan heyetimiz en kısa süre içinde depremden etkilenen illerde olacaktır.

Böylesine büyük acıların ardından söz söylemenin, baş sağlığı dileklerinde bulunmanın yaşanan acılar karşısında ne kadar kifayetsiz kaldığını biliyoruz. Ancak bazı gerçekliklerin altını tekrar çizmekte fayda görüyoruz.

Ne yazık ki yıllardır başta 17 Ağustos 1999 Gölcük, 12 Kasım 1999 Düzce, 1 Mayıs 2003 Bingöl ve 23 Ekim 2011 Van felaketi olmak üzere binlerce insanımızın hayatına mal olan depremlerden yeterince ders çıkarıldığını ve önlemlerin artırıldığını söylemek mümkün değildir.

Bugün yaşanan felaket hepimiz için önemli bir uyarıdır. Başta ülkeyi yönetenler olmak üzere herkes olası depremlerde can ve mal kayıplarının önüne geçmek için bilim insanlarımızın, meslek odalarımızın yıllardır yaptığı uyarılara kulak vermelidir. Depremin can ve mal kayıplarını artıran bir felakete dönüşmesini sağlayan, plansız ve çarpık kentleşme ile sonuçlanan ranta dayalı imar politikalarından, imar affı gibi kaçak yapılaşmayı olağan hale getiren politikalardan derhal vazgeçilmeli, bilim insanlarımızın, meslek odalarımızın ve konunun uzmanlarının görüşleri alınarak acilen bir deprem politikası oluşturulmalıdır.

KESK olarak bir kez daha depremde yakınlarını kaybeden tüm vatandaşlarımıza başsağlığı, yararlılara acil şifalar dilerken başta üyelerimiz olmak üzere tüm halkımızı acıları sarmak için omuz omuza vermeye, dayanışmaya çağırıyoruz.

Yürütme Kurulu

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 + eight =

Örnek Resim