Anasayfa / MANŞET / PTT EMEKÇİLERİ ÇOCUKLARINI BIRAKABİLECEKLERİ BİR KREŞ TALEP EDİYOR

PTT EMEKÇİLERİ ÇOCUKLARINI BIRAKABİLECEKLERİ BİR KREŞ TALEP EDİYOR

6 Şubat depreminin ardından PTT emekçilerinin çocuklarını bırakacakları kreş vb. imkanları olmadığından, Kreş talebi için 7 No.lu Şubemiz basın açıklaması gerçekleştirdi. Hatay PTT Başmüdürlüğü önünde yapılan basın açıklamaya Merkez Yönetim Kurulu üyelerimizden Kadın Sekreterimiz Gülseren Güngürdü, TİS  ve Hukuk Sekreterimiz İbrahim Halil Doğan ve Mali Sekreterimiz İzzettin Ekin Katılım Sağladı.

7 No.lu Şubemizin gerçekleştirdiği basın açıklamasında açıklamayı Şubemiz adına merkez Kadın Sekreterimiz Gülseren Güngördü okudu.

  BASINA VE KAMUOYUNA

6 Şubat 2023 tarihinde 11 ili etkileyen, Kahramanmaraş merkezli depremin üzerinden 9 ay geçmiş bulunmaktadır. Bu süre zarfı içerisinde depremin yıkıcı etkileri ve acıları hala devam etmektedir. Hayatın normale dönmesi gerekirken, yaşamak ve ayakta kalmak gittikçe zorlaşmaktadır. Örgütlü olduğumuz PTT de çalışan ve deprem de evleri yıkılan 1.  Dereceden yakınlarını kaybeden çok sayıda personelimiz bulunmaktadır. PTT de kronikleşmiş mali ve sosyal haklarımızın yanında depremzede emekçilerin ek olarak yaşam koşullarını daha da zorlaştırmıştır. Ekonomik krizle birlikte hızla eriyen maaşlarımız karşısında geliri açlık sınırına yakınlaşan emekçilerin, barınma-temel gıda-giyim ve benzeri temel ihtiyaçları karşılamaları imkânsız hale gelmiştir. Birçok yurttaşımızın içinde bulunduğu mevcut durumlar PTT personelini de etkilemektedir. Emekçiler sağlıksız koşullarda  konteynerlerde hem yaşam hem de çalışma mücadelesi vermektedirler. Ebeveynleri çalışan, kreş çağındaki çocukların bakımı büyük bir sorun olarak çözüm beklemektedir. Özel sektöre ait kreşler piyasa koşullarına terk edilmiş bir işletme gibi ele alınmaktadır. Çocuk bakım hizmetlerinin niteliği düşük ama ücretler son derece yüksektir. Depremin yıkıcı ekonomik krizin yakıcı şartlarında çocuklarını özel kreşlere göndermeleri mümkün değildir. Hatay PTT başmüdürlüğü tarafından 4 ay önce kreş sözü verilmiş ve kreş olarak kullanılması için çadır kurulmuştur. Maalesef ki bu kreş çadırı kullanım amacı dışında depo olarak kullanılmaktadır. Bundan dolayı PTT emekçileri çocuklarını bırakabilecekleri bir yer bulamadıkları için hem ebeveynler hem de çocuklar sıkıntı yaşamaktadır. Kreş taleplerini Hatay PTT başmüdürüne ileten personele, Hatay PTT başmüdür tarafından ‘annen nerde ki ona bırak diye’ talebini ret etmiştir. Maalesef ki personelimizin annesi depremden dolayı vefat etmiştir. Deprem bölgesinde bulunmasına rağmen bu gerçeklikten uzak yaklaşım kabul edilir değildir.

Eril iktidar tarafından kadınlara en az 3 çocuk baskısı yapılırken çocuk bakımını sadece kadına yükleyen bu anlayış kadınların hem evde hem de işyerinde çift yönlü bir emek sömürüsüne maruz bırakmaktadır. Uluslararası antlaşmalarda çocuk bakımının sadece kadınların değil ebeveynlerin ortak sorumluluk olduğunu hatırlatıyoruz.

Kreşler ile ilgili yönetmelik ve esaslar net ve uluslararası standartlara uygun olmalıdır. Sonuç olarak bu durumda hizmet veren PTT emekçilerinin çocuklarını bırakabilecekleri güvenli, hijyenik ve çocuk pedagojisine uygun işyeri kreşlilerinin derhal açılmasını, kreş imkanı olmayan iş yerleri için de kreş ücretinin verilmesini talep ediyoruz. Hem PTT emekçilerinin hem de çocuklarının bu mağduriyetlerinin giderilmesi yasal zorunluluktur. Başta deprem bölgesindeki illerimiz olmak üzere tüm illerimizde bu sorunun ivedilikle PTT Genel Müdürlüğü tarafından giderilmesini istiyoruz.  Deprem dolayısıyla yaşadığımız mağduriyete bir mağduriyette siz eklemeyin.

Ve diyoruz ki kreş lütuf değil haktır. Çocuklarımızın hakkı olan kreşlerimizi alacağız.

Yaşasın KESK, Yaşasın Haber-Sen

KESK HABER-SEN 7 NO.LU ŞUBE

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 − 11 =

Örnek Resim