Anasayfa / BASINDA HABER-SEN / ŞİDDETE HAYIR.. ŞİDDETE GEÇİT VERMEYECEĞİZ..

ŞİDDETE HAYIR.. ŞİDDETE GEÇİT VERMEYECEĞİZ..

BASINA VE KAMUOYUNA

ŞİDDETE HAYIR.. ŞİDDETE GEÇİT VERMEYECEĞİZ..

Batmanda Merkez PTT Müdürlüğünde çalışan güvenlik personeli Faik Er arkadaşımızın uğradığı bıçaklı saldırıyı kabul etmiyoruz.
Olay şu şekilde gelişmiştir. 08.03.2024 tarihi saat 11.00 civarında, PTT merkezine gelen iki şahıs sıra almadan işlem yapmak istemiştir. Sırasını bekleyen onlarca vatandaşın olması sebebiyle personel tarafından sıra almaları gerektiği belirtilmiştir. Bunun üzerine başta personele küfür etmişlerdir. Araya güvenlik personeli arkadaşımızın girmesi ile şahıslardan biri güvenlik personeli arkadaşımıza, arkadan sırt bölgesine bıçak saplamıştır.
Batman’da Kamu kurumları içerisinde işi en yoğun, personeli en az, imkanları en kısıtlı olan kurum PTT’dir. Bugün PTT; Kargo-Tebligat kabulü-ayrımı-sevki-dağıtımını, engelli maaşlarını, İŞKUR maaşlarını, SGK maaşlarını, Yurt içi ve Yurt Dışı tüm havale gönderme ve ödemelerini, E-devlet İşlemlerini, kimlik-ehliyet-pasaport harç yatırma işlemlerini, trafik ceza ödemelerini, kredi işlemlerini, sosyal yardım kartlarının bağlanmasını, posta çek hesap açma işlemlerini ve HGS gibi bir sürü işlem yapmaktadır. Ancak bölgede özellikle sosyal yardım alanların sayısının fazla olması, sosyal yardımlı elektrik-doğalgaz fatura tahsilatlarının PTT marifetiyle yapılıyor olması yoğunluğun her zaman had safhada olmasına sebebiyet vermektedir. Verilen elektrik yardım destekleri faturalardan otomatik kesilmediği için vatandaş PTT merkezine gelmektedir. Vatandaşın saatlerce beklemesi gerginliğe sebebiyet vermek ile birlikte; bu gergin hal ile PTT emekçisine saldırma pozisyonuna getirmektedir. Bunun sorumlusu PTT personeli değildir.
Bugün PTT’nin bir personeli en az 3 personelin işini yapmaktadır. Temizlik personelinden tutun, dağıtıcısına; güvenlik personelinden tutun gişe personeline kadar personel arkadaşlarımız gün içerisinde mesai arasına kadar mola vermeden çalışmaktadırlar. Buna rağmen her gün şiddete ve hakarete maruz kalmaktayız. 2018’den beri personel alınmaması ve artan iş yükü ile bu zor şartlarda çoğu arkadaşımız istifanın eşiğine gelmekte veya yoğun baskı ve stres altında çalışmaktan sağlık sorunları yaşamaktadırlar.
Faik ER arkadaşımızın kurum içerisinde uğradığı bu saldırı ilk değildir ve son da olmayacaktır. Bugün güvenlik personeli arkadaşımıza, yarın temizlik personeli arkadaşımıza, bir başka gün dağıtım personeli arkadaşımıza ve her gün de gişe personeli arkadaşımıza hakaret edilmekte, saldırılmaktadır. Bugünkü olay münferit bir olay değildir. Artık çalıştığımız yerlerde can güvenliğimizden endişe duyar olduk. Şubelerimizde çalışan arkadaşlarımızın durumu ise çok daha vahim. PTT’lerin çoğunda sıramatikler ya çalışmıyor ya da bulunmamakta. Güvenliklerini sağlayacak güvenlik personeli olmadan çalıştırılmaktadırlar.
Buradan yani Batman PTT personelleri olarak taleplerimiz net:
1- Sosyal yardımlar, maaşlar ve fatura ödemelerinden kaynaklı yoğunluğun giderilmesi, için personel alınması
2- Personel alınamayacaksa gereksiz yoğunluğa sebep olan yardımlı fatura tahsilatlarının yardımlarının faturadan otomatik tahsil edilmesi yoluna gidilmesi veya buna bir çare bulunması
3- Şubelerde çalışan arkadaşlar için de derhal güvenlik personelinin temin edilerek can güvenliklerinin sağlanmasıdır.
Bu konuda sorumluluk sahibi olan her yöneticiyi sorumluluk almaya ve duyarlı davranmaya davet ediyor, saygılar diliyoruz.09.03.2024

                                                                                           HABER-SEN GENEL MERKEZ

                                                                                                    YÖNETİM KURULLARI

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

15 − one =

Örnek Resim