Anasayfa / YAYINLAR / Bülten ve Bildiriler / TİS TALEPLERİMİZ

TİS TALEPLERİMİZ

15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL zulmü kat be kat artarak büyüyor. Fettullah Gülen Cemaati ile hükümetin arasının bozulduğu 17-25 Aralık operasyonları bir milat niteliğindedir. Bu operasyon sonrası aralarında yaşanan savaş sonucunda adı geçen cemaat Fettulahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) adını alarak darbe yapmaya çalışmıştır. Darbe girişimi ardından yaratılan OHAL rejimi hukuksuzluğunu, ülkenin tüm muhalefetini baskı altına almak için önemli bir silah olarak kuşanan iktidar, dikta rejimine doğru yol almaktadır. Hükümet 15 yıldan beri yapamadığını, son bir yılda darbe girişimi bahanesiyle, yayınladığı OHAL’le ve çıkardığı KHK’larla, binlerce kamu emekçisini tasfiye ederek yapmaya çalışmaktadır.

OHAL ve KHK’lar kıskancında Toplu İş Sözleşmesine doğru

İşçi grevlerini işveren lehine engelleyen, kıdem tazminatını bir fon kurarak (aynı işsizlik fonu gibi) patronlara ya da kendi yandaşlarına peşkeş çekmeye hazırlanan siyasal iktidar, bunlarla övünürken diğer yandan işçi ve emekçi yığınları derinden yaralayacak yıkım yasalarını hayata geçirme hazırlığında. “Devletin memuru mu olur” diyen AKP Genel Başkanı 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yapılacak değişiklerle iş güvencesinin ortadan kaldıracağını Kamu Emekçilerini hükümet memuru ya da kapı kulu durumuna getireceğini açık bir şekilde ortaya koyduğu bu dönemde TİS’te en önemli gündem maddemiz; elimizden alınmaya çalışılan iş güvencemiz olmalıdır.

Geçen dönem gerçekleştirilen TİS görüşmelerinde yetkili sendika tarafından alınmış gibi görünen hakların bir kısmı uygulamaya geçmemiştir. Yetkili olan sendikanın TİS kararlarını uygulamaması ya da uygulatılması için hükümete hiçbir baskı yapmaması gösteriyor ki; aynı oyunu oynayarak kamu emekçilerini satış sözleşmesini bir kez daha onaylayacak. Emeğin değil hükümetin sesi olduğunu kendi açıklamalarıyla bir kez daha onaylayan yetkili sendika kamu emekçilerini masada savunmayacağını göstermiştir. Konfederasyonumuz KESK’in ve bağlı sendikamız HABER-SEN’in bu orta oyununu bozarak kamu emekçilerinin ekonomik ve sosyal haklarını gerileten ve iş güvencesinin elinden alınmasına karşı mücadele edeceği bilinmelidir. “Gerçek Toplu Sözleşmeyi gerçek sendika yapar” şiarıyla oturacağımız TİS masasında kamu emekçilerinin talepleri doğrultusunda bir toplu sözleşme için mücadele yürüteceğiz sen yoksan bir eksiğiz, seninle daha güçlüyüz.

Devamı için tıklayınız

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, İKTİDARIN KANALIDIR.

KAMU HİZMETİ YAYINCILIĞI YAPMASI GEREKEN TRT YİNE BİLDİĞİNİZ GİBİ! TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eighteen + eight =

Örnek Resim