Anasayfa / MANŞET / ULUSLARARASI SENDİKAL HAREKET DEPREMZEDELERLE DAYANIŞMA İÇERİSİNDE

ULUSLARARASI SENDİKAL HAREKET DEPREMZEDELERLE DAYANIŞMA İÇERİSİNDE

6 Şubat 2023 tarihinde saat 04.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,7 büyüklüğünde ve aynı gün saat 13.24’te Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde gerçekleşen yıkıcı deprem felaketi karşısında uluslararası sendikalar depremzedeler ve KESK ile büyük bir dayanışma gösteriyor.

Küresel sendika konfederasyonlarına ek olarak dünyanın farklı ülkelerinden milyonlarca işçiyi temsil eden sendikalar bu büyük yıkım karşısında tüm depremzedelerle ve KESK ile yan yana durduklarının altını çiziyor.

Depremlerin yaşanması üzerine başta Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) ve Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC) olmak üzere Haber-Sen olarak ilişkide olduğumuz UNI Global Union birliğine bağlı UNI Europa sendikaları dayanışma göstererek sendikamız ile iletişim halindedirler.

Büyük yıkımın hemen ardından ifade ettiğimiz gibi dayanışma ve yaraları sarma zamanı yaklaşımımız uluslararası alanda da karşılık gördü. Bu çerçevede, ilk andan itibaren uluslararası sendikal hareketin temsilcisi sendikalar taziye dileklerini, destek ve dayanışma duygularını iletti. Üyesi olduğumuz UNI Global Union bünyesinde UNI Europa dayanışma hesabı oluşturarak depremzedelerin yaralarını sarmaya katkı sunmayı başlatmıştır. Üye sendikalara iletilerek Türkiye’deki sendikalara destek sunmalarını talep etmiştir.

Yurtdışından gelen arama kurtarma ekibi görevlileri arasında yoldaş sendikalarımızdan çok sayıda üye bulunması da dayanışmanın ne kadar güçlü olduğunun göstergesidir.

Haber-Sen olarak yaşadığımız deprem felaket karşısında taziye dileklerini ileten, bizimle dayanışma içerisinde olan desteklerini ifade eden tüm yoldaş sendikalara teşekkür ediyoruz.

Saygılarımızla,

Haber-Sen Yürütme Kurulu

uni_deprem_aciklama

united appeal in solidarity with the people of turkey and syria

UNI_avrupa_bolge_sekreteri_mektubu

Solidarity message (1)

solidariedade

LETTERHEAD- February 16AMPLettertoTurkishLaborMovement

Let_UE23_004_SolidarityTU&SY_0217-EN (1)

EN U0002 Call for solidarity with UNI affiliates and their members in Turkiye

Circ_UE23-004_StatementSolidarityWithTU&SY_0216-EN

Circ_UE23-004_Annex-StatementSolidarityWithTU&SY_0216-EN

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, İKTİDARIN KANALIDIR.

KAMU HİZMETİ YAYINCILIĞI YAPMASI GEREKEN TRT YİNE BİLDİĞİNİZ GİBİ! TRT BU HALİ İLE HALKIN DEĞİL, ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × five =

Örnek Resim