Anasayfa / Basın Açıklamaları / BASKILARINIZLA SÜRGÜNLERİNİZLE CEZALARINIZLA SENDİKAL MÜCADELEMİZİ ENGELLEYEMEYECEKSİNİZ!..

BASKILARINIZLA SÜRGÜNLERİNİZLE CEZALARINIZLA SENDİKAL MÜCADELEMİZİ ENGELLEYEMEYECEKSİNİZ!..

DİYARBAKIR

PTT Başmüdürlüğü binası önünde toplanan Şube üye ve yöneticilerimiz, özlük hakları, liyakatsiz atamalar ve sürgünlere karşı basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklaması metnini Şube Başkanımız Mehmet Ulu Okudu.

İZMİR

Haber-Sen MYK ve şube yöneticilerine verilen cezalara Posta işleme Merkezi Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklaması ile protesto ettiler. Açıklamayı okuyan Şube mali sekreteri Evren Şensoy, “Liyakati, hukuku ve ahlaki değerleri hiçe sayıp, bir memurun; sırf yandaş olduğu için, müdür, başmüdür, daire başkanı yapıldığı bir sistem beraberinde çürümüşlüğü, zulmü ve adaletsizliği getireceği gün gibi ortadayken; bu yönetim tarzında ısrar, bu kurumun geçmişine ve alın teri ile bu kurumu büyütenlerin emeğine ihanettir” dedi.

ADANA

İl Temsilciliğimizde gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamayı 7 No’lu Şube Sekreterimiz Ahmet AYDOĞAN konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı.

YALOVA

BASKILARINIZLA, SÜRGÜNLERİNİZLE, CEZALARINIZLA, SENDİKAL MÜCADELEMİZİ ENGELLEYEMEYECEKSİNİZ’

İl temsilciliğimizde gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamayı Ferhat Şafak okudu.

Şafak; Liyakati, hukuku ve ahlaki değerleri hiçe sayıp, bir memurun; sırf yandaş olduğu için, müdür, başmüdür, daire başkanı yapıldığı bir sistem beraberinde çürümüşlüğü, zulmü ve adaletsizliği getireceği gün gibi ortadayken; bu yönetim tarzında ısrar, bu kurumun geçmişine ve alın teri ile bu kurumu büyütenlerin emeğine ihanettir” dedi.

‘MÜCADELEMİZİ ENGELLEYEMEYECEKSİNİZ’

VAN

Van’da gerçekleştirilen basın basın açıklamasında açıklamayı 7 No’lu Şube Başkanımız Hamit Aker okudu.

Aker; özlük hakları, liyakatsiz atamalar ve sürgünlere tepki gösterdi. Emekçilerin sesini kısmak için sürekli bizlere cezalar verilmekte, bizleri yaşadığımız yerlerden çok uzaklara sürgün ederek susturmak istemektedirler” dedi.

 

Yukarıda gerçekleştirilen basın açıklamasında okunan metin aşağıdadır.

BASINA VE KAMUOYUNA

BASKILARINIZLA SÜRGÜNLERİNİZLE CEZALARINIZLA SENDİKAL MÜCADELEMİZİ ENGELLEYEMEYECEKSİNİZ!..

NE SÜRGÜNLERİNİZ  NE DE CEZALARINIZ BİZİ YOLUMUZDAN EDEMEYECEK.

 SİZE BİAT ETMEYECEĞİZ.

 184 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan PTT, günden güne geçmişinden uzaklaşarak yeni bir hal almaktadır. Bu yeni hal; teknolojik gelişmeler ışığında vatandaşa kaliteli hizmet sunmak değil, baskı ve angarya ile biz çalışanlara kurumu yaşanılamaz ve çalışılamaz bir duruma sokmadır.

Şüphesiz bu durumun nedeni; daha önce de defalarca dile getirdiğimiz, liyakatsiz atamalardır. Liyakati, hukuku ve ahlaki değerleri hiçe sayıp; bir memurun; sırf yandaş olduğu için, müdür, başmüdür, daire başkanı yapıldığı bir sistem beraberinde çürümüşlüğü, zulmü ve adaletsizliği getireceği gün gibi ortadayken; bu yönetim tarzında ısrar, bu kurumun geçmişine ve alın teri ile bu kurumu büyütenlerin emeğine ihanettir.

Yıllardır bu düzene karşı olan, liyakatsiz kişilerin kurumu çürümüşlüğe, adaletsizliğe götürdüğünü dile getiren biz HABER-SEN’ li emekçilerin sesini kısmak için, sürekli bizlere cezalar verilmekte, bizleri yaşadığımız yerlerden çok uzaklara sürgün ederek susturmak istemektedirler. Bizlerin varlığının, kurmak istedikleri çarkın doğru işlememesine neden olacağını bildikleri için, pervasız bir şekilde bizlere saldırmaya başlamışlardır.

Daha önceki açıklamalarımıza konu olan, MYK ve şube yöneticilerimizin, sendika tüzel kişiliğini kullanarak, Diyarbakır PTT Başmüdürü ile yaptığı görüşme, hiçbir kanunda yeri olmayan bir tarzla, idari soruşturmaya dönüştürülmüştü. Aynı zamanda, yine mevzuat dışı çalışmayı kabul etmeyen, şifahi emirlerle yapılan sayı dayatmalarına karşı çıkan 10 arkadaşımıza da soruşturma açılmıştı. Geçen hafta açıklanan soruşturma sonucunda; başmüdürle yapılan görüşme dolayısıyla HABER-SEN MYK ve şube yöneticilerimize uyarı cezası verilmiş, şube sekreterimiz Mehmet Yusuf YILDIRIM ise sürgün edilmiştir. Yapılan dayatmaları kabul etmeyen, çoğu üyemiz olan 10 dağıtıcı arkadaşımıza ise kınama cezası verilmiştir.

Bize ceza veren PTT yönetimine soruyoruz. Bize neden ceza verdiniz? İddia ettiğiniz gibi; memuriyet adabına yakışmayan davranışlardan mı? Yoksa keyfi ve mevzuat dışı çalışmadan mı? Biz söyleyelim neden ceza aldığımızı; sizin gibi liyakatsiz kişileri tanımadığımızdan, hiçbir bir bilimsel dayanağı olmayan, sayı dayatmanıza karşı çıktığımızdan, insan onuruna yakışmayan, baskı ve angaryaya dayalı çalışma sisteminize boyun eğmediğimizden, her şart ve koşulda sizden yana değil, emekçi arkadaşlarımızdan yana tavır aldığımızdan, yani kısacası sizler; bizim buradaki varlığımızdan rahatsız oldunuz.

Bildiğiniz üzere Diyarbakır PTT Başmüdürlüğünde yetkili sendika KESK HABER-SEN’ dir. Yıllardır tüm uğraşlara rağmen yetki malum sendikaya geçmemiştir. Bundan önceki başmüdür gibi, şu an ki başmüdür de yetkiyi bizden almak için özel olarak görevlendirilmiş gibi hareket etmektedir. Bunu neden söylüyoruz? Çünkü geldiği günden beri malum sendikaya üye olanlar, liyakatlerine bakılmaksızın başmüdürlüğe alınmakta, üyelerimiz ise bu birimlerden uzaklaştırılmaktadır. Üyemiz olanlar ise ancak sendikadan istifa etmek koşuluyla buralara atanmaktadır. Her ne kadar yaptığımız görüşmelerde sendika ayrımı yapmadığını söylese de sergilediği pratik aksi yöndedir.

Özellikle PİDM’de posta gönderi sayılarındaki artışa paralel olarak personel alınması gerekirken, personel almak yerine, mevcut personelin iş yükünü arttırmayı tercih edenlerin karşısında duran ve kendisi de dağıtıcı olan şube sekreterimiz Mehmet Yusuf YILDIRIM’a karşı geliştirilen sistematik yönelim başarıya ulaşmayınca, bizzat başmüdür eliyle bir toplantı sırasında; yapılmak istenen itibarsızlaştırma da arkadaşlarımızın örgütlü duruşuyla bertaraf edilmiştir. Bunu sindiremeyen PTT yönetimi, asılsız tutanaklar hazırlayarak, kukla bir müfettiş eliyle soruşturma açtırmış ve hiçbir kanuni dayanağı olmayan ithamlarla, yöneticimize cezalar vermiştir. Bununla yetinmemiş olacaklar ki, bir de sürgüne yolladılar. Ama unuttukları bir nokta var; bizlere ne ceza verirseniz verin, nereye sürerseniz sürün, haklı olduğumuz davadan vazgeçiremezsiniz. Ve unutmayın, biz geri geleceğiz, sizler de ait olmadığınız bu kurumdan gideceksiniz.

Bu şekilde davranarak bizi korkutacaklarını, susturacaklarını ve yıldıracaklarını sananlar, asıl sizler korkun. Çünkü biz bu ve benzeri saldırılar karşısında yıllardır mücadelemizi ve dayanışmamızı büyüttük ve daha da büyüteceğiz. Üyelerimiz ve bütün PTT emekçileri ile bundan sonraki süreçte de birlikte hareket etmeye devam edeceğiz. Biz, egemenlerin adaletsiz, eşitsiz dönen bu çarkının pir parçası olmayacağız. Bu çarkı döndüren dişlilerden biri olmayacağız. Biz ait olduğumuz sınıfın çıkarları için mücadele ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz.

YAŞASIN KESK.. YAŞASIN HABERSEN                                

              HABER-SEN

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

thirteen − 1 =

Örnek Resim