Anasayfa / Basın Açıklamaları / Greve Katılan Üyelerimize Ceza Veren PTT Yöneticileri Hakkında Suç Duyurusu

Greve Katılan Üyelerimize Ceza Veren PTT Yöneticileri Hakkında Suç Duyurusu

25 Kasım 2009 tarihinde kamu emekçilerine toplu sözleşme  ve grev hakkının verilmesi için yaptığımız 1 günlük uyarı grevi nedeniyle bazı  İllerde  arkadaşlarımız hakkında soruşturmalar açılarak hukuksuz olarak bir günlük yevmiye kesimi cezaları verilmiştir.  Mersin, Bursa, Denizli’den sonra Ankara PTT Başmüdürlüğüne bağlı işyerlerinde çalışan  üye ve yöneticilerimiz hakkında da aylıktan kesme cezaları verilmiştir.Sendikamız buğün (31 Mart 2010) Ankara Adliye Sarayı önünde yaptığı basın açıklamasıyla  Mahkeme kararlarına rağmen arkadaşlarımıza disiplin cezalarının verilmesini kınamış ve Disiplin cezalarını veren PTT yöneticileri hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştur. Tunceli’de greve çıkan üyelerimiz hakkında açılan soruşturma hala sonuçlanmamıştır.

Sendikamız, Greve katılıp kendilerine disiplin cezası verilmiş olan üye ve yöneticilerimizin davalarını açarak, tüm kayıplarını karşılamaktadır.

Genel Başkanımız Ali Yılbaşı’nın okuduğu basın metni şöyle:

BASINA VE KAMUOYUNA

Sendikamız üye ve yöneticilerine baskılar artıyor.

25 Kasım 2009 tarihinde yapılan uyarı grevine katılan Haber-Sen Ankara 2 nolu Şubesi üye ve yöneticilerine Ankara PTT Başmüdürlüğü tarafından 1 günlük maaş kesim cezası verilmiştir. (Şube Başkanı Yaşar Polat, Şube Sekreteri Şahin Kavruker, Şube Yönetim Kurulu üyeleri Aysel Kaya, İzettin Ekin, Mehmet Beşir Kutlu, iş yeri temsilcileri Barış Ataş, Can Deliduman, Özlem Toker ve Selda Karabacak.)

Sendikamız Genel Örgütlenme Sekreteri Mehmet Ali Elçek PTT Bank İşlem Müdürlüğünden, Batıkent PTT Müdürlüğüne isteği dışında tayin edilmiştir.

Denizli’de, Mersin’de, Tunceli’de Bursa’da onlarca arkadaşımıza 25 Kasım grevine katıldıkları için soruşturma açılmış, açılan soruşturmalar sonucu arkadaşlarımızın başarı puanları düşürülmüş ve maaş kesim cezası verilmiştir.

Her gün yeni bir açılımı “demokratikleşme” adına kamu oyuna açıklayan, son olarak hazırladığı Anayasa değişikliği taslağı ile yeni bir tartışma süreci başlatan AKP Hükümeti, en temel hakkımız olan sendikal haklarımızı kullanmamıza bile tahammül edememektedir.

25 Kasım grevine yönelik Başbakanın ‘Sonucuna katlanırlar’ şeklindeki açıklamasını PTT Yöneticileri emir olarak algılamış ve gereğini yerine getirmektedirler.

Ulusal ve uluslararası kesinleşmiş yargı kararları, “Sendika üyeleri, üyesi oldukları sendikanın kararına uyarak iş bırakma eylemine katılabilir. Bu, sendikal bir haktır, çalışanlar bundan ötürü cezalandırılamaz” diyor 

Hukukun üstünlüğü ilkesini her fırsatta dile getiren AKP yöneticileri, yargı kararlarına uymayı ilk önce kendileri benimsemelidirler

PTT Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan iki ayrı yasa taslağı ile PTT ‘nin posta tekelinin kaldırılması ve serbest piyasa ekonomisine açılması ve PTT’nin KİT statüsünden çıkartılarak Türk Ticaret Kanununa göre hizmet verecek Anonim Şirkete dönüştürülmesi hedeflenmektedir.

Sendikamız PTT’nin KİT statüsünden çıkartılarak önce Anonim Şirkete dönüştürülmesine ve ardından özelleştirilmek istenmesine karşıdır. Bu görüşümüz PTT Genel Müdürlüğü ve AKP Hükümeti tarafından bilinmektedir. Yine PTT’de iş yoğunluğundan kaynaklanan kuralsız ve keyfi çalıştırmaya karşı çıkan sendikamızın çalışmalarından Hükümet ve PTT Yöneticileri rahatsızdır. Baskıların ve cezaların ardında yatan gerçek bizleri susturmaya yöneliktir.

Sürgüne gönderilen arkadaşlarımız eski görev yerlerine iade edilmeli, sendikal çalışmalara katılan üyelerimize verilen cezalar kaldırılmalı, sendikamıza ve üyelerimize yönelik baskılara derhal son verilmelidir.

Bu baskılar karşısında asla yolumuzdan dönmeyeceğiz. Üyelerimize sendikal etkinliklere katıldıkları için ceza veren yöneticilerden yargıda hesap soracağız.  31.03.2010 

                                    HABER-SEN

MERKEZ YÖNETİM KURULU

dsci0065

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

TÜRKİYE DEĞİŞİM İSTİYOR!

HEP BİRLİKTE KAZANDIK, HEP BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ. DEMOKRASİ VE HUKUKA MÜDAHALE KABUL EDİLEMEZ. Yaşadığımız kentlerin yönetimi ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 − two =

Örnek Resim