Anasayfa / Basın Açıklamaları / GENEL MERKEZ AÇIKLAMALAR / PTT’DE LİYAKATSİZ YÖNETİCİLER USULSÜZ EMİRLERİ UYGULAMAK İÇİN HAKKINI ARAYAN EMEKÇİLERİ SÜRGÜN EDİYOR

PTT’DE LİYAKATSİZ YÖNETİCİLER USULSÜZ EMİRLERİ UYGULAMAK İÇİN HAKKINI ARAYAN EMEKÇİLERİ SÜRGÜN EDİYOR

BASINA VE KAMUOYUNA

PTT’DE LİYAKATSİZ YÖNETİCİLER USULSÜZ EMİRLERİ UYGULAMAK İÇİN

HAKKINI ARAYAN EMEKÇİLERİ SÜRGÜN EDİYOR

SÜRGÜN EDEREK İNSANLIK SUÇU İŞLİYORSUNUZ

Sendikamız PTT Genel Müdürlüğünün yürüttüğü bazı politikaların yanlış olduğunu ifade ediyor ve kamu kurumunun yasal yükümlülüklerini yerine getirmesi gereken durumlarda hukuki adımlar atıyor.  Yanlış uygulamalardan bir an önce vazgeçilmesi konusunda taleplerini kamuoyu ile paylaşıyor.

Bunlardan bazıları şunlardır;

  • 7201 sayılı Tebligat Yasasının gereği yerine getirilsin, hukuk kuralarına riayet edilsin!
  • 2018 yılından itibaren durdurulan personel alımı bir an önce yapılsın!
  • Sayı dayatması yolu ile mobbing ve baskı kurulmasın…vb

Bunları ifade etmemize rağmen PTT hukuksuz uygulamalara devam ediyor. Havaların bu kadar sıcak olduğu ortamda hiçbir hukuki temeli olmayan sayı dayatması posta dağıtımında görev alan emekçileri öldürüyor, sürgün ettirip mobbing ve baskıya sebep oluyor. Liyakatsiz Başmüdür ve amirler sahayı ve cihetleri hiç bilmedikleri halde çalışan emekçilere emirler saydırmaktadırlar. Her gün diğer sendikaların üyeleri de ve yöneticileri de sürgün edilmelerine rağmen sesini çıkarmıyor ve emekçileri sahiplenmiyorlar.

Bu hukuksuz uygulamalara karşı duran ve sesini çıkaran üye ve yöneticilerimize haklı olabilirsiniz, bizde biliyoruz hukuksuz olduğunu ama ne yapalım. Başka çare yok diyorlar. Yani biz kanunsuz davranıyoruz, kanunları çiğniyoruz, anayasayı takmıyoruz kimse de bize bir şey yapmıyor diyorlar.

Daha önce de sürgün edilen arkadaşlarımızın mücadelesini yürütürken bu gün de disiplin Kurulu üyemiz Zeynep KARABAĞ 22.06.23 tarihinde posta dağıtım dönüşü Başmüdür ve yardımcıları Ayvalık PTT Merkez Müdürlüğüne gidiyor. Başmüdür Suat Öztürk direkt arkadaşımızın şahsını hedef alarak gönderi adetlerinin az olduğunu cihetinin büyütülmesini söylüyor. Arkadaşımız cihetti büyütün sorun yok dediğinde, Başmüdür tehdit amaçlı başka merkezlerde açık var tayinini çıkarın bunun diye yanındakilere talimat veriyor.  Arkadaşımız da hukuki haklarını arayacağını ifade etmiştir. Bu söylemler Başmüdürü rahatsız edip yapacağı toplantıya katılamazsın çık dışarı demiştir. Haklarını arayan kamu emekçilerine tahammülü olmayan idareciler derhal görevden alınmalıdır.

Sorun çözme yerine kindar bir şekilde iki gün sonra Ayvalık Altınova’ya geçici görevi çıkarılıyor üzerine soruşturma açılıyor, en üst cezalardan biri olan 1/30 oranında ceza veriliyor. Yetmiyor Balıkesir Susurluk’a tayini çıkarılıyor.

Kurulduğu günden bu yana nitelikli kamusal hizmeti savunan Sendikamız HABER-SEN, haksız ve hukuksuz uygulamalara karşı her koşulda mücadele etmiştir; bugün de bu mücadelesini sürdürmektedir. Sürgünlere, özelleştirmeye, güvencesiz ve esnek çalışmaya, performans sistemine yani çalışma hayatında iş barışını bozan tüm uygulamalara karşı sesini yükseltmiştir; bundan sonra da güçlü biçimde itirazını sürdürecektir.

Kurumda yaşanan hukuka aykırı uygulamaları, liyakatsiz atamaları, haksız kazançları, hak kayıplarını dile getirmemizden rahatsız olan PTT yönetimi ve atamalara imza atan yöneticiler Türk Ceza Kanunu 118. Maddede düzenlenen Sendikal hakların kullanılmasının engellenmesi suçunu işlemektedir.

Sürgünlerle bizi cezalandırdıklarını, sendikal mücadelemizi engelleyeceklerini sananlar yanılıyorlar. Emekçilerin hakları ve sendikal haklarımız için, meşru ve fiili mücadelemizi aynı kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz.19.08.2023

 

HABER-SEN

MERKEZ YÖNETİM KURULU

 

 

SÜRGÜNLERİNİZLE İHRAÇLARINIZLA CEZALARINIZLA

BİZLERİ YILDIRAMAYACAKSINIZ!…

BOYUN EĞMEYECEĞİZ BİAT ETMEYECEĞİZ!…

BİZ KAZANACAĞIZ!…

YAŞASIN KESK YAŞASIN HABER-SEN!….

 

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

GAZETECİLİĞİN SORUNLARI CEMİYETLER, SENDİKALAR VE KONUNUN TARAFLARIYLA KONUŞULDU

Türkiye’de gazetecilik ciddi ve sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Medya sivil toplum kuruluşları, sendikalar, cemiyetler dayanışma ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × 1 =

Örnek Resim