Anasayfa / MANŞET / PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı

HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri nedeniyle sürgün edilmesi durumu hakkında üyesi olduğumuz UNI’ye raporumuzu Aralık ayında sunduk. İlettiğimiz rapor üzerine Posta & Lojistik Bölümü sorumluları olarak UNI Küresel Sendikası Genel Merkezinden Cornealia Berger ve UNI Avrupa Bölge Ofisinden Dimitris Theodorakis ile 8 Şubat’ta online bir görüşme gerçekleştirildi.
Görüşmede ülkemizdeki posta emekçilerinin çalışma koşullarını, bu koşulların sendikal hak ve özgürlüklerimize yansımasını ve bu sorunlar karşısında HABER-SEN olarak yürüttüğümüz mücadeledeki zorluklar hakkında bilgi verdik. Bu çerçevede, sürgün edilen 3 arkadaşımız Musa Özdemir, Ahmet Aydoğan ve Mehmet Yusuf Yıldırım’ın durumunu detaylı bir biçimde aktararak UNI’den PTT, Dünya Posta Birliği (UPU) ve Avrupa Posta İşletmeleri Birliği (PostEurop) nezdinde girişimlerde bulunması talep edildi.
UNI Posta & Lojistik Bölümü haksız yere sürgün edilen üye ve yöneticilerimizle ilgili girişimleri kapsamında HABER-SEN olarak bizi daha detaylı sunum yapabilmemiz için 3 Nisan’da Brüksel’de gerçekleştirilen UNI Avrupa Posta & Lojistik Komitesi toplantısına davet etti. Komite toplantısına Genel Örgütlenme Sekreterimiz Ayhan Zengin ve Uluslararası İlişkiler Uzmanımız Osman İşçi katıldı. Hizmet kolumuz bakımından Avrupa bölgesindeki en önemli komite toplantısına Avrupa’nın tamamını temsilen Belçika, Fransa, İspanya, İsveç, Norveç, Yunanistan vb. ülkelerden posta emekçileri ve sendikaları katıldı.
Komite Avrupa’daki posta emekçilerinin durumunu yaklaşan Avrupa Parlamentosu seçimleri, iş yükü başta olmak üzere çalışma koşulları, ücretler, dijitalleşme ve yapay zekanın posta hizmet koluna etkisi vb. çeşitli açılardan kapsamlı bir biçimde değerlendirdi. Ayrıca, Avrupa bölgesindeki posta emekçilerinin sendikal hak ve özgürlükleri de toplantı detaylı olarak ele alındı. HABER-SEN olarak sürgün edilen arkadaşlarımızın durumunu komite üyelerine tüm boyutları ile aktardık. Üye ve yöneticilerimizin sürgün edilmesine yol açan baskı politikaları ve uygulamalarını, PTT’ye yapılan yönetici atamalarındaki liyakatsizliği, ağır iş yükümüz karşısında insanca yaşamaya yetmekten uzak ücretler vb. sorunları ifade ettik. Tüm bu baskılara HABER-SEN olarak PTT’deki yanlış uygulama ve usulsüzlüklere karşı geldiğimiz için maruz kaldığımızın altını çizdik. Tüm bunların AKP’nin 22 yıldır devam eden iktidarında gerileyen demokrasi ve hukukun üstünlüğü alanındaki gerilemeler, sendikal hak ve özgürlüklere yönelik sürekli devam eden saldırılarla bağlantılı olduğu belirtildi .
HABER-SEN olarak tüm bu baskılar karşısında mücadele etmeye devam edeceğimizi vurgulayarak ve UNI’ye her daim bizimle enternasyonalist dayanışma içerisinde olduğu için teşekkür ettik.
Komite üyeleri HABER-SEN olarak Türkiye’de PTT işkolu ve emekçileri için yürüttüğümüzü mücadelemizi yakından takip ettiklerini geçmişte olduğu gibi bundan sonra da bizimle dayanışma içerisinde olacaklarını vurguladı. Sürgün edilen HABER-SEN üye ve yöneticileri için gerekli girişimlerde bulunacaklarını belirttiler.

Yaşasın HABER-SEN!
Yaşasın UNI!
Yaşasın Enternasyonalist Dayanışma!

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

GAZETECİLİĞİN SORUNLARI CEMİYETLER, SENDİKALAR VE KONUNUN TARAFLARIYLA KONUŞULDU

Türkiye’de gazetecilik ciddi ve sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Medya sivil toplum kuruluşları, sendikalar, cemiyetler dayanışma ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 − 3 =

Örnek Resim