Anasayfa / DAVALAR HAKKINDA / Davalarımız / Sosyal medya paylaşımları sendikal özgürlük kapsamındadır!!

Sosyal medya paylaşımları sendikal özgürlük kapsamındadır!!

Pandemi nedeniyle PTT A.Ş.’de gerekli önlemlerin alınması için Sendikamız tarafından Genel Müdürlüğe başvuralar yapılmış, PTT emekçilerinin sesi sosyal medya aracılığıyla duyurulmuştur. Kamuoyu yaratmak için yapılan bu çalışmalar nedeniyle PTT yönetimi, Twitter hesabından konu ile ilgili paylaşımlar yapan Haber Sen Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Uluğ’u ve Sputnk Türkiye isimli internet haber sitesine açıklamalar yapan Şube Sekreteri Yılmaz Tekin’i sürgün etmiş, haklarında disiplin cezası vermişti. Hukuka aykırı bulunarak iptal edilen sürgün kararlarından sonra disiplin cezaları da iptal edildi.
Mahkeme kararında “Sendikalar, demokratik toplumun vazgeçilmez bir parçası olduğu için getirilebilecek sınırlamaların kamu makamlarının keyfi müdahalelerine karsı korunması gerektiği, getirilecek sınırlamaların demokratik toplum düzenine uygunluğunun denetlenmesi gerektiği izahtan varestedir. Ayrıca, getirilecek sınırlamaların, toplumsal ihtiyacın karşılanması amacıyla istisnai olarak uygulanması gerektiği de açıktır.

Davacının Haber-Sen şube sekreteri olduğu, video kaydının ve yapılan açıklamaların çalışma koşullarının korunması, iyileştirilmesi, geliştirilmesi, bu konulara dikkat çekilmesi ve kamuoyu oluşturma amacıyla yapıldığı ve sendikal faaliyet kapsamında olduğu, söz konusu disiplin cezasıyla sendika hakkına yapılacak müdahalenin demokratik bir toplumda zorunlu bir ihtiyacı karşılamadığı, müdahalede bulunulan hakkın sahibine kamu menfaatine nazaran orantısız bir külfet yüklediği sonucuna varılmıştır.” denilmektedir.

Mahkeme Kararları aşağıdadır.

MEHMET ULUĞ-KINAMA KARAR İÇİN TIKLAYINIZ

YILMAZ TEKİN-AYLIKTAN KESME KARAR İÇİN TIKLAYINIZ,

 

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

PTT’NİN HUKUKSUZ UYGULAMALARI DÜNYADAKI BÜTÜN POSTACILARIN GÜNDEMİNDE OLACAK

UNI Avrupa Posta & Lojistik Komite Toplantısı HABER-SEN olarak üye ve yöneticilerimizin meşru sendikal faaliyetleri ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twelve − four =

Örnek Resim