Anasayfa / Basın Açıklamaları / GENEL MERKEZ AÇIKLAMALAR / SÜRGÜNLERİNİZLE İHRAÇLARINIZLA CEZALARINIZLA BİZLERİ YILDIRAMAYACAKSINIZ!…

SÜRGÜNLERİNİZLE İHRAÇLARINIZLA CEZALARINIZLA BİZLERİ YILDIRAMAYACAKSINIZ!…

BASINA VE KAMUOYUNA

İfade özgürlüğü, sadece genel kabul gören, zararsız veya önemsiz fikir ve haberler için değil, devletin veya toplumun bir kısmının aleyhinde olan, onları rahatsız eden fikir ve haberler için de geçerlidir.

Muhalif hiçbir sesin çıkmasına tahammülü olmayan, her geçen gün demokrasiden, çok seslilikten biraz daha uzaklaşan yönetimler, emekçiden yana itirazlarını ve taleplerini dile getiren sendikamıza hukuksuz saldırılarını arttırıyor.

Bu saldırıların sebebini biliyoruz… Sürgün edilen arkadaşlarımızın ortak özellikleri iş yerlerinde posta emekçilerin hakkını savunmak, moobing ve baskıya karşı çıkmaları, sayı dayatmalarına karşı çıkmaları ve emekçilerin mali sosyal özlük hakları için mücadele etmeleridir.

19.09.2023 tarihinde Adana PTT Başmüdürlüğünde görev yapan 7 Nolu Şube Sekreterimiz Ahmet AYDOĞAN Erzurum’un Şenkaya İlçesine sürgün edilmesini kabul etmiyoruz. Ahmet AYDOĞAN’ ın niçin sürgün edildiğini biliyoruz.

-Kimsenin cesaret edemediği liyakatsizleri her gün teşhir etmiştir.

-Sendikasına bakılmaksızın haksızlık yaşayan tüm PTT emekçilerinin yanında yer almıştır.

-PTT’yi hiçleştiren, zarar ettiren, sarı sendikaların çiftliği haline getirenleri eleştirmiştir.

-Her vatandaşın hakkı olan fikirlerini anayasadan aldığı güçle ifade etmiştir.

Örgütlü bulunduğumuz PTT’DE UĞRADIĞIMIZ SENDİKAL AYRIMCILIK VE BASKI son yaşanan sürgünlerle ayyuka çıkmıştır.

PTT yönetimi yetkilerini kötüye kullanarak 4688 Sayılı Kanun’un 18. Maddesini bilerek ve isteyerek çiğniyorlar, kendilerini sendikal mücadeleyi koruyan yasalardan üstün görüyor.

Sendikal faaliyet yürüten Şube yöneticilerimizi ve üyelerimizi yasaya açıkça aykırı olmasına rağmen üye sayımızı arttırarak yetki aldığımız iş yerlerinden kilometrelerce uzağa ve örgütlenme alanının dışına sürerek faaliyetlerini engellemeye çalışıyorlar.

Bütün bu atamaların hukuksuz olduğu PTT yönetimince de çok iyi bilinmektedir. Örgütlü bulunduğumuz işyerlerindeki yöneticiler açıkça sendikal ayrım yapmakta, koltuklarını kaybetmemek adına sarı sendikalar için bütün çalışmalarda yer alıp üyelerimize MOBİNG uygulamaktadır.

Bütün bunların suç olduğu açıktır. Yalanı, adaletsizliği, adam kayırmacılığı bize kabul ettirmeye, sıradanlaştırmaya çalışan bu sistemin ve yöneticilerinin karşısındayız.

Biz doğruları söylemeye bıkmadan usanmadan devam edeceğiz. İnsanca yaşama ve çalışma talebi, bu ülkenin kurumlarına sahip çıkma çabası suç değildir.

PTT emekçilerinin insanca koşullarda yaşaması ve çalışabilmesi için mücadele ettik, ediyoruz, edeceğiz.

Hiç durmadan doğruları söylüyor, çoktan hak ettiğimiz hakları almak için taleplerimizi dile getiriyoruz, getirmeye devam edeceğiz.

SÜRGÜNLERİNİZLE İHRAÇLARINIZLA CEZALARINIZLA

BİZLERİ YILDIRAMAYACAKSINIZ!…

BOYUN EĞMEYECEĞİZ BİAT ETMEYECEĞİZ!…

BİZ KAZANACAĞIZ!…

YAŞASIN KESK YAŞASIN HABER-SEN!….

HABER-SEN

MERKEZ YÖNETİM KURULU

Sürgün Basın Açıklaması 21.09.2023

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

GAZETECİLİĞİN SORUNLARI CEMİYETLER, SENDİKALAR VE KONUNUN TARAFLARIYLA KONUŞULDU

Türkiye’de gazetecilik ciddi ve sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Medya sivil toplum kuruluşları, sendikalar, cemiyetler dayanışma ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 − twelve =

Örnek Resim