Anasayfa / Uncategorized / PTT’DE İHMAL CAN ALDI

PTT’DE İHMAL CAN ALDI

Sendika olarak yıllardır ifade ettiğimiz gibi PTT’de çalışanların emeklerinin ve hayatlarının yöneticiler nezdinde hiçbir önemi yoktur. PTT Genel Müdürlüğünde çalışan arkadaşımız Oktay KARGI 20 Nisan 2016 Çarşamba günü 13.30-14.00 saatleri arasında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmiştir. Maalesef bu olayda da aynı aymazlık ve çalışanları önemsemeyen tutumun da katkısıyla bir insan hayatını kaybetmiştir. Hastanelere bu kadar yakın olan Genel Müdürlük binasına dakikalarca ambulansın gelmemesi ise sağlık sisteminin içinde bulunduğu acizliği bir kez daha göstermiştir.

Konuya ilişkin basın açıklamamız aşağıdadır.

BASINA VE KAMUOYUNA

PTT Genel Müdürlüğü Bilişim Daire Başkanlığı çalışanı Oktay KARĞI görev yaptığı Genel Müdürlük binasının 6. Katındaki odasında 20 Nisan 2016 günü Saat: 13:30-14:00 arasında geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı Numune Hastanesinde hayatını kaybetmiştir.

Öncelikle çalışma arkadaşımızın ailesine, sevenlerine ve tüm çalışma arkadaşlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Olaya şahit olan çalışma arkadaşlarından edinilen bilgilere göre olayın yaşandığı süreçte bir dizi ihmal ardı ardına yaşanmış olup, belki de kurtarılma şansı olan Oktay KARĞI maalesef bu ihmallerden de kaynaklı olarak hayatını kaybetmiştir.

800’ü aşkın insanın çalıştığı Genel Müdürlük hizmet binasında görevli tam zamanlı hekim bulunmamaktadır. Bir işyeri hekimi sadece öğle saatine kadar çalışmakta olup görevi de reçete yazmakla sınırlıdır.

Kişinin olayın yaşandığı 6. Kattan çalışma arkadaşları tarafından giriş kata indirilmesi yaklaşık 6-7 dakika sürmüştür. Bunun nedeni ise, binada faal olan 4 asansörden 2 adetinin olayın yaşandığı dakikalarda güvenlik tarafından “ makam kullanacak” gerekçesiyle personelin kullanımına kapatılmasıdır. Olay anında çalışan 2 asansörden bir tanesinin tesadüfen 6. Katta inecek personel olması nedeniyle durması sonucu kişi asansöre bindirilebilmiş, asansör 9. Kata kadar çıktıktan sonra ancak giriş katına inebilmiştir.

Kişi girişe getirildiğinde durumun acil olduğu ve kapı önünde bekleyen mevcut Kurum araçlarından birisinin tahsis edilmesi, taşıyan kişilerce ifade edilmesine rağmen o saatte görevli kişiler araç tahsis etmemiştir. Bu durumdan kaynaklı yaklaşık 7-8 dakika zaman kaybedilmiştir.

Ambülâns çağırılmış ancak bu süre içerisinde ambülâns da gelmemiştir. Araç tahsis edilmemesi ve ambülânsın da gelmemesi nedeniyle yoldan geçen ticari araçla hastaneye yetiştirilmeye çalışılan Oktay KARĞI maalesef hayatını kaybetmiştir. Kalp krizi gibi saniyelerin bile hayati öneminin olduğu bir sağlık sorununda PTT’de yaşanan bu ihmaller nedeniyle dakikalar boş yere akmıştır.

Sendika olarak yıllardır ifade ettiğimiz gibi PTT’de çalışanların emeklerinin ve hayatlarının yöneticiler nezdinde hiçbir önemi yoktur. Maalesef bu olayda da aynı aymazlık ve çalışanları önemsemeyen tutumun da katkısıyla bir insan hayatını kaybetmiştir. Hastanelere bu kadar yakın olan Genel Müdürlük binasına dakikalarca ambulansın gelmemesi ise sağlık sisteminin içinde bulunduğu acizliği bir kez daha göstermiştir.

Açıkça yaşam hakkının ihlaline sebep olan bu ihmalleri yapanlar ile gerekli önlemleri almayan tüm yöneticiler hakkında gerekli soruşturmanın başlatılarak hak ettikleri cezaların verilmesini ve ailenin tazminat davası açması halinde her türlü hukuksal desteği vereceğimizi kamuoyuna duyururuz. 21.04.2016

 

                                                                                                                                        HABER-SEN

                                                                                                                      MERKEZ YÖNETİM KURULU

Print Friendly, PDF & Email


İLİŞKİLİ YAZILAR

26 EKİM 2023 KÜTAHYA ÖRGÜTLENME ÇALIŞMALARI

Haber-Sen MYK ve 2 Nolu Şube Yönetimi Kütahya’da emekçilerle biraraya geldi. Kütahya Başmüdürlüğü, PDM ile ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seventeen − five =

Örnek Resim